snorkelen, mooiste plekken

Snorkelen: de 10 beste plekken op aarde!

De onderwaterwereld ontdekken met een snorkel op? Er zijn over de hele wereld veel plekken waar dat heen goed kan. Prachtige blauwe zeeën spotten, indrukwekkende dieren in het water en prachtig koraal om te bewonderen; snorkelen is echt een topactiviteit voor op vakantie. Maar waar kun je goed snorkelen? De tien beste plekken op de aarde om te snorkelen op een rijtje.

Dit zijn de allerbeste plekken om te snorkelen:

→ Tip: Neem je eigen snorkelset of snorkelmasker mee op reis

1. Snorkelen in Thailand

In Thailand en op een van de eilandjes die bij het land horen, kun je prachtig snorkelen. Een van de eilanden is Ko Tao, dat in de Golf van Thailand ligt. Het is een goede plek voor de beginnende duikers, maar ook voor snorkelaars. De eilandjes zijn omringd door felblauw water dat maakt dat je de wondere onderwaterwereld goed kunt zien. Ook Ko Nang Yuan is een mooie snorkelplek en Koh Phi Phi is de moeite waard voor snorkelaars. Je spot hier onder water misschien wel een schildpad, roggen of zwartpuntrifhaaien. Vanaf de kust van Thailand kun je bijvoorbeeld een snorkeltour boeken naar Loh Smah of Phi Phi Leh.

→ De beste TUI deals voor de Golf van Thailand

snorkelen in Thailand

2. Great Barrier Reef in Australië

Het Great Barrier Reef is een echte must see. Dit grootste en meest indrukwekkende koraalrif ter wereld ligt in Australië en is erg de moeite waard om te bewonderen. Je ziet hier zeesterren, kleine visjes zoals in de film Finding Nemo, zeeschildpadden en prachtige koraalriffen. In dit gebied vind je bijna drieduizend verschillende soorten koraal. Het Great Barrier Reef behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en is daardoor goed beschermd. Wanneer je hier gaat snorkelen, kijk dan wel uit dat je geen koraal aanraakt, dat is heel kwetsbaar.

→ Tip: boek een roadtrip langs de Australische oostkust

Great Barrier Reef

3. Snorkelen in Belize

Belize heeft na Australië het grootste koraalrif op de hele wereld. Die vind je bij het eiland Caye Caulker. Je kunt hier dan ook perfect snorkelen, direct vanaf de kust van het land. In Belize spot je misschien wel kleine haaien, zeepaardjes en verschillende gekleurde, tropische vissen. In het heldere zeewater kun je heel goed koraal spotten. Het Lighthouse Rif is het meest bekende gebied om te snorkelen en te duiken. Hier vind je namelijk de Blue Hole, een gigantische onderwatergrot die prachtig is om te bewonderen van dichtbij.

→ Lees ook: Naar Belize je volgende vakantie? Zet deze 15 dingen op je to do lijst

Belize caye caulker

4. Galapagoseilanden: snorkelparadijs

Ook de Galapagoseilanden die midden in de Stille Oceaan liggen, zijn prachtig om bij te snorkelen. Deze eilanden zijn sowieso al uniek in hun soort, het is een archipel van vulkaaneilanden waarop heel veel mooie bijzondere dieren leven. Onder andere Pinguïns, reuzeschildpadden en zeeleeuwen. Snorkelen is hier een waar avontuur, want je ziet de meest prachtige dieren onderwater. Om de natuur te beschermen, ga je op deze eilanden in kleine groepen snorkelen.

→ Lees ook: Bezienswaardigheden Ecuador & Galapagos: deze wil je zien!

snorkelen

5. Bora Bora: snorkelen in Frans-Polynesië

Het ultieme vakantiegevoel krijg je op Bora Bora, een eiland in Frans-Polynesië. Een fijne strandvakantie beleef je op dit eiland en je kunt er ook goed snorkelen en duiken. Geniet van het koraal, bekijk de vele verschillende soorten vissen in het heldere water en droom lekker weg op het strand na een snorkeltour. Je kunt hier ook goed suppen op het water, als je even genoeg gesnorkeld hebt.

onderwaterwereld

6. Snorkeltour boeken op Barbados

Het eiland Barbados is een waar paradijs voor snorkelaars. Een klein eindje van de kust af kun je goed snorkelen en zie zomaar zeeschildpadden, veel kleine, gekleurde vissen en andere toffe zeedieren. Aan de zuidkant van het eiland vind je goede snorkelplekken. Bekijk zeker ook de rest van het Caribische eiland, want het is een prachtige plek om je vakantie door te brengen.

→ Tip: ga mee op een cruise in de oostelijke Caribbean

Groep aan het snorkelen

7. Egypte: snorkelwalhalla

Egypte is een hele geschikte plek om te snorkelen. Zo kun je goed in de Rode Zee snorkelen en zijn er bij Hurghada en Sharm el Sheikh genoeg plekken waar je je snorkel op kunt zetten. Bij deze badplaatsen zijn ook diverse organisaties die een tour aanbieden. Ook bij de kust van Dahab zijn mooie plekken om te snorkelen. Ga op zoek naar de roggen, dolfijnen en haaien onder water en geniet van al het moois dat je tegenkomt in de zee.

→ Vind de beste Egypte vakantiedeals via Sunweb

visjes tijdens het snorkelen

8. De Gili-eilanden in Indonesië

Voor de kust van Indonesië ligt de prachtige eilandengroep Gili. Deze bestaat uit verschillende kleine eilandjes die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. De eilandjes liggen tussen Lombok en Bali in en zijn vanaf beide eilanden goed te bereiken met de boot. Rondom elk van de eilanden vind je mooie koraalriffen waarin vissen zwemmen. Het water is turkoois van kleur en daardoor zie je veel van het onderwaterleven tijdens het snorkelen. Voor de kust van Gili Meno staat een aantal standbeelden in het water. Snorkelen bij de Gili eilanden is dus zeker heel mooi!

→ Must watch: Door dit filmpje wil je meteen naar Gili Kondo, Gili Lampu & Gili Kapal

snorkelen, mooiste plekken

9. Snorkelen op Bonaire

Misschien wel een van de meest populaire vakantieoorden voor Nederlanders; Bonaire. Een heerlijk tropisch eiland waar de voertaal ook Nederlands is. Zo ben je er wel even helemaal tussenuit, maar voelt het al snel als thuis ver van huis. Op Bonaire zijn veel plekken waar je heel fijn kunt snorkelen. Klein Bonaire is bijvoorbeeld een mooie snorkelplek, waar je ook zeeschildpadden kunt bewonderen. Aan de zuidkant van Bonaire zijn vooral veel toffe locaties en je vindt er wel meer dan zestig plekken waar je officieel kunt snorkelen. Het koraal is heel indrukwekkend en doordat er weinig wind staat en niet veel golven zijn, is snorkelen hier extra fijn. Smeer je wel goed in voor je gaat snorkelen, want een paar uurtjes onder water kunnen al snel zorgen voor wat rode schouders.

→ Lees ook: 5x de mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire

snorkelen met zeeschildpadden

10. Mexico voor snorkelliefhebbers

Vanaf de kust van Mexico kun je goed snorkelen op verschillende locaties. Zo is er het Playa del Carmen, waar je vanaf het eiland Cozumel kunt komen. Het is een prachtige plek om te snorkelen door het enorme koraalrif bij de kust. Daarnaast is er in Mexico een heus onderwatermuseum te vinden. Het Cancun Museum of Underwater Art (MUSA) aan de kust van Cancun, Isla Mujeres en Punta Nizuc. Het is een hele bijzondere plek onder water, in de Mexicaanse Caribische Zee. Het project is in 2009 opgezet om een kunstmatig koraalrif op te zetten en zo het leven in de zee terug te brengen. In het water vind je vijfhonderd standbeelden op de bodem van de zee die je kunt bewonderen. Deze kunstwerken stimuleren de groei van koraalriffen en daarmee ontstaat er een beter leefklimaat onder water. Je kunt tijdens snorkeltours of door te duiken met een organisatie deze beelden bewonderen.

→ Lees ook: Naar Mexico & Belize: route voor 2 of 3 weken!

snorkelen in Mexico

Waar zou jij graag willen snorkelen?

Snorkelen op reis? Neem je eigen gear mee!

Zin om te gaan snorkelen als je op reis bent? Vaak kun je wel snorkelspullen huren, zoals een gewone snorkelset. Maar deze kun je dan vaak alleen bij één strandje of tijdens één excursie gebruiken. Onze tip is daarom ook: Neem je eigen snorkelset of snorkelmasker mee. Helemaal als je met een grotere koffer reist, past dit er vaak prima in. Tijdens het backpacken kan het wat lastiger zijn, omdat je met beperktere bagage reist. Maar check je een grote koffer in, dan kan het echt tof zijn om je eigen snorkelspullen mee te nemen. Zo kun je de onderwaterwereld verkennen waar en wanneer jij maar wilt! Vaak is het ook nog eens goedkoper om je eigen spullen mee te nemen en vaker te gebruiken, dan zo nu en dan eentje te huren.

→ Snorkelspullen kopen: Bij Bol.com kun je heel makkelijk en snel snorkelsets en maskers bestellen!


→ Bekijk hier meer van onze reistips