Trincomalee in sri lanka Nilaveli

Trincomalee in Sri Lanka: dit wil je er sowieso doen!

Trincomalee is een strandplaatsje in het noordoosten van Sri Lanka en een van de fijnste kustplaatsjes waar wij zijn geweest tijdens onze reis. Hier vind je uitgestrekte zandstranden, wuivende palmbomen en heerlijk warm water waarin zwemmen elke dag een feestje is. In tegenstelling tot het zuiden van het land, is het hier niet al te toeristisch waardoor je echt even de tijd hebt om te relaxen zonder omringd te worden door te veel andere backpackers. In Trincomalee vind je gelukkig wel genoeg gezellige barretjes en leuke restaurants, terwijl de nabijgelegen stranden dus een oase van rust zijn. Benieuwd wat je echt wilt doen in Trincomalee in Sri Lanka? Wat de leukste plekjes zijn en waar je tof kunt overnachten? Lees dan heel gauw verder want hieronder vertellen we je alles over deze kustplaats!

Ontdek alles over Trincomalee in Sri Lanka

→ Overnachten in Trincomalee: Nature Beach Huts of Silaa Cabana
→ Tip: Vind vliegtickets naar Sri Lanka via Skyscanner

Trincomalee TukTukTrincomalee in sri lanka Nilaveli Monk Trincomalee

1. Bezoek het strand van Nilaveli

Zin in zon, zee, strand? Ga naar Nilaveli! Wij vonden dit een van de fijnste stranden van Sri Lanka omdat het er heerlijk rustig was. Met het goudkleurige zand en wuivende palmbomen op de achtergrond is het tropische plaatje hier helemaal compleet. Een fijne plek voor een drankje en wat eten is ‘ That’s Why Beach Cabanas’. Wil je ook nog een ander strand uitproberen? Dan kun je iets verderop ook nog naar Uppuveli (hier zit ook Fernando’s), dit ligt op zes kilometer vanaf Trincomalee en is ietsje kleiner en wel wat drukker. Arisimale Beach en Marble Beach zijn ook mooie stranden maar ook wat drukker.

2. Hang aan de bar bij Fernando’s

Fernando’s is een populaire plek onder backpackers en vind je bij Uppuveli Beach, dus als je opzoek bent naar gezelligheid tijdens de zonsondergang zit je hier helemaal goed. Ga zitten op een van de schommelstoelen en speel een spelletje onder het genot van een koud drankje. Het eten is hier echter niet heel bijzonder dus als je daar wel naar opzoek bent raden we aan om een restaurant te zoeken in de hoofdstraat. Bij ‘Cafe on the 18th’ kan je bijvoorbeeld heerlijk dineren, dit is dan ook een van onze favoriete adresjes in Sri Lanka.

3. Neem een kijkje hoe de lokale vissersmannen leven

Dit is een leuke activiteit als je met je eigen TukTuk door Sri Lanka rijdt. Als je vanaf Trincomalee een paar kilometer richting het noorden over een zandweggetje langs de kust rijdt kom je namelijk meerdere vissersdorpen tegen. Wij werden zelfs uitgenodigd om een hapje mee te eten in het dorp en zijn op bezoek geweest bij een monnik die vlakbij woonde. De backpackersvibe meepakken in Sri Lanka is natuurlijk leuk, maar als je zulke activiteiten onderneemt leer je wel beter het echte leven van Sri Lankanen kennen.

→ Tip: Boek hier je eigen Tuk Tuk trip in Sri Lanka

Stranden noorden Trincomalee Trincomalee in Sri lanka TukTuk Trincomalee Sri lanka Vissersmannen

4. Snorkelen bij Pigeon Island

Pigeon Island is waarschijnlijk de beste plek van Sri Lanka om te snorkelen. Je komt hier keurrijke vissen tegen, (ongevaarlijke) haaien en de kans op het zien van schildpadden is ook enorm groot, je kunt je geluk niet op rondom dit kleine eilandje! Het ondiepe rif is ook nog eens ideaal voor het spotten van deze dieren. Vanaf Nilaveli is het slechts 10 minuten varen en we raden aan om vroeg te vertrekken zodat je de drukte een beetje kan vermijden.

5. Walvissen spotten

Van maart tot oktober is het in Trincomalee de perfecte periode om walvissen te spotten. We raden je wel aan om een beetje onderzoek te doen naar de organisatie waarmee je wilt gaan. Sommige organisaties hebben helaas het beste voor met zichzelf en niet met dit indrukwekkende zeezoogdier. Ze komen met de boten veel te dichtbij waardoor de walvissen schrikken en verdreven worden uit hun leefgebied. Een goede organisatie blijft op acceptabele afstand waarbij jij alsnog een onvergetelijke ervaring kan hebben!

6. Meer zien in Trincomalee?

href=Er is nog meer leuks in Trincomalee, maar bovenstaande vinden wij echte must do’s. Wil je toch meer ontdekken? Wat dacht je dan bijvoorbeeld van:

  • Bezoek Fort Frederick, dit door Portugezen gebouwde fort is een van de bekende bouwwerken in Trincomalee en je kunt hier leuk hertjes spotten
  • Koneswaram tempel, je vindt deze Hindoe tempel vlakbij Fort Frederick
  • Sri Pathrakali Amman Kovil tempel, is een prachtig gekleurde tempel in de stad
  • Je kan vanuit Trincomalee ook een dagtour doen naar Sigiriya en Pidurangala Rock

Jouw bezoek aan Trincomalee in Sri Lanka plannen?

Zin gekregen om naar Trincomalee in Sri Lanka te gaan? Zo regel je jouw bezoek:

  • Vlieg naar Sri Lanka vanaf Nederland, vliegtickets vind je via Skyscanner
  • Vanuit Colombo kun je de trein pakken naar Trincomalee (hier doe je vaak 9 uur over)
  • Vanuit Kandy kun je ook de bus pakken naar Trincomalee (hier doe je vaak 5 uur over)
  • Vanuit Anuradhapura kun je de bus nemen naar Trincomalee (hier doe je vaak 4 uur over)

Leuke accommodaties in Trincomalee

Toffe hotels en huisjes om te overnachten in Trincomalee zijn:


→ Bekijk hier alle artikelen over Sri Lanka