Hi Hostel Santa Monica LA

Dit is misschien wel het chillste hostel in Los Angeles: HI Santa Monica Hostel

Ben je van plan om te gaan backpacken in Noord Amerika en met name in Californië? Dan hebben we een hele gave tip voor je! Als je namelijk op zoek bent naar een hele chille backpackersvibe en een hostel waar je gemakkelijk andere reizigers ontmoet, weten wij precies waar je naartoe wilt gaan: HI Hostel in Santa Monica.

Hi Hostel Santa Monica LA

hi hostel santa monica

Relaxte locatie, recht aan Santa Monica Beach

De prijzen van hostels (en natuurlijk ook excursies, eten en vervoer) liggen in Amerika helaas hoger dan in bijvoorbeeld Azië, maar dit wil niet zeggen dat de hostels hier minder leuk zijn! Dat bewijst HI Hostels als geen ander. Ik ben in het HI Santa Monica Hostel geweest in Los Angeles en wanneer je naar Los Angeles gaat is Santa Monica dé plek waar je wilt verblijven. Er zijn hier een hoop leuke barretjes en je zit recht aan Santa Monica Beach. Op het strand vind je de welbekende pier met reuzenrad waar je je altijd lijkt te kunnen vermaken, maar het is ook tof om op Santa Monica Beach een fiets te huren en je kan op het strand natuurlijk prima chillen tussen de palmbomen. Tevens ligt de bekende 3rd street promenade recht achter de straat van het hostel en hier kun je erg goed winkelen! Oh en het bekende “Venice Beach” ligt ook op loopafstand. Wil je graag naar een van de pretparken in de omgeving? Naast het hotel zit een een touroffice, genaamd Starline. Je kan hier eventueel tours naar Disneyland of Universal Studios boeken. Genoeg te doen dus en alles ligt centraal. Alleen voor Hollywood hoef je de bus te pakken. Nog niet genoeg tips? Hier kun je meer lezen over LA: Wat te doen in Los Angeles? 11 tips!

Ga mee met de Pub Crawl of andere events & leer makkelijk andere backpackers kennen

Het HI Santa Monica Hostel is een erg goede plek om andere reizigers te leren kennen, contact is hier erg gemakkelijk gelegd. Er zijn twee gezamenlijke ruimtes waar je gezellig samen kunt komen. Maar daarnaast regelt het hostel diverse tours voor alle reizigers, iets dat ik iedereen zeker aanraad. Je leert zo niet alleen andere backpackers kennen, maar je ziet ook veel meer van Los Angeles en wordt echt meegenomen naar toffe plekken. Persoonlijk heb ik de Pub Crawl gedaan, je bezoekt dan drie pubs met andere backpackers uit het hostel en krijgt overal welkom shots. Een leuke manier om mensen te leren kennen en wat van LA te ervaren. Daarnaast heb ik een bezoek gebracht aan Beverly Hills en Hollywood tijdens een ander event, leerzaam en vooral heel gezellig! Je kan vooraf al alle events van HI Santa Monica online bekijken en vervolgens kun je je in het hostel opgeven als je mee wilt doen. Elke dag is er wel een nieuw event, dus je hoeft je hier eigenlijk nooit te vervelen of alleen te voelen.

Hi Hostel Dorm Santa Monica

Hi Hostel santa monica kamer 4 personen

Is dit hostel duur?

Het HI Santa Monica Hostel is relatief gezien goedkoop vergeleken met anderen hostels en hotels in Santa Monica. Je betaalt hier per nacht ongeveer 35 euro. In vergelijking met hostels in Azië is dit natuurlijk stukken duurder, maar als je kijkt naar wat er nog meer in Los Angeles te vinden is, is dit gezien de kwaliteit-prijs-verhouding goed. Oh en ook chill: een buffet ontbijt is inbegrepen, deze is niet heel uitgebreid maar absoluut voldoende om je dag mee te beginnen. Zoek je een leuk lunchtentje voor later of heb je een andere vraag over Los Angeles? Dan kun je ook makkelijk terecht bij de staff. Het personeel is erg vriendelijk en probeert je te helpen waar ze kunnen.

Hoe zien de dorms eruit?

Je hebt diverse kamers waar je uit kan kiezen als je hier gaat slapen, er is keuze uit kamers van 6 of 10 mensen. Dit zijn mannen en vrouwen dorms. Bedden zijn schoon en er is dagelijks roomservice die ervoor zorgt dat alles opgemaakt word, best chill dus. Verder zijn er gezamenlijke badkamers waar de douches goed zijn.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika