Sarapiqui

Costa Rica buiten de gebaande paden: Sarapiqui

Ben jij op zoek naar de wat meer onontdekte plekken van Costa Rica, waar je nog niet over de hordes toeristen loopt? Waar je slangen, gifkikkers en andere dieren kan spotten? En waar je het avontuur op de rivieren kan opzoeken? Zet Sarapiqui dan op jouw reisroute door Costa Rica. Hier vind je Costa Rica off the beaten track!

Alles over Sarapiqui in Costa Rica

→ Aanrader: overnacht bij Sarapiqui Ecohouse 1 of Sarapiqui Ecohouse 2
Vind hier je vliegticket deals naar Costa Rica

Sarapiqui

Dit wil je doen in Sarapiqui

Benieuwd waarom je naar Sarapiqui wilt en wat je er kan doen? Check de tips hieronder:

1. Maak een nachttour door de jungle

De omgeving van Sarapiqui is prachtig. Je hebt hier veel landbouw, maar ook prachtige regenwouden waar je doorheen kan lopen. Een leuke activiteit om te ondernemen is een nachttour door de jungle. Het heeft iets magisch om in het donker door de jungle te wandelen, waar je elke 5 minuten schrikt van ritselende bladeren en waar je bij elke stap moet opletten of je niet op een slang staat. Tijdens een nachtwandeling heb je kans op het spotten van zeldzame nachtdieren, zoals gifkikkers, leguanen, uilen en slangen.

→ Kosten: +/- $15 per persoon (je kan dit boeken bij Wendy, bij de accommodatie waar wij zijn geweest: Sarapiqui Ecohouse).

Sarapiqui nachttour Nachttour Sarapiqui Sarapiqui jungle

2. Neem een verfrissende duik in de Poza Azul waterval

Op loopafstand (8km) van Sarapiqui vind je de Poza Azul waterval. Hier kan je een eenvoudige trail naartoe wandelen. Je doet er ongeveer 3.5 uur over (heen en terug). Het is een prachtige biodiverse omgeving. Eenmaal aangekomen bij de waterval neem je een verfrissende duik in het water. Let op: het gaat door een stuk privé jungle, dus vergeet geen $4 per persoon mee te nemen mocht je de eigenaar tegenkomen.

3. Ga raften over de Sarapiqui rivier

Wil je in Costa Rica gaan raften? Grote kans dat je dit doet op de Sarapiqui rivier. Dit is namelijk een van de beste plekken in Costa Rica om te gaan raften. Je kan een tour boeken vanuit La Fortuna of San José, maar je kan er ook voor kiezen om naar Sarapiqui te gaan en naast het raften ook te genieten van de prachtige natuur hier. Voor zowel beginners als gevorderden, angsthazen en daredevils: raften kan hier op elk niveau! De rivier baant zich dwars door het regenwoud en in een kloof, waardoor je gegarandeerd prachtige uitzichten hebt.

In Sarapiqui bevinden zich meerdere betrouwbare outdoor-organisaties die het raften aanbieden, zoals Sarapiqui Outdoor Center, Aguas Bravas en Aventuras del Sarapiqui. Check dus vooral het recente aanbod en de prijs, de ervaring zal overal vergelijkbaar zijn.

Let op: het is aan te raden om te gaan raften in het droogseizoen (december t/m april). In het regenseizoen is het door het hoge water vaak te gevaarlijk om te gaan raften.

→ Kosten: +/- $70 per persoon.

Sarapiqui rafting

Hoe kom ik hier?

Sarapiqui is ongeveer 1.5 uur rijden vanuit San José en ongeveer 1 uur en 15 minuten vanuit La Fortuna als je met de huurauto gaat. Je kan hier ook eenvoudig met het openbaar vervoer komen. Vanuit San José vertrekt er elk uur een bus naar Sarapiqui. Deze doet er ook ongeveer 1.5 uur over en kost slechts $6. Vanuit La Fortuna is het iets lastiger, maar alsnog te doen. Elk uur vertrekt hier een bus richting Quesada. Deze doet er ongeveer 1.5 uur over. Hier moet je vervolgens overstappen naar de bus richting Sarapiqui, waar je ook nog een uur in de bus zit. Deze laatste gaat maar drie keer per dag, dus houd hier rekening mee als je vertrekt vanuit La Fortuna. In totaal zal je ongeveer $15 voor kwijt zijn.

Ga je van Sarapiqui naar La Fortuna of andersom en heb je een huurauto? Maak dan een stop bij de La Paz waterval. Dit is een prachtige hoge waterval. In het park zelf (La Paz Waterfall Gardens Nature Park) vind je vijf watervallen, waarvan La Paz de mooiste schijnt te zijn. Deze laatste zie je al vanaf de weg en als je een beetje klimt en klautert kan je onder de waterval staan. Bespaart je toch weer $50 per persoon! Reis je vanaf San José naar Sarapiqui? Dan is het de moeite waard om een stop te maken bij de Poas Vulkaan!

→ Tip: Boek je huurauto via Sunny Cars, als je bij hen boekt ben je altijd verzeker van een all-in huurprijs en dan kom je ter plekke niet voor gekke extra kosten te staan!

Hotel Sarapiqui

Wij zijn verliefd geworden op ons verblijf in Sarapiqui, en daarom willen wij dit ook aan jullie meegeven. Het gaat hierbij om Sarapiqui Ecohouse. Deze accommodatie heeft twee ecohuizen op de grond van eigenaresse Wendy en haar familie. Wendy is zelf jarenlang gids in Costa Rica geweest en is na het overlijden van haar vader teruggekeerd naar Sarapiqui waar ze haar ecohuizen runt, inclusief verschillende tours, zoals een nachtwandeling, vogeltour of koffietour. Ook vertrekt de hike naar de waterval aan de overkant van de weg vanaf de huizen. De ecohuizen hebben als doel om aandacht en informatie te geven over de natuur, met minimale impact op het milieu. Haar hele familie helpt mee, zo krijg je bijvoorbeeld avondeten en ontbijt door haar moeder, kan je een massage boeken bij zuslief en krijg je een inkijkje in de boerderij. Het eten wordt allemaal organisch verbouwd. Door de passie en energie die de hele familie steekt in het verzorgen en vermaken van de gasten, zal dit echt een ervaring zijn die je in je hart opneemt.

Goed nieuws! De prijzen zijn erg schappelijk (zeker voor Costa Ricaanse begrippen). Voor 1 nacht betaal je zo’n $55 voor een 4-persoons ecohuis. Daarnaast betaal je ongeveer $10 per persoon voor het avondeten en tussen de $15 en $35 per persoon voor de meeste activiteiten.

→ Boek hier je overnachting bij Sarapiqui Ecohouse 1 en Sarapiqui Ecohouse 2

Overnacht bij Sarapiqui Ecohouse Sarapiqui Ecohouse

Meer zien zoals Sarapiqui in Costa Rica?

Word je enthousiast van Sarapiqui? Overweeg dan ook Boca Tapada in je reisroute op te nemen. In deze blog vertellen we je alles over deze prachtige plek, buiten de gebaande paden, niet ver van Sarapiqui vandaan.


→ Bekijk hier alle artikelen over Costa Rica