Ga je rondreizen door Costa Rica? 5 plekjes die je niet wilt missen!

Vulkanen, dichte regenwouden, mangrove en exotische dieren: Costa Rica bezoek je voor de natuur en niet voor de steden. Je kunt over touwbruggen tussen de boomtoppen van oerwoud lopen, samen met de ananasboer over zijn plantage wandelen en (op respectabele afstand) zeeschildpadden hun eieren zien leggen op het strand. Maar hoe kies je uit al die Nationale parken de mooiste plekken voor een afwisselende Costa Rica reis? In dit artikel over een van de mooiste landen van Midden Amerika zetten we verschillende natuurgebieden op een rijtje.

5 plekjes die je niet wilt missen tijdens het rondreizen in Costa Rica

1. Tortuguero

De jungle van Tortuguero verken je per boot, want in het oerwoud vind je een doolhof van waterwegen. Dat betekent een tocht door de mangrove, bossen waarin de bomen met hun wortels in het water staan. Je ziet niet alleen vogels en apen, maar ook kaaimannen en kikkers. Het nationale park grenst aan de Caribische kust en van juli tot november leggen de groene zeeschildpadden hier hun eieren op het strand. Gidsen houden in de gaten dat de dieren dit in alle rust kunnen doen, zonder verstoord te worden door toeristen.

2. Arenal

Dit park is vernoemd naar de Arenal vulkaan, meteen de belangrijkste trekpleister. Vaak is de top van de berg gehuld in bewolking, maar op een heldere dag is de vulkaan heel fotogeniek. Het is zelfs mogelijk dat je een uitbarsting ziet. Ook de moeite waard is het Arenal meer dat je per kayak kunt verkennen en de hotsprings; thermale bronnen die verwarmd worden door de hitte van de vulkaan. Een welverdiende spa-behandeling van Moeder Natuur, na een lange dag klauteren over de flanken van de vulkaan.

3. Monteverde

Oerwoud zoals je het kent van de plaatjes, dichte begroeiing en woudreuzen met hun toppen in de nevel: mistig, vochtig en mysterieus. Exotische dieren leven hier ook, maar ze zijn zo goed verstopt, dat je een verrekijker en een goede gids nodig hebt om ze te spotten. Met een beetje geluk zie je vogels, hagedissen en de vreemdste insecten. Omdat veel dieren zich verschuilen in de toppen van de bomen, is het een goed idee om in dit park een canopywalk te maken over de hangbruggen tussen de bomen. En als je een beetje lef hebt kies je voor een zip line: vastgegespt in een tuigje zoef je over een kabel door het regenwoud.

4. Corcovado

Ongerept en met de grootste biodiversiteit is Corcovado een hoogtepunt van je reis door Costa Rica. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen, want het ligt behoorlijk geïsoleerd. Rivieren en watervallen doorkruisen de jungle, heerlijk om halverwege je trekking in af te koelen. Wil je op zoek naar wilde dieren, dan zit je in dit park goed. Samen met je gids speur je naar apen, wilde zwijnen, tapirs, papegaaien en toekans.

5. Manuel Antonio

Als het enige park dat grenst aan zee, is Manuel Antonio een fijne plek om je reis relaxed af te sluiten. Tijdens je wandelingen door het oerwoud stuit je op verscholen zandstrandjes. Als je de moeite neemt om net iets verder te trekken dan de meeste reizigers, heb je de stranden voor jou alleen. Terwijl je op je rug in de zee dobbert, zie je de kapucijnapen door de boomtoppen schieten.

Na Costa Rica verder reizen in Midden-Amerika?

Vanaf Costa Rica kun je goed doorreizen naar andere landen in Midden Amerika. Kies bijvoorbeeld voor Nicaragua of reis via Panama naar het bijzondere Colombia.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Costa Rica

 

Deze reistips zijn geschreven door reisspecialist Kyriël  van Costa Rica online, onderdeel van Riksja Travel. Zij is verliefd op het land geworden en heeft van haar passie haar werk gemaakt. Bij Costa Rica online kun je met bouwstenen je je eigen individuele rondreis samenstellen.