cloud forest singapore

Magie tussen de Singapore Trees en bij de Gardens by the Bay show

Vlinders vlogen in mijn buik toen ik tussen de indrukwekkende Singapore Trees rondliep, wat een magische plek! Ik heb het over de mega hoge bomen die je vindt in Gardens by the Bay in Singapore. Voor mij de allermooiste plek waar ik ooit ben geweest.

Singapore Trees & Gardens by the Bay

Singapore trees en schip hotel gardens by the bay Singapore trees koepels Singapore trees overdag

De wonderlijke wereld van de Singapore Trees

In deze prachtige tuin, waan je je in een soort combinatie van een tropisch regenwoud, bloemenpark en kunsttuin. Als je door het park loopt, blijf je je echt de hele tijd verwonderen. Het meest bijzondere zijn de 25 tot 50 meter hoge Singapore Trees die compleet bedekt zijn met planten. In totaal zijn er zo’n 162900 planten te vinden op de Singapore Trees en deze komen van meer dan 200 verschillende plantensoorten.

Waar vind je de Singapore Trees?

Je vindt het park naast het beroemde Marina Sands Bay hotel. Het park is helemaal gratis te bezoeken en je kunt je hier echt een hele dag vermaken. Naast de 18 supertrees zijn er andere prachtige, unieke tuinen en kunstwerken te bekijken in Gardens by the Bay.

Singapore trees At night Gardens by the bay show singapore trees

Gardens by the bay show Singapore trees night gardens by the bay show

Overdag én ‘s avonds naar de Singapore Trees en Gardens by the Bay?

Het is tof om zowel overdag als ‘s avonds een keer naar de Singapore Trees te gaan want op beide momenten van de dag zien de bomen er weer anders uit. Elke avond om 19:45 tot 20:45 vindt er een lichtshow plaats bij de Singapore Trees, dit klinkt misschien heel kitcherig maar is echt prachtig om te zien en kun je dus zeker niet overslaan als je in deze wereldstad bent. Voor 8 dollar kun je trouwens ook nog op een brug tussen de bomen lopen, dit hebben wij niet gedaan omdat we het vanaf de grond al indrukwekkend genoeg vonden. Voor de ultieme ervaring kun je in het restaurant eten die zich in de middelste supertree bevindt.

Gardens by the bay cloud forest singapore

Ga bij Gardens by the Bay ook naar het Cloud Forest

In het park vind je ook 2 hele grote glazen koepels. Eén daarvan is de Cloud Forest. Een overdekte botanische tuin waar je door middel van bruggetjes op verschillende hoogtes doorheen kan lopen. Cloud Forest is echt adembenemend mooi en kun je niet missen. Het is heel indrukwekkend om in zo’n mega glazen koepel te lopen met daarin de prachtigste planten en bloemen. Vanuit de glazen koepel heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Voor de Cloud Forest betaal je 28 dollar en met datzelfde ticket kun je ook de daarnaast gelegen Flower Dome bezoeken waar je duizenden prachtige exotische bloemen kunt bewonderen.