Rondreis Mexico 2 weken Chichen Itza

2 weken een rondreis maken in Mexico? Dit zijn de leukste spots voor op je reisroute!

Altijd gedroomd van een rondreis door Mexico, maar geen idee wat te bezoeken? Wij zetten de leukste spots voor jou op een rijtje voor als je 2 weken de tijd hebt. Oude maya-tempels, oogverblindende tropische stranden en prachtige koloniale steden, er is alleen al in Zuid-Mexico zoveel moois om te zien! Verlies je hart aan dit stukje schiereiland en het ‘land van de Maya’s’.

Rondreis Mexico 2 Weken: 8 tips!

Rondreis Mexico Chichen Itza

Rondreis Mexico 2 weken Chichen Itza

Rondreis in Mexico wereldwonder Chichén-Itza

1. Chichén-Itza – Yucatan – Mexico

Chichén-Itza is één van de belangrijkste Mayasteden in Mexico. Het ligt ten westen van Vallodid en werd in 2007 verkozen tot één van de New7Wonders of The World. Je zal dit onmiddellijk merken door de vele toeristen, lokale verkopers en toegangsprijs tot deze locatie. Wanneer je rondwandelt rondom deze highlight is het puffen en zweten. Er is weinig schaduw aanwezig op het terrein dus je staat voortdurend in de zon. Een hoedje of pet zijn dus geen overbodige luxe tijdens je bezoek aan deze tempels! Wil je graag een unieke foto zonder toeristen? Zorg dan dat je voor de tourbussen (rond 09u00) aanwezig bent op de locatie. Een nieuwe vink op mijn bucketlist voor een foto bij dit wereldwonder!

rondreis mexico Cenote Suytun mexico 2 weken Cenote Suytun

2. Cenote Suytun – Yucatan – Mexico

Een cenote is de naam voor een water bevattende grot. In Mexico zijn ruim 3000 cenotes. Wat de cenote van Suytun uniek maakt is het platform in het midden van de cenote. Dit platform geeft de mogelijkheid om midden in de grot plaats te nemen (en zoals je ziet een spectaculaire foto te maken). Wanneer je de cenote binnenkomt hangt er een onwerkelijke stilte. Ondanks dat er tijdens ons bezoek enkele mensen aanwezig waren is het muisstil en geniet iedereen van de mysterieuze pracht die deze locatie te bieden heeft. 
Wist je trouwens dat een cenote een heilige plek is voor Maya’s? Een cenote zou de ingang zijn naar de onderwereld en werd gebruik om offers (ja ook mensenoffers) te brengen aan de regengod Chaac.

Mexico Uxmal tip Rondreis Mexico Uxmal Yucatan Maya ruïnestad Uxmal – Yucatan Rondreis Mexico Uxmal Yucatan

3. Maya ruïnestad Uxmal – Yucatan – Mexico

Uxmal is een Maya ruïnestad die rond het jaar 500 gesticht werd. Op het hoogtepunt van de stad leefden er ongeveer 25.000 mensen. Uxmal staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is zeker het bezoeken waard! Wij vonden het bezoek aan Uxmal mooier dan het bezoek aan Chichén-Itza. 
De vele Maya ruïnes zijn in goede staat en staan middenin een regenwoud, dit maakt de plek extra speciaal. Wanneer je binnenkomt loop je gelijk tegen de Piramide van de tovenaar aan. Volgens een legende is de tempel in één nacht gebouwd door een dwergtovenaar. Deze dwergtovenaar moet dan wel uitzonderlijk goede toverkrachten in zijn bezit hebben want de piramide is maar liefst 35 meter hoog! Lees hier al onze info over Uxmal

2 weken rondreis mexico palenque palenque mexico rondreis palenque in mexico

4. Piratenstad Campeche – Campeche – Mexico

Campeche was vroeger een belangrijke haven waaruit goederen van het schiereiland Yucatan naar Cuba werden verscheept en van daaruit naar Europa. Door haar rijkdom trok de stad al snel piraten aan en werd er vaak geplunderd. Na een grote aanval van meerdere groepen piraten werd er een stadsmuur van 3.5 meter dik gebouwd rondom de stad. Overblijfsels van deze muur kan je de dag van vandaag nog steeds bezichtigen. Sinds 1999 prijkt de binnenstad van Campeche op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zodra je de stadsmuren binnenloopt, zie je waarom. De oude forten, standbeelden, kathedralen en felgekleurde gebouwen (bezoek zeker Calle 59) zijn goed bewaard gebleven en maken een fotogenieke en magische plek van deze stad. Lees hier alles over Campeche

