Hotel ROW NY

3 gouden tips om een leuk, betaalbaar hotel in New York te vinden

Omdat een reisje naar New York zeer waarschijnlijk werkelijkheid gaat worden in 2016, ben ik aan het inventariseren hoe je met een beperkt budget (lees niet heel goedkoop, maar ook zeker niet heel duur) toch in een gaaf hotel kan slapen op een gunstige locatie. Inmiddels heb ik 3 dingen gevonden die me daar goed bij lijken te kunnen helpen en hoog tijd om die ook met jou te delen:

Tip 1: Meld je aan bij Secret Escapes en slaap voor 35,- euro per nacht

Op deze website worden kamers in de fijnste hotels aangeboden tegen zeer scherpe prijzen. Waar je normaal meer dan 200,- euro voor een kamer betaalt, kun je via Secret Escapes soms kamers boeken met meer dan 70% korting. Oftewel, die kamer van 200,- euro kost op Secret Escapes maar 60,- euro. In een stad als New York is dat voor zover ik heb gezien aardig goedkoop!

Je kan door je e-mailadres op te geven direct de aanbiedingen van Secret Escapes bekijken. Ze verschillen bijna elke week, dus het is leuk om de site in de gaten te houden. Een van de hotels die binnenkort beschikbaar komt is het Row NYC hotel bij Times Square. Hoe gaaf als je tijdens je weekje New York in het hart van Manhattan kan slapen in zo’n vet hotel:

Hoe slaap je voor minder dan 35,- euro per nacht?

Ook fijn is dat je bij Secret Escapes spaart voor zogenoemd vakantiegeld. Als jij zorgt dat vrienden zich aanmelden bij Secret Escapes en een hotelletje boeken, dan krijg jij 25,- tegoed op Secret Escapes. Meld dus hier jezelf aan voor korting, maar zorg ook dat anderen zich aanmelden. Dan kost je hotelkamer van 200,- euro geen 60,- euro meer, maar 35,- euro per nacht.

Tip 2: Waag een poging op Airbnb

Niet alleen hotels zijn soms goed geprijsd, appartementjes zijn dat vaak ook. De meest voordelige vind je volgens mij nog steeds op Airbnb.

Mogelijk nadeel van iets boeken via Airbnb in New York

Ook hebben wij van vrienden wel eens gehoord dat sommige huiseigenaren in New York niet iedereen accepteren in hun appartement en alleen huurders die veel reviews hebben of een duidelijk profiel. Iets om rekening mee te houden dus als je denkt dat je iets gereserveerd hebt. Het kan dus maar zo zijn dat de eigenaar je niet accepteert. Begint je zoektocht weer opnieuw…

Tip 3: Speur eindeloos hotel vergelijkingssites af

Beetje voor de hand liggend, maar soms wel extreem effectief al kost het ook heel wat uurtjes. Speur gewoon zoveel mogelijk hotel vergelijkingssites af op zoek naar het beste aanbod. Vooral voor New York zijn er zoveel websites te vinden via waar je goedkope hotelkamers kunt vinden. De een biedt vooral last minutes aan, terwijl de andere een standaard aanbod heeft. Maar feit is, dat je eigenlijk nooit de volle mep moet en hoeft te betalen.

Goede hotel verzamelsites voor hotelkamers in New York

We kennen bijna allemaal wel een hotel vergelijkingssite, maar degene die ik het meeste gebruikt zijn:

→ Bekijk hier al onze New York artikelen