Nevel over Boca Tapada

Boca Tapada: het onontdekte paradijs van Costa Rica

Wie denkt aan Costa Rica, denkt aan haar prachtige groene jungles, de talloze kleurrijke vogels die over je heen vliegen, de parelwitte stranden en adembenemende watervallen. Costa Rica heeft het echt allemaal. Laat je echter niet enkel verleiden tot de toeristische hotspots als Santa Teresa en Manuel Antonio, maar ga op zoek naar de meer off-the-beaten path plekken van het land. Costa Rica zit hier namelijk vol van. Een daarvan is zeker weten Boca Tapada. Vanuit de prachtige lodges aan de rivier gaat jouw natuurhart echt sneller kloppen!

Waarom Boca Tapada?

Ben jij op zoek naar een plek waar je de natuur van Costa Rica helemaal tot jezelf hebt? Waar je wakker wordt van het geluid van brulapen en kikkers? En waar je niet om je heen kan kijken zonder dat je talloze dieren spot? Zet dan Boca Tapada zeker in jouw reisroute. In het noorden van Costa Rica, op slechts 150 km van de hoofdstad vandaan, vind je dit natuurparadijs. Spot de zeldzame groene ara, ga met een kano of boot de rivier op en geniet van de wildlife die Boca Tapada je te bieden heeft.

Paradijselijk Boca Tapada

Vliegtickets deals naar Costa Rica
→ Overnachtingstip: Maquenque Ecolodge en Boca Tapada Lodge

Nevel over Boca TapadaKleine vogels in Boca Tapada

3 leukste dingen om te doen in & rondom Boca Tapada

Dit wil je doen als je in Boca Tapada bent:

1. Doe een boottour over de San Juan rivier

Met stip de allerleukste activiteit om te ondernemen is een boottour over de San Juan rivier. In 4 uur tijd vaar je van jouw ecolodge richting San Carlos, een dorpje op de grens van Nicaragua, en weer terug. Onderweg verbaas je je over de hoeveelheid dieren die je gaat tegenkomen. Denk aan brulapen, verschillende exotische vogels, leguanen en krokodillen. Overal waar je kijkt, zit wildlife. En dan hebben we het nog niet eens over de uitzichten over de jungle terwijl je over de kronkelende rivier vaart. De gidsen in Boca Tapada zijn erg kundig en vertellen uitgebreid over alle vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen die je hier tegen komt. Extra tip? Ga vroeg in de ochtend, dan zijn alle dieren nog lekker actief!

→ Kosten: +/- $50 per persoon (voor een privé tour)

Rivier bij Boca Tapada Boca Tapadaaapje in de bomen Leguaan in de bomen

2. Ga op vogelsafari

Boca Tapada is het thuis van meer dan 400 verschillende soorten vogels. Daarnaast is het ook een van de belangrijkste broedplaatsen van de bedreigde Groene Ara, een prachtige papegaaiensoort. Ga dus vooral mee met een vogeltour vroeg in de ochtend om verschillende soorten vogels te spotten. Het is een goede manier om meer te leren over de vogels in deze streek en een gids weet de vogels vaak ook veel beter te spotten (en vooral te horen) dan wanneer je zelf op pad zou gaan. Houd je verrekijker en fotocamera bij de hand, want je gaat hier weer echt veel zien!

→ Kosten: +/- $37,50 per persoon

Kolibri Boca TapadaGroene Ara, Boca Tapada Bijzonder vogel Boca Tapada

3. Wandel door de prachtige omgeving

In 2005 is de omgeving rondom Boca Tapada uitgeroepen tot Maquenque National Wildlife Refugue. Het is daarmee een beschermd tropisch bos dat zich aan beide kanten van de San Carlos rivier bevind. Tijdens het wandelen in de omgeving ga je gegarandeerd veel vogelsoorten zien, maar houd je ogen ook zeker open voor gifkikkers, slangen, leguanen en apen. Het beste kan je vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag de benen gaan strekken. Op deze momenten van de dag zijn de dieren namelijk het meest actief en heb je dus ook de meeste kans om ze te spotten.

→ Kosten: gratis (maar je kan natuurlijk ook met een gids op pad)

Leguaan in Boca Tapada

Hoe kom ik in Boca Tapada?

Eerlijk is eerlijk, om buiten de gebaande paden te gaan is het ook altijd een ietwat grotere uitdaging om het te bereiken. Dat gezegd hebbende, is het absoluut te doen. In slechts 3 uur (en ongeveer 150km) rijd je van San Jose naar Boca Tapada. Het laatste stuk gaat over een onverharde weg. Houd er rekening mee dat je hier in het regenseizoen wellicht een 4×4 voor nodig hebt. In het droogseizoen is het prima te doen met een normale auto.

→ Een auto huur je via SunnyCars of EasyTerra

Extra reistip: overweeg onderweg naar Boca Tapada langs de Poas Vulkaan te gaan. Dit is slechts een uur om in totaal, maar is enorm indrukwekkend. Via een kort wandelpad kijk je zo de krater in, die nu gevuld is door een ijsblauw meer. Je hebt ongeveer twee uurtjes de tijd nodig voor deze activiteit, en zorgt voor een super toffe tussenstop naar Boca Tapada toe. Zo heb je ook op een reisdag weer een highlight!

Poas Vulkaan

Waar overnachten?

Er zijn een aantal prachtige eco-lodges te vinden aan de San Juan rivier. Welke keuze je ook maakt, je kan geen foute keuze maken, want je waant je overal echt midden in de jungle. Hieronder onze 2 favorieten:

  • Boca Tapada Lodge: prachtige luxe cabins aan de rivier en een restaurant met imposant uitzicht over de natuur, voor een vriendelijke prijs. Probeer hier zeker ook het speciaal gebrouwen Boca Tapada biertje!
  • Maquenque Ecolodge: bijzonder overnachten in een boomhut met uitzicht over de rivier. Iets prijziger, maar zeker het overwegen waard.

Boca Tapada Lodge

Zou jij Boca Tapada aan je Costa Rica plannen toevoegen?


→ Bekijk hier alle artikelen over Costa Rica