Omgeving San Francisco Angel Island - Golden Gate Bridge

Deze 5 plekken in de omgeving van San Francisco wil je een keer zien!

Dat San Francisco een enorm toffe stad is om te bezoeken, dat weten velen van ons misschien wel. Maar wist je ook dat de meeste locals San Francisco zo’n fijne stad vinden omdat er zoveel groen in de omgeving is? De Bay Area heeft namelijk enorm veel natuurschoon te bieden waar je prima dagjes of weekendjes heen kunt vanuit de stad. Perfect voor outdoor activiteiten dus! Hier vind je de top vijf van groene bestemmingen in de omgeving van San Francisco.

5 x doen in de omgeving van San Francisco

Dipsea & Stinson

omgeving san francisco doen Dipsea Trail - Uitzicht op baai

omgeving san francisco Dipsea Trail - Muir Woods

1. Dipsea Trail en Stinson Beach

Dit is met stip mijn favoriet in dit rijtje. De Dipsea Trail is een 15 kilometer lange hike die vertrekt vanuit het plaatsje Mill Valley en eindigt op het strand van Stinson Beach. Het bijzondere aan deze route is dat je door minstens drie compleet verschillende landschappen wandelt. Je begint tussen de grote en dikke bomen die onderdeel zijn van Muir Woods National Park, gevolgd door grasachtige heuvels met prachtig uitzicht op de baai en tot slot eindig je op het strand nadat je jezelf door regenwoudachtige gewassen een weg gebaand hebt. Ondanks dat deze route slechts 15 kilometer is, is deze behoorlijk pittig door de steile en ongelijke ondergrond waarop je loopt. Gelukkig kun je op Stinson Beach even bijkomen met je voeten in het water en een lekker ijsje of drankje in je hand én gaat er ook een busje terug naar het startpunt mocht je de terugweg niet meer zien zitten.

2. Angel Island

Dit kleine eilandje ligt vlak voor de kust van San Francisco en is heel makkelijk per ferry te bereiken. Angel Island diende vroeger als immigratiestation voor de San Francisco Bay Area en later als militaire basis, maar is inmiddels omgedoopt tot California State Park en historisch punt. Naast leren over de geschiedenis van dit eiland kun je hier ook prachtig wandelen, fietsen of een segway huren waarmee je het eiland kunt verkennen. Wat je ook kiest, gegarandeerd is dat je vanaf hier fantastische uitzichten hebt op San Francisco, Marin Headlands en Oakland. Doordat het eiland niet heel groot is kun je binnen een dag makkelijk het eiland rond of naar de top voor een nog spectaculairder uitzicht.

Angel Island

Omgeving San Francisco Angel Island - Golden Gate Bridge

Omgeving San Francisco Angel Island Uitzicht San Francisco

3. Mount Diablo

Helaas heb ik Mount Diablo zelf niet kunnen bezoeken, maar de verhalen die ik hier over gehoord heb en de foto’s die ik gezien heb waren meer dan jaloersmakend, zeker als je van een flinke wandeling houdt. Met bijna 1200 meter hoogte is Mount Diablo namelijk een van de hoogste punten van de omgeving en daarmee ook met helder weer vanuit vele plaatsen in de Bay Area te zien. Omgekeerd heb je hier vanaf dus ook prachtige uitzichten op de hele omgeving.

4. Napa Valley

Oké, deze telt misschien niet helemaal mee in het rijtje van groene bestemmingen, want dit is een van de bekendere wijnstreken van Californië, slechts op anderhalf uur rijden vanuit San Francisco. Hier ga je niet heen om te wandelen of fietsen, maar voor een iets minder actieve dag kun je je hier prima vermaken met het proeven van de beste wijnen van de streek. Bij bijna elke wijngaard kun je tegen betaling ook een rondleiding krijgen en leren over het specifieke proces van elke wijngaard. En leuker nog, je kunt overal natuurlijk ook de (luxe) wijn proeven. Bij Rutherford Hill Winery kregen wij tijdens de rondleiding bijv. een wijn te proeven die voor zo’n 200 euro per fles verkocht worden. Als je niet van wijn houdt dan is een bezoekje nog steeds de moeite waard alleen al omdat de gebouwen een wedstrijdje lijken te houden om het meest extravagante (en vaak kitscherige) uitstraling. Zo zijn er bijvoorbeeld gebouwen die een Italiaans kasteel (Castello di Amorosa) of Romeinse tempel (Darioush) moeten voorstellen.

Yosemite

omgeving san francisco Yosemite

omgeving san francisco Yosemite bergen

5. Yosemite National Park

Yosemite National Park is een fantastisch mooi nationaal park in het midden van Californië en echt een must om te bezoeken als je in San Francisco bent. Omdat het park enorm groot is en ook iets verder van San Francisco gelegen, moet je hier wel iets langer voor uittrekken dan een dag, maar dat is het meer dan de moeite waard. Yosemite is vooral bekende om de verschillende prachtige watervallen en granietblokken waaronder Half Dome en El Capitan. Ook kom je hier met een beetje geluk (of pech) de beroemde California Bear tegen, een bruine grizzly beer. Hiken naar de top van de Yosemite Waterfall is fantastisch maar zeker een uitdaging. Mocht je hier willen kamperen (aanrader!) zorg dan dat je ruim op tijd (lees maanden van te voren) je plaatsje reserveert.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika