Bushmans kloof

Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika | Bushmans Kloof Wilderness Reserve

Het is nog ochtend, maar de Zuid-Afrikaanse zon brand al hard boven onze hoofden en de auto waarin we zitten ziet rood van het zand. We staan in the middle of nowhere voor een dichte poort, een tikkeltje zenuwachtig geven we onze naam door via een intercom en we kijken vanuit onze auto afwachtend in de camera. Als antwoord horen we alleen wat gekraak en twee tellen later schuift voor onze neus ineens de elektrische poort langzaam open. De dirt road die voor ons ligt rijden we op en na tien minuten zien we ineens wat huisjes opdoemen. We rijden een brug over en komen op een kiezelweg terecht met aan weerszijde groene grasvelden die je niet gauw tegenkomt in Zuid-Afrika. Eindeloos veel gekleurde vogels vliegen rond en we spotten de meest schattige vakantiehuisjes. Van de dirt road zijn we ineens in een oase van rust, in het midden van Cederberg, beland. Tien meter verder staan twee lachende gezichten op ons te wachten. We stappen uit en worden verwelkomd door Londi, die later onze gids blijkt te zijn, en een ander teamlid van Bushmans Kloof. We zijn er, bij een van de mooiste Wilderness Reserves in de Westkaap van Zuid-Afrika.

Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika: Bushmans Kloof

Paradijs in de wildernis

Zoals je op bovenstaande foto’s al even kunt zien, ligt het Bushmans Kloof Wilderness Reserve in het midden van een prachtig natuurgebied: Cederberg. Hier kom je zebra’s tegen, kun je bontebokken spotten maar ook kanoën, mountainbiken of gewoon bij het hotel ultiem chillen bij een van de infinity pools. Wij zijn twee keer met een gids op pad geweest, Londi. De eerste dag tijdens een safari vlak voor zonsondergang. Het licht is dan prachtig en aan het einde van onze safari werden we getrakteerd op een wijntje in de wildernis.

Tijdens de ochtendsafari op zoek naar rotstekeningen van de San

Elke dag kun je bij Bushmans Kloof met een ranger op pad gaan en in de ochtend is er vaak een game drive waarbij je op zoek gaat naar de rotstekeningen van de San die nog in dit gebied te vinden zijn. Voor je op zo’n ochtend safari gaat, drink je eerst een kopje koffie of thee in het midden van al dat natuurgeweld en vervolgens ga je lopend op ontdekkingstocht door het gebied. Een bijzondere ervaring en een bizar idee dat al die tekeningen duizenden jaren oud zijn.

24 uur bij Bushmans Kloof

Wij hebben uiteindelijk zo’n 24 uur bij Bushmans Kloof doorgebracht, we sliepen er namelijk maar één nachtje, maar dat waren zeker 24 uur die we niet gauw zullen vergeten. Voor ons was dit ene nachtje namelijk echt een hoogtepunt van onze rondreis door de Westkaap van Zuid-Afrika. Benieuwd hoe onze 24 uur Bushmans Kloof er ongeveer uit zagen? Check dit:

Bushmans kloof

Een dag bij het Bushmans Kloof Wilderness Reserve

11:00 – We komen aan bij het Bushmans Kloof Wilderness Reserve in Cederberg en rijden via het natuurgebied naar het resort
12:00 – Bij een van de infinity pools wachten we met een ijskoude Rooibos ice tea in de hand (lekkerste die we ooit gedronken hebben) tot we kunnen inchecken
12:15 – We worden opgehaald bij het zwembad (hoe weten ze dat we daar zaten?!) en we kunnen onze kamer in (wat zeggen we, vakantiehuis!) en wat is die mooi!
12:30 – Binnen 15 minuten zijn we omgekleed, tijd om het park ontdekken!
13:00 – We kiezen 2 mountainbikes uit en vragen bij de receptie de weg naar het meer waar je kunt kanoën
13:30 – We dobberen in het water, spotten heel wat wildlife en denken heel even dat wij de eerste zijn die de rotstekeningen bij het meer hebben gespot (ze stonden immers niet op de kaart!)
14:30 – Tijd voor een duik in één van de zwembaden
16:00 – Er is een high tea in het resort en wij zijn ook uitgenodigd!
17:30 – Tijd voor onze eerste game drive! We spotten bontebokken, vogels (heel veel vogels!) en drinken met onze gids Londi en een Engels stel wijn in het midden van het park (onze auto werd ineens omgetoverd tot bar)
19:30 – Het diner staat alweer op ons te wachten, 3 gangen en daarbij wordt de meest goddelijke Zuid-Afrikaanse geserveerd
22:30 – Onze eerste dag Bushmans Kloof zit er op, in ons vakantiehuisje vinden we op ons bed een verhaaltje voor het slapengaan, wat lief!
07:00 – Goodmorning! We staan op en gaan opnieuw met onze gids Londi en het Engelse stel op pad, we gaan op zoek naar de san rotstekeningen
09:00 – We eten wat af hier, tijd voor het ontbijt!
11:00 – Onze spullen zijn ingepakt, onze auto gewassen (whaaaat?! iemand van het hotel heeft al het zand voor ons eraf gewassen) en we gaan op weg naar ons volgende avontuur in de Westkaap

Meer zien van de Westkaap in Zuid-Afrika?

We hebben ook een filmpje gemaakt van onze reis door de Westkaap, deze kun je hier bekijken en daar komen ook beelden van het Bushmans Kloof Wilderness Reserve in terug:

De beelden over Bushmans Kloof beginnen trouwens bij minuut 3:10, je kan dus eventueel even doorspoelen en alleen dat gedeelte bekijken.

Ook een nachtje naar het Bushmans Kloof Wilderness Reserve?

Dat kan uiteraard, wij hebben er geslapen op uitnodiging nadat we deze wedstrijd hadden gewonnen van Footprint Travel, maar je kan er natuurlijk ook gewoon een nachtje boeken. Hou je wel even vast voor de prijs, want die ligt wat hoog en is… 540 euro per nacht, maar daar zit dan wel al het eten (high tea, diner en ontbijt), de safari’s, drinken en je overnachting bij inbegrepen. Voor budgetreizigers is het dus zeker niet weggelegd, tenzij je jezelf gewoon een keer wilt trakteren op een uberdeluxe overnachting. Boek hier je overnachting

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika