Als een stad een science museum heeft, ga ik erheen! Niet omdat ik nou zo wetenschappelijk ingesteld ben, maar vooral omdat deze museums vaak heel interactief zijn (soms vooral bedoeld voor kinderen maar daarom vind ik het ook altijd leuk haha) en omdat je er de meest gave en innovatieve dingen kunt bekijken.

Art Science Museum in Singapore bij Marina Bay Sands

Toen ik in Singapore was, moest ik daarom perse naar het Art Science museum, een plek waar kunst, wetenschap, cultuur en technologie samenkomen. De meest indrukwekkende expositie vond ik ‘The Future world; where art meets science.’ Hier waan je je in een futurisme droomwereld met overweldigende kleuren, vormen en geluiden. Als je wilt scoren op social media, vergeet dan zeker niet je camera mee te nemen want dit museum zou best eens het meest Instagrammable museum ter wereld kunnen zijn! Oordeel zelf maar:

Instagrammable

instagram Singapore museum future world Singapore museum future world instagram Singapore museum future world instagram foto's

Creëer je eigen fantasiewereld

Het Art Science museum is er niet alleen om je instafamous te maken, je kunt er ook hele toffe interactieve dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld op de muur je eigen fantasiewereld creëren die uiteindelijk verandert in een futuristische game, hoe leuk! Daarnaast zijn er talloze andere spannende, creatieve en futuristische dingen te beleven.

Interactief

Singapore interactief museum marina bay Singapore interactief museum interactief museum in singapore artscience artscience interactief museum

Hier vind je het Art Science Museum in Singapore

The Future World is een permanente expositie, daarnaast heeft het museum verschillende wisselende exposities, welke dat zijn vind je op de website van Marina Bay Sands. Het Art Science museum ligt midden in het centrum van Singapore, naast het beroemde Marina Bay Sands. Het is dus ideaal te combineren met andere hotspots in de buurt zoals de Gardens by the Bay. Een ticket voor 1 expositie begint bij 16 dollar. Enjoy!

Het museum

Singapore Marina Bay Sands museum

Over de auteur

Saskia Viet
Travelblogger

Ik ben Saskia en ik vind de wereld prachtig. Dat laat ik dan ook graag aan anderen zien! Ik ben vooral gek op bijzondere natuur maar kan ook intens genieten van een culturele citytrip of een echte local experience op een tropische bestemming. Als filmmaker vind ik de visuele beleving tijdens een reis natuurlijk heel erg belangrijk, dus foto's en filmmateriaal maak ik altijd in overvloed. Op www.saskiavietmedia.com vind je mijn laatste werk. Enjoy your travels :)

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2