Zip lining Costa Rica

Voor op je bucketlist: Zip Lining door de jungle van Costa Rica met Sky Adventures

Met bijna 70 kilometer per uur vlieg je op ongeveer 200 meter hoogte over het overweldigend groene jungle landschap van Costa Rica. Je lichaam bungelt gevoelsmatig aan niets meer dan een paar touwen en je handen houden een tikkeltje krampachtig twee ijzeren handgrepen vast, niet willen denkend aan wat kan gebeuren als je toch los laat. Uit je ooghoek zie je een vulkaan voorbij schieten en je hoort langzaamaan het aanstekelijke gelach van de jongens van het Sky Adventures team zachter worden. Een paar seconden geleden riepen ze nog enthousiast “Take a seat, ready? Okay bye! Vamos! Vamos!” in je oor.

Terwijl je langer dan een paar minuten lijkt te vliegen, probeer je niet te vergeten om van het uitzicht te genieten. Wauw, wat is dit tof én waanzinnig mooi! Met een grote grijns en tranen van de wind (of geluk?!) kom je met een top snelheid op het platform aan de overkant terecht. “Did you like it? Why are you crying Maria? Was it so awesome?” de eerste persoon die ik zie is één van de andere members van het Sky Adventures team die liefkozend mijn naam bewust verward met de welbekende Spaanse naam Maria. En zo zenuwachtig als ik eerst was, zoveel zin heb ik in de 6 ziplines die nog gaan komen!

Zip Lining Costa Rica

zip lining costa rica zip lining sky adventures arenalzip lining costa rica arenal sky adventures begin zip lining costa rica arenal sky adventures jungle

Zip Lining in Costa Rica met Sky Adventures

Via Sky Adventures kun je in Costa Rica op twee plekken aan zip lining doen. Wij deden het zip lining bij Arenal, maar je hebt ook een zip lining parcours in Monteverde. Bij Arenal bestaat het hele parcours uit 7 zip lines. De langste kabel is 760 meter lang, hier doe je dus al gauw 5 minuten over die gevoelsmatig nog veel langer duren. Verder is de hoogste kabelbaan 200 meter hoog, dus je kan je voorstellen dat het best bizar is om daar overheen te vliegen met een kabelbaan. In totaal doe je in Arenal over alle 7 zip lines zo’n 2,5 a 3 uur. Je kan je dus zo met gemak een hele middag vermaken bij Sky Adventures. De gemiddelde temperatuur is hier 28 graden, dus je kan gewoon in je korte broek en t-shirt de kabelbaan af. Het verschil met Monteverde is dat je daar 8 ziplines hebt, de hoogste hangt hier echter slechts op 100 meter hoogte en de hele tour duurt daar maar 2 uur. Verder is de gemiddelde temperatuur hier ook lager (ongeveer 19 graden) en de wind kan ook veel harder zijn (80 km/u in Monteverde en het gemiddelde in Arenal ligt bij de 16 km/u), dus dat kan iets minder relaxt voelen.

Arenal vulkaan Costa Rica

zip lining costa rica arenal sky adventures jungle-2Zip Lining Costa Rica Sky Adventures Arenal

Met de Sky Tram naar boven

Voor je aan je kabelbaan avontuur begint, zul je met een Sky Tram naar grote hoogte moeten worden gebracht. Hier doe je ongeveer 10 a 15 minuten over en uiteindelijk sta je dan op 1250 meter hoogte en heb je een waanzinnig uitzicht op de Arenal Vulkaan. Als je goed rondkijkt in de omgeving, kun je ook nog grote spinnen en slangen spotten. Zo liet een van de gidsen ons een roestbruine en gele slang zien. Tijdens je ritje met de Sky Tram kun je ook al verschillende kabelbanen zien hangen, maar je zal ook een tweetal hangbruggen kunnen spotten. Deze kun je bereiken als je de Sky Walk wandeling maakt, dan ga je dus niet met de kabelbanen naar beneden maar via een 2 a 3 uur durende wandeling.

gele slang zip lining costa rica jungle

bruine slang zip lining costa ricaBijen wespen jungle costa ricaKolibries jungle costa rica sky adventures

Hangbruggen trotseren op grote hoogte

Wij zijn in Arenal twee keer met de Sky Tram naar boven gegaan. De eerste keer om vervolgens met de 7 kabelbanen naar beneden te vliegen en de andere keer omdat we de Sky Walk wilden doen. Dit is een wandeling van ongeveer 2 a 3 uur, waarbij je door de dichtbegroeide jungle van Costa Rica loopt en je zo nu en dan een hangbrug moet trotseren. Een hele toffe hike waarbij we ook een toekan en verschillende slangen hebben gespot.

hangbruggen in costa rica jungle zip lining sky adventures zip lining costa rica sky walk hike hangbruggen hangbruggen costa rica sky walk zip liningHangbruggen in jungle costa ricael yucon puente bridge costa rica sky adventures sky walk Costa Rica uitkijkpunt sky walk hike

Hoe duur is zo’n Zip Lining avontuur in Costa Rica?

Je kan een volledige Sky Trek, waarbij je dus met de Sky Tram naar boven gaat en met het Zip Lining naar beneden, boeken vanaf 67 dollar. Voor studenten kost het 67 dollar en voor volwassenen is het 81 dollar. Kinderen betalen 56 dollar. Je kan van de studentenprijs gebruik maken als je 25 jaar of jonger bent en een ID hebt. Verder misschien handig om te weten: Het maximum gewicht is 136 kg en je moet minstens 120 cm groot zijn. Hier kun je je Sky Trek boeken

Wat moet je meenemen als je gaat Zip Linen

Het is sowieso niet slim om slippers aan te doen als je gaat zip linen, drie keer raden waarom. Je kan het beste hiking shoes of gewone sneakers aan doen. Dit is ook fijner dan sandalen, want wanneer je land op het platform aan de overkant kan dat nog wel eens hard gaan en dan zitten dichte schoenen prettiger. Verder kun je gewoon comfortabele kleding aan, soms kan een regenjas handig zijn en als de zon juist veel schijnt moet je natuurlijk geen zonnebrandcreme vergeten.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Costa Rica