San Diego tips citytrip

Op city trip naar San Diego? 3 tips voor cultuurliefhebbers!

In het uiterste zuidwesten van Californië ligt San Diego: een echte culturele hotspot in Noord-Amerika. San Diego ligt namelijk op een steenworp afstand van de Mexicaanse grens en heeft een rijk verleden vol migratiestromen. Zo ontstond een culturele mix van Amerikaanse, Mexicaanse, Italiaanse en Aziatische invloeden op culinair en architectonisch gebied. Ik deel mijn persoonlijke top 3 van de beste bezienswaardigheden zodat jij het maximale uit je city trip naar San Diego kan halen.

3 tips voor San Diego!

citytrip san diego tips balboa park san diego tips balboa san diego tips balboa park

Balboa Park

Op nummer één staat zonder twijfel Balboa Park. Balboa Park is een groot stadspark met een dierentuin (San Diego Zoo), restaurants, tuinen en musea. Het park werd in 1915 aangelegd voor de Panama-California Expositie. Deze expositie vierde de opening van het controversiële Panama Kanaal. Tegenwoordig staan de gebouwen op de lijst van nationaal erfgoed.

De hoogtepunten van het park zijn de California Bell Tower, de Botanical Building en de vele kunstmusea. Het MOPA (Museum of Photographic Arts) is een leuke optie voor hedendaagse kunst. Tot en met 29 mei 2016 mag je zelf de entreeprijs bepalen. Het Timken Museum of Art heeft een kleine maar mooie collectie van Europese werken. Dit museum mag je zelfs gratis bezoeken.

downtown san diego tips tour downtown san diego tips downtown in san diego

Downtown San Diego

Bij een bezoek aan San Diego mag je de wijken downtown natuurlijk niet missen. De leukste manier om rond te kijken is met de San Diego Trolley (tram systeem). Je koopt een dag-pasje voor 5 dollar en kan overal uitstappen. De leukste straten van de stad vind je in Little Italy en het fameuze Gaslamp Quarter.

Little Italy ontstond als een visserswijk van Italiaanse migranten uit San Francisco. Na een brand besloten ze naar San Diego te trekken, op zoek naar grote tonijn in de kuststreek. Tegenwoordig is het een trendy buurt vol eettentjes met uitzicht op de haven.

Het Gaslamp Quarter is het ware entertainmentdistrict van San Diego. Al in de 19e eeuw stond de wijk bekend om de haar vele saloons, gokhallen en drukbezochte bordellos (bordelen). Die bordelen hebben langzaam plaats gemaakt voor restaurants en andere soorten vermaak, zoals segway tours voor toeristen. Ook vind je er het historische Balboa Theatre (1924), waar nog regelmatig concerten worden gehouden.

oldtown cosmopolitan hotel san diego oldtown tips san diego oldtown san diego tips

Old Town San Diego

Het historische hart van San Diego heet simpelweg: Old Town San Diego. Ook de Old Town is makkelijk met de trolley te bereiken. San Diego werd in 1769 de eerste Europeaanse koloniale nederzetting van het huidige California. Daarom beschrijven historici de stad als de “geboorteplaats van Californië.” San Diego bleef lang een klein dorpje, maar groeide uit tot een militair en economisch centrum na de Tweede Wereldoorlog. De kern van dit kleine dorpje is bewaard gebleven en nog steeds te beleven als het Old Town San Diego State Historic Park. Tegenwoordig is het dorp ietwat overdreven gecommercialiseerd, maar nog steeds gratis te bezoeken.

Uiteraard heeft San Diego nog veel meer te bieden, maar deze 3 bezienswaardigheden verdienen een plekje bovenaan je lijst. Vooral in combinatie met het zonnige klimaat zal een bezoek aan San Diego niet snel tegenvallen.

Meer lezen over toffe plekken als San Diego in Amerika?

Lees ook: