Singapore

Mijn reis door Singapore in foto’s

Tijdens mijn wereldreis waren er genoeg kodak momentjes. Een bijzondere tempel, indrukwekkende natuur, grappige dieren of grandioze steden. Vandaag reis ik even terug naar het eerste land dat we in het continent Azië bezochten tijdens onze reis om de wereld. We hadden net een roadtrip gemaakt van drie weken door het westen van Amerika. De hula gedanst op Hawaii. Vervolgens met een typische Greyhound busmaatschappij de oostkust van Australië afgereisd en toen was het eindelijk tijd voor Azië. Met als startpunt Singapore. Het kleinste land van Zuidoost-Azië dat met haar verschillende culturen en vele expats een bijzondere bestemming is om te zijn.

Singapore by night

Wij kwamen ‘s avonds aan in Singapore. Toen we het vliegveld uitliepen werden we direct overvallen door een muur van hitte die drukkende aanvoelde na het geairconditionde vliegveld. Omdat de bus niet ging zoals we hoopten, kozen we een taxi uit richting de plek waarvan we dachten dat er wel wat hostels zouden zijn. Maak je geen zorgen, de zoektocht die we uiteindelijk gemaakt hebben om iets te vinden dat er ook uit zag als een redelijke slaapplek zal ik je besparen. Maar de gebouwen die we die avond zagen tijdens dat taxiritje en natuurlijk ook de avonden daarna, wil ik je wel even laten zien. Want wat is Singapore ‘s avonds mooi! Zie hier, Singapore by night:

De kleuren van Singapore

Nog mooier dan de nacht is misschien wel het kleurrijke Singapore overdag. In Singapore vind je op meerdere plekken kleurrijke tempels, denk aan de wijk Little India maar ook in Chinatown is vanalles te zien. Ik moet wel toegeven dat ik Little India niet de meest gezellige plek vond om te zijn in Singapore, maar even kijken naar tempels als de Sri Veeramakaliamman tempel maakt dat gelukkig wel weer gemakkelijk goed. Chinatown was daarentegen een grote gezellige chaos waar je overigens ook goed souvenirs kunt kopen. Maar als de avond begint te vallen moet je in Singapore eigenlijk richting Baghdad Street gaan. Daar kun je een waterpijp roken bij verschillende barretjes, maar je vindt bij dichtbij de Sultan Moskee ook het eettentje Zam Zam.

Een paar laatste reistips voor Singapore

Een van de bizarste plekken waar ik in Singapore ben geweest, is Haw Par Villa. Het is een soort pretpark zonder attracties waar je allerlei rare beelden vindt die chinese verhalen laten zien. Je moet wel even de bus nemen vanaf het centrum, maar Haw Par Villa kun je dan gewoon inlopen. Grappig om even naartoe te gaan als je wat langer de tijd hebt in Singapore. Wil je graag shoppen? Dan kun je in Singapore ook erg goed terecht. Je vindt er namelijk allerlei winkels van voor ons bekende merken als Zara of H&M en winkelcentra met andere shops. Een van de bekendste winkelstraten is Orchard Road, volgens de taxichauffeur de plek waar mensen uit Singapore naartoe gaan als ze hun loon binnen hebben. Wist je trouwens dat in Singapore over het algemeen door iedereen Engels wordt gesproken? Ik had daar zelf in ieder geval geen idee van toen ik er heen vloog. Verder kun je vanaf Singapore gemakkelijk doorreizen naar Maleisië. Zo ben je in een paar uur al in het kleine maar gezellige Malakka of je reist door naar Kuala Lumpur.