Snorkelen op Bonaire 5 tips

5x de mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire

Bonaire, de ideale bestemming voor iedereen die in de winter wel een dosis zon, palmbomen en Caribische vibes kan gebruiken. Dit eiland is onderdeel van de Kleine Antillen en is omringd door een turquoise zee die bij uitstek geschikt is om in te duiken en te snorkelen. Het water is niet alleen lekker op temperatuur maar ook nog eens kraakhelder. Hierin vind je een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koraal, maar kun je ook zomaar een schildpad of klein haaitje tegenkomen! Eigenlijk is de gehele westkant van het eiland geschikt om te snorkelen, maar om het wat makkelijker te maken, zetten wij de 5 beste spots voor jou op rij. Dus snorkel op, en dompel je onder in de magische onderwaterwereld van Boneiru!

5 x Snorkelen op Bonaire

→ Vind de beste vliegtickets voor je vakantie naar Bonaire
→ Met TUI naar Bonaire: fijne deals

Bonaire 1000 Stairs Beach

1. 1000 Steps Beach

Vanuit Kralendijk loopt een smalle, bochtige weg langs de spectaculaire kustlijn richting het noorden van het eiland. Al vrij snel kom je de eerste strandjes tegen die met hun naam staan aangegeven op gele keien langs de kant van de weg. Eén daarvan is 1000 Steps Beach. Wanneer je boven aan de trap staat kijk je direct je ogen uit over het kleurenspel van de oceaan. Een mooi fotomomentje! Eenmaal beneden kun je over de gehele breedte van het strand prima snorkelen. Tip: gezien het feit dat de meeste stranden op Bonaire kiezelstranden zijn, doe je er goed aan om een stoeltje/luchtbed en waterschoenen mee te nemen. Dit maakt je verblijf op het strand en het heen en weer paraderen naar de zee een stuk comfortabeler!

Snorkelen Bonaire Wayaka Snorkelen op Bonaire Wayaka

2. Wayaka II

Deze spot vind je in het Washington Slagbaai National Park, en is mijn favo snorkelplek van het eiland. Als je naar beneden geklommen bent kom je uit op een piepklein zandstrandje dat regelmatig vol water loopt (leg je spullen dus hoog en droog op de rotsen!). Eenmaal in het water is het alsof je je in een aquarium begeeft; je zwemt dicht tussen de rotsen door en om elk hoekje zie je de meest prachtige vissen. Hier spotten wij Franse keizervissen en koffervisjes. Niet zo’n snorkelheld? No problem, zelfs als je hier tot je enkels in het water staat maak je kans om deze kleurrijke exemplaren te zien. Ze zijn totaal niet schuw, en zwemmen rustig meerdere keren voorbij om jou op afstand te entertainen!

Snorkelen op Bonaire bij Lac Bay Snorkelen op Bonaire bij het strand Lac Bay

Snorkelen op Bonaire snorkel guide Lac Bay

3. Lac Bay

Deze lagune heeft aan beide kanten stranden. Aan de zuid-westkant van de baai vind je Sorobon Beach, en aan de noord-oostkant Lac Cai. Waar Sorobon Beach bekend staat om de vele windsurfers, trekken mensen juist naar Lac Cai om schildpadden te zien. Om hier te komen heb je wel een 4-wheel drive of andere goede auto nodig, want de weg naar Lac Cai is soms slecht begaanbaar. Wanneer je bij de bekende ‘schelpenbergen’ staat, is de kans groot dat je regelmatig een kopje boven het wateroppervlak ziet verschijnen. Het is hier ondiep, dus je kunt zo naar de schildpadden toe zwemmen. Helaas was het water erg troebel toen wij hier waren, dus hebben wij ze alleen vanaf de kant kunnen bewonderen. Sorobon Beach is makkelijker bereikbaar, en vanaf hier kun je naar het rif toe zwemmen. Misschien wel de beste plek om veel te zien. Pas wel op voor de windsurfers. Ook voor deze locatie geldt weer een pré voor de waterschoen!

Coco Beach Snorkelen op Bonaire Snorkelen op Bonaire Coco Beach

4. Coco Beach

Soms is het fijn om een dagje wat dichter bij je appartement of hotel te vertoeven. Wanneer je in of rondom Kralendijk verblijft, is het een aanrader om eens naar Coco Beach te gaan. Beachclubs zoals op Curaçao vind je (nog) niet echt op Bonaire, maar Coco Beach is een uitzondering. Naast fijne strandbedjes en een flinke dosis house beats valt ook hier genoeg onder water te zien. Wij spotten hier een octopus (!) op slechts een paar meter uit de kust, en onze ‘buren’ meenden een klein haaitje te hebben gezien. Tip: naast Coco Beach vind je nog een klein stukje ‘niemandsstrand’ waar je gewoon gratis en voor niets op je eigen handdoekje kan neerploffen. En het is nog een zandstrandje ook! Geen house, wel ideaal om je boek te lezen. Ohja, vanaf Coco Beach vertrekt ook een watertaxi naar Klein Bonaire.

Klein Bonaire

5. Klein Bonaire

Voor het ultieme bounty gevoel ga je een dagje naar Klein Bonaire. Met de watertaxi  laat je je halverwege met snorkel en al droppen in de oceaan om je vervolgens naar het strand te laten driften. Uiteraard zorgt de taxiboy ervoor dat jouw spullen op het strand staan zodra je aankomt. Is dit iets too much voor jou? Laat je dan gewoon afzetten op het paradijselijke eiland en loop in zuidelijke richting naar de ingang van het koraalrif (onderweg laat men je zien waar dit is). Ga hier het water in, zwem tussen de opening door, en laat je heerlijk relaxed aan de buitenkant van het rif een stukje meedrijven met de stroming. Onderweg is er, zoals we inmiddels gewend zijn van Bonaire, weer genoeg te zien. Houd je wel aan de regels, want Klein Bonaire en de omliggende zee is een beschermd natuurgebied waarvan we hopen dat het nog lang toegankelijk is voor toeristen.


→ Bekijk hier alle artikelen over Bonaire