mooiste duikplekken ter wereld

De mooiste duikplekken ter wereld? Dit zijn ze alle 10!

Wie ooit een snorkel heeft opgezet onderwater of stoer genoeg was om een padi te halen, weet als geen ander hoe adembenemend mooi de onderwaterwereld kan zijn. Oké in de Nederlandse Waddenzee valt het uitzicht nogal tegen, maar er zijn plekken op onze aardbol die onvergetelijk spectaculair zijn. Benieuwd geworden? Duik dan in deze lijst van mooiste duikplekken ter wereld.

Ontdek de mooiste duikplekken ter wereld

→ Tip: Wist je dat je via TUI hele toffe duikvakanties kan boeken?

1. De beste duiklocaties rondom Australië

Met stip op nummer één staan bij velen de duiklocaties aan de oost kust van Australië. Je vindt daar namelijk het Great Barrier Reef. Dit is het allergrootse koraalrif ter wereld en dankzij de vele riffen, dieren en kleuren is dit een van de beste duiklocaties van de wereld. Wist je dat een van de koraalriffen zelfs de vorm heeft van een hart en daarom ook Heart Reef wordt genoemd?

Lees hier al onze tips voor Australie

mooiste duikplekken

2. Duik in de druk bewoonde Rode Zee bij Egypte

Een populaire en mooie duikbestemming vind je ook bij Egypte. In de Rode Zee krioelt het namelijk van de visjes en op veel plekken vind je kleurig koraal. De meest bijzondere dieren die je tegen kunt komen in de Rode Zee zijn reuzenmantra’s, keizersvissen, schildpadden, zeekoeien, haaien of papegaaivissen.

Boek hier je duikvakantie naar Egypte

3. Duiken naar kunst bij Mexico

Bij Mexico vind je allerlei bijzondere duikplekken, maar misschien is de meest unieke bij Cancun te vinden. Daar vind je namelijk het onderwater museum Museo Subacuático de Arte. Onderwater zie je hier allerlei beelden, zoals een beeld dat lijkt op Cristo Redentor uit Brazilië maar ook een circel van mensen die elkaars hand vasthouden of een man die uitgezakt op een bank naar een tv aan het kijken is.

Lees hier al onze tips voor Mexico

rondreis Mexico Belize Bacalar

4. Barracuda Point in Maleisië

Wil je duiken bij Barracuda Point in Maleisië dan zul je zo’n 5 tot 30 meter onderwater moeten dalen. Op die diepte bevind je namelijk tussen een tornado van ontelbaar veel barracuda vissen en op sommige plekken een haai of reuzen schildpad. Een daredevil moet je wel zijn, want die gigantische hoeveelheid barracuda’s bij Barracuda Point kan imponerend overkomen.

Lees hier al onze tips voor Maleisie

5. Bijzondere duikplek: the Great Blue Hole van Belize

Van boven lijkt het een gapend gat in de aarde dat donkerblauw van kleur is en omringd door helder blauw water, maar onderwater is het een bijzondere grot van 100 meter diep met allerlei druipsteenformaties. Deze duiklocatie nabij Belize is een van de meest bijzondere duikplekken te wereld.

Lees hier al onze tips voor Belize

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tropic Air Belize (@tropicair)

6. Duiken bij het onbekende Micronesia

Voor veel mensen is deze bestemming nog onbekend, maar bij duikers des te meer geliefd. In de onderwaterwereld bij Micronesia vind je namelijk gigantische vissen en talloze kleuren koraal.

7. Duiken met reuzen kwallen bij Japan

In de Japanse zee komen immens grote kwallen voor. De kwalletjes die vanuit de Hollandse Waddenzee aanspoelen zijn er echt niks bij. De reuzenkwallen in Japan kunnen namelijk een diameter behalen van maar liefst 2 meter en daarmee een gewicht van honderden kilo’s.

mooiste duikplekken ter wereld

8. Leren duiken bij de mooiste duikplekken van Thailand

Thailand kent vele eilandjes en wordt omringd door verschillende zeeën. Rondom alle eilandjes vind je verschillende duiklocaties die het bezoeken waard zijn en hierdoor is eigenlijk het hele kustgebied van Thailand als een van de mooiste ter wereld te noemen. Bovendien kun je hier erg goedkoop je padi halen, waardoor je ook zelf de zee in mag met een duikpak. De beste duikplekken in Thailand vind je dichtbij de eilanden Koh Lanta, Koh Bon of Koh Ha.

Boek hier je duikvakantie naar Thailand

9. Duik in het schone water van Tubbataha in de Filipijnen

Doordat het water zo helder is bij Filipijnen kun je in dit Aziatische land meer dan goed duiken. Je hebt namelijk goed zicht op al het kleurrijke koraal en de vele vissen.

Lees hier al onze tips voor de Filipijnen

Hawaii

10. Zwemmen tussen continentale platen bij IJsland

Misschien weet je het nog van aardrijkskunde lessen van vroeger dat onze aarde is opgebouwd uit verschillende platen. Dichtbij IJsland kun je duiken tussen dit soort platen. Bij Silfra vind je namelijk een rivier en in deze rivier is een gleuf waarin gedoken kan worden.

Lees hier al onze tips voor IJsland