Alpaca's knuffelen peru

Alpaca’s knuffelen in Nederland: Perfect voor wie reizen naar landen als Peru mist!

De meeste van ons houden het tijdens deze rare periode bij een vakantie in ons eigen kikkerlandje. Veel airlines vliegen niet eens meer naar verre bestemmingen, grenzen zijn dicht of landen hebben code rood of oranje. Dus ja, Nederland it is! Of wat plekken dichterbij, ergens in Europa! Ook leuk natuurlijk, maar toch moet ik toegeven dat ik de verre reizen wel een beetje mis. Een van mijn favoriete reisbestemmingen van de laatste jaren is bijvoorbeeld Peru. Daar heb ik drie jaar geleden rondgereisd en de welbekende Gringo Trail gedaan. Dit is een route die de meest populaire bestemmingen van het land bevatten zoals de hoofstad Lima, de oase Huacachina en natuurlijk… het machtig mooie Machu Picchu!

Heimwee naar Peru…

Lima peru Peru machu picchu huacachina peru

Maar sommige dingen uit Peru vind je gewoon in Nederland!

De prachtige Peruaanse landschappen kan ik nu helaas alleen op mijn beeldscherm terugzien, maar ik kwam er achter dat een andere persoonlijke highlight van deze reis, dat we dat gewoon in Nederland hebben… namelijk alpaca’s! En het toffe is, er zijn een paar plekken in Nederland waar je zelfs met deze super schattige en grappige alpaca’s kunt knuffelen of ze eten mag geven tijdens hun lunchtijd!

Op de foto met Alpaca’s in Peru

In Peru, voornamelijk in Arequipa en Cusco, zie je op veel plekken Peruaanse vrouwtjes door de straten lopen in traditionele kleding. Meestal niet alleen, want ze worden bijna altijd vergezeld door hun trusty sidekick: de alpaca. De dames zijn vaak op zoek naar toeristen die voor een fooitje met hun op de foto willen. En door de continue grote grijns op mijn gezicht, wisten dat ze dan ook dat ze bij mij aan het juiste adres waren. Voor wie het niet gelooft, ik heb genoeg bewijsmateriaal!

Alpaca's knuffelen peru

Alpaca’s knuffelen in Hollanda

Maar goed, wat in Peru voor een bron van inkomsten kan zorgen, moet hier ook kunnen dacht ik. En yes, na even zoeken bleek dat er best wat plekken zijn. Inmiddels bestaan er namelijk diverse alpaca farms in Nederland die hele leuke en unieke ervaringen verzorgen. Van alpaca’s knuffelen tot ze voeren en aaien!

Alpaca feed & greet

Omdat ik het reizen zo miste, besloot ik zo’n avontuur in Hollanda te boeken en onlangs heb ik deelgenomen aan de Feed & Greet bij de Alpaca Eco Farm in Egmond aan den Hoef. En ik moet zeggen… het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. Met z’n allen – ja ook de