Hostel Clink78 Londen tip

Clink78: Is dit het vetste hostel van Londen?

Als je met je vriend(in) of vrienden een weekend naar Londen gaat, is de kans groot dat je een beetje budgetproof wilt overnachten. De uitdaging is alleen om een goedkoop hostel in Londen te vinden dat ook nog een beetje gezellig is. Onlangs hebben wij het Clink78 Hostel in Londen uitgetest. Het is een low budget hostel in een hipster jasje. Door de neon letters en graffiti op de muren ziet het hostel er kleurrijk uit en met de bar als ontmoetingsplaats kun je hier het echte backpackersgevoel ervaren. Londen heeft ontzettend veel te bieden en met Clink78 als basis heb je gegarandeerd een toffe tijd tijdens je weekendje weg.

Het vetste hostel van Londen

Clink78 vetste hostel londen Clink78 hostel binnenkomst

De omgeving en bereikbaarheid van Clink78

Clink78 ligt vlakbij de wijk Angel en op 5 minuten loopafstand zijn er een hoop restaurantjes en barretjes te vinden. Clink78 is overigens ook niet ver gelegen van het treinstation King’s Cross, wat een centrale plek is binnen Londen. Je kunt vanaf deze plek gemakkelijk met het openbaar vervoer naar alle bezienswaardigheden van de stad. Ik raad je wel aan een Oyster kaart te kopen bij aankomst in Londen. Deze kaart kost 5 pond waarbij je er ook nog 5 pond reistegoed op moet zetten. Je kunt vervolgens de hele dag met deze Oyster kaart reizen en overal overstappen in Londen. Benieuwd waar je leuk kunt shoppen? Hier vind je 6 tips voor als je gaat kersthoppen in Londen.

Een historisch pand in een hip jasje

Als je in de straat van Clink78 aankomt valt het pand gelijk op, het is een enorm historisch gebouw met een brede trap die leid naar de entree van het hostel. Wanneer je door de robuuste deuren de hal binnenkomt, valt het glas in lood plafond en de hippe uitstraling je direct op. Van oorsprong was het gebouw van Clink78 een rechtbank en deze historie zie je nog steeds terug, check bijvoorbeeld de ‘court room’ die nu gebruikt wordt als computerkamer. In deze ruimte vindt je nog veel kenmerken uit het verleden, zoals de plek waar de rechter ooit zat en de griffier. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een ‘prison cel’ te boeken met je vrienden zodat je echt kan ervaren hoe het is om in de gevangenis te zitten. Dankzij de mix van historie, neon lichten en graffiti heeft Clink78 een hele vette uitstraling. Het is echt een historisch pand in een hip jasje.

De sfeer proeven van Clink78

Het leuke aan dit hostel is dat het veel meer biedt dan alleen een slaapplek. Clink78 wil hun bezoekers ook dichter bij elkaar brengen en dat doen ze door allerlei thema avonden te organiseren. Als je via de geluidsdichte deuren de kelder inloopt kun je de Clashbar vinden, waar bijna dagelijks thema feesten worden gehouden. Je kunt er uiteenlopende cocktails halen en zelfs een potje poolen. Op de plek waar de bar zich ‘s avonds bevindt, is in de ochtend de ontbijtzaal te vinden en daar kun je van 07:00 tot 10:00 een ontbijtje scoren. Als je ‘s avonds niet de behoefte hebt om uit eten te gaan en liever zelf een hap wil koken kan je bij Clink78 gebruik maken van de keuken. Overal in het pand is gratis wifi en kun je voor een geringe prijs gebruik maken van lockers en de Luggage Room.

clink78 hostel in londen gemeenschappelijke ruimte

Clink78 hostel londen

Welke hostelkamer past het beste bij jou?

Hieronder volgt een beschrijving van de type kamers die je kan boeken bij Clink78. Wij hebben zelf in een private room geslapen, maar als we ooit terug zouden gaan zouden we voor de avontuurlijke Prison Cell kiezen:

Mixed Dorms (gedeelde kamers 4 tot 14 bedden)

Je kunt hier vanaf 17 pond (omgerekend zo’n 19 euro) een bed krijgen in een gedeelde kamer. Een mooi prijsje voor Londense begrippen. Voor een girls-only dorm (alleen vrouwen) betaal je rond de 20 pond per nacht.

Private rooms (prive kamer)

Je hebt hiervoor veel keuzemogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld een single kamer huren of een kamer met een dubbel bed. De prive kamers zijn altijd voorzien van een eigen douche en toilet. De prijs hiervoor ligt rond de 65 pond per nacht.

Prison cells (gevangenis cel)

Hier slaap je in een echte cel die gerenoveerd is, maar verder volledig origineel en uit de tijd van de rechtbank komt. Je moet hierbij wel een badkamer en toilet delen met anderen. Zeker de moeite waard om eens te proberen! Je krijgt de originele sleutels ook nog eens mee! Gelukkig kun je van binnenuit altijd naar buiten, hiervoor zijn de sloten speciaal aangepast. Weest dus niet bang om voor altijd opgesloten te zitten!

Zo plan je jouw reis naar Londen

Ben je nog bezig met het plannen van je reis naar Londen? Hier lees je alles over hoe het is om met de ferry en trein naar Londen te reizen, ga je liever vliegen dan vind je hier een overzicht van alle vliegvelden van Londen. Hier boek je het hostel, als je het via Booking.com doet kun je vaak later ook nog gemakkelijk annuleren mocht je dat ineens toch willen.

→ Bekijk hier al onze Londen artikelen