Mishol Ha mexico rondreis

5. Mayastad Palenque + Mishol Ha – Chiapas – Mexico

In Palenque kan je een wondermooie Mayastad bezoeken die verborgen ligt in de jungle. Veel van de gebouwen op deze locatie mag je beklimmen, op deze manier krijg je even het gevoel of je een echte Maya Warrior Princess bent. De waterval van Mishol Ha vormt een perfect duo met een bezoek aan de Maya ruïnes. Wanneer je aan de watervallen bent, probeer dan zeker even achter de waterval door te lopen, dit is een super leuke en unieke ervaring! Let op, je bent nadien wel helemaal nat. Een extra setje kleren in je rugzak zijn hier dus wel een must. Lees meer over Palenque

Rondreizen Mexico 2 weken San Cristobal de las Casa

6. San Cristobal de Las casas – Chiapas – Mexico

San Cristobal is bekend vanwege haar koloniale architectuur. De stad bevindt zich op 2100 meter hoogte en de rit naar deze plek is even mooi als de stad zelf. Vele van de prachtige koloniale kerken in deze stad raakten tijdens een aardbeving in 2017 beschadigd, het bezoeken van de kerken is dus vaak niet meer mogelijk. Maar, niet getreurd, in de hoofdstraten vind je veel winkels, verschillende restaurants en gezellige terrasjes. 
Wanneer je verblijft in deze stad verschiet dan niet wanneer je ’s nachts wordt opgeschrikt door schoten. De bewoners van San Cristobal vieren namelijk graag hun heilige, ze doen dit door schoten en vuurwerk af te vuren op eender welk uur van de nacht. Lees hier meer over wat te doen in San Cristobal

Canon del simdero mexico

7. Canon del Sumidero – Chiapa – Mexico

In een speedboot over het water razen? Wel, in de Sumidero Canon is dit mogelijk. De canon is een kloof in Chiaps die ontstaan is door een geologische breuk. Het is nu één van de belangrijkste toeristenattracties van de streek. 
Vanaf een nabijgelegen plaatsje, Chiapa De Corzo, vertrekken boottochten naar de canon. Je komt er krokodillen, metershoge rotswanden en prachtige vogels tegen. Op het einde van de canon ligt de grootste stuwdam van Mexico, deze dam zorgt voor 20 % van al de elektriciteit in Centraal-Amerika. Ik kan je verzekeren dat een bezoekje aan deze canon iets is wat je nog lang zal bijblijven. In 1 woord: prachtig!

Bacalar meer in Mexico 2 weken rondreizen in Mexico Bacalar

snorkelen rondreis mexico 2 weken

Bacalar Meer Mexico Quintana Roo

8. Bacalar meer – Quintana Roo – Mexico

Bacalar is een verborgen paradijsje dat vaak door toeristen wordt overgeslagen. Geheel onterecht! De populairste activiteit in Bacalar is zeilen. Niet zo gek, want dit is een heel leuke manier om het meer te bezoeken. Ben je echter geen zeil liefhebber kan je ook op vele locaties een kajak huren en zelf op ontdekking gaan op het meer. Wij kozen voor wat extra avontuur en bezochten Bacalar Rapids. Je drijft hier via een natuurlijke stroomversnelling door een smal stukje van het meer. Je hoeft zelf niet te zwemmen want de stroming doet het werk. Vergeet niet om je snorkel mee te nemen want op deze locatie vind je talrijke vissen. Bucketlist check voor drift snorkelen! Lees hier meer over Bacalar

Een paar nuttige tips voor je rondreis in Mexico van 2 weken

Veiligheid: Mexico is niet onveilig om te reizen als je de richtlijnen van buitenlandse zaken opvolgt. Actueel gezien wordt reizen naar Zuid-Mexico niet afgeraden. Je moet wel waakzaam zijn en op je persoonlijke spullen letten.

Vliegtickets: Als je dit deel van Mexico wilt zien en deze route wilt doen, dan kun je het beste op Cancun vliegen. Die vliegtickets zijn vaak ook betaalbaar.

Huurauto: Je kunt deze route natuurlijk met het openbaar vervoer doen, maar juist ook met je eigen huurauto. Een auto kun je huren via Sunny Cars.

De locaties van de spots van deze Mexico rondreis kan je op onderstaande kaart terugvinden

Van San Cristobal kan je een rechtstreekse route rijden tot Palenque. Deze route wordt omwille van veiligheidsredenen afgeraden. Je rijdt het beste terug naar Villahermosa om van daaruit door te rijden naar Palenque.

Rondreis mexico 2 weken route

→ Bekijk hier al onze Mexico artikelen