Slapen in een vliegtuig costa rica

Bijzonder overnachten in Costa Rica | Slapen in een Vliegtuig-hotel

Middenin de jungle, in het Parque Nacional Manuel Antonio, vind je in Costa Rica tussen de bomen een vliegtuig waarin je kunt overnachten. Een soort vliegtuig-hotel dus! Hoe vet is dat! Het is een vintage Boeing 727 uit 1965 en is helemaal opgeknapt door de eigenaren van Hotel Costa Verde. Inmiddels hangt het vliegtuig al een paar jaar stil in de lucht en wonen er, als we de slogan van het hotel mogen geloven, nog steeds meer apen in de buurt dan mensen. Het is daarmee dus niet alleen een bijzondere plek om in te slapen, maar ook een bijzondere bestemming om te zijn. Benieuwd hoe dit alles eruit ziet? Check de foto’s hieronder!

Vliegtuig-hotel in Costa Rica: “Still more monkeys then people”

Slapen in een vliegtuig costa rica Binnenin vliegtuig costa verdeVliegtuig jungle costa ricaSlapen in vliegtuig costa rica Uitzicht vanuit vliegtuig costa ricaBinnenin vliegtuig costa rica

Het verhaal achter dit vliegtuig-hotel in Costa Rica

Het vliegtuig is een frame van een Boeing 727 uit 1965 en is volledig opgeknapt. Voorheen werd het vliegtuig gebruikt door globetrotters die met Zuid-Afrika Air en Avianca Airlines vlogen. Toch lijkt het vliegtuig nog steeds te vliegen. Al zit het goed vast aan de grond. Maar dat gevoel wordt vooral gecreëerd door de mooie uitzichten die je vanuit de ramen hebt.

Waar kun je dit vliegtuig-hotel precies vinden?

Je kan dit vliegtuig in het Manuel Antonio National Park vinden in Costa Rica, vlakbij het plaatsje Quepos dat je weer vindt aan de westkust van het land. Het is een beschermd natuurgebied waar je ook veel dieren vindt, ondanks dat het het smalste nationale park van het land is. Denk qua dieren aan apen (de slogan: “Still more monkeys then people” is er niet voor niks natuurlijk), maar ook aan luiaards of mooie vogels. Ook kun je hier goed naar het strand en er zijn verschillende wandeltochten. De vier stranden in de buurt van het park zijn: Manuel Antonio, Espadilla Sur, Teldoro en Playita.

Een nachtje slapen?

Via Costaverde.com of Booking.com kun je een nacht boeken in dit vliegtuig-hotel. Je moet voor het zogenoemde ‘727 Fuselage Home’ wel een budget vrij maken. Een nacht kun je namelijk pas boeken vanaf 260 dollar, maar dit is slechts in het Promo Seizoen van september tot en met november. Daarna volgen al snel prijzen van 360, 500 of zelfs 700 dollar per nacht. Kies dus even het juiste moment uit, als hier slapen een van je dromen is. Bekijk hier het hotel!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Costa Rica