Hostel pohstel in barcelona

Heb jij wel eens in een ‘Poshtel’ geslapen?

Heb jij wel eens gehoord van de term ‘poshtel’? Dit is een combinatie van 2 woorden, namelijk ‘posh’ (je weet wel, van posh-spice van de spicegirls oftewel het synoniem voor chique) en het woord ‘hostel’. Voeg die twee samen en je krijgt het woord ‘poshtel’. Veel reizigers denken bij hostels nog steeds aan ranzige kamers, stapelbedden en vieze gedeelde badkamers, maar anno 2015 is dat zeker niet altijd meer het geval. Overal ter wereld ontstaan namelijk steeds meer poshtels en die zijn juist stijlvol ingericht en goed gedesigned, maar dan wel voor de prijs van een hostel! Op Booking.com zijn een aantal van deze poshtels te vinden maar wij bezochten er zelf ook een paar , tijd om een aantal Poshtel in verschillende gave steden in Europa op een rij te zetten!

Poshtel Casa Gracia in Barcelona

Er zijn nog steeds stapelbedden in Casa Gracia te vinden, maar wat voor soort! Alles draait om sfeer en een huiselijk sfeertje bij Casa Gracia, dus ook de bedden moeten daarin passen. Verder heb je er een hippe keuken, ligt het Poshtel lekker centraal en daarmee is het de perfecte uitvalsbasis voor menig hipster. Al zal waarschijnlijk nooit iemand toegeven dat hij of zij er één is.

Casa Gracia Barcelona Hostel, Spanje

Downtown Copenhagen Poshtel

Dit hippe hostel vind je in het hart van Kopenhagen. Je kan hier slapen in grotere dorms, maar ook wat meer privacy krijgen in een kleinere kamer. ‘s Ochtends eet je een ontbijtje in de hippe beneden ruimte en overdag of ‘s avonds? Dan kun je mee op een tour, mee eten bij het avondeten of een drankje doen!

Downtown Copenhagen, Denemarken

Poshtel Tattva Design onder de Portugese zon

Het betegelde hostel valt meteen op met haar blauwe tegeltjes aan de buitenkant, maar ook het dakterras en de inrichting van Tattya Design Hostel mag je niet missen. In het hartje van Porto kun je hier prima chillen, zo liggen er in de gemeenschappelijke ruimte gitaren en zijn er van die lekkere hangstoelen.

Tattva Design Hostel, Portugal

Kaboom hotel in Maastricht

Hartje Maastricht kun je ook zeker een Poshtel vinden, namelijk het Kaboom Hotel dat onderdeel is van de La Bergere Group. Het is super basic, maar tegelijk onwijs gaaf ingericht. Echt een aanrader mocht je een weekendje gaan shoppen of partyen in Maastricht.

Kaboom Hotel, Nederland

Muzikaal poshtel in Budapest

Full Moon Design is centraal gelegen in Budpast en is super kleurrijk ingericht. Toch is hier veel meer te vinden dan alleen gedeelde en privé kamers, in dit populaire hostel vind je namelijk ook The Morrisons Music Pub 2. De ideale plek voor gasten met een muziekverslaving.

Full Moon Design Hostel Budapest, Hongarije

In welk Poshtel zou jij wel een keer willen overnachten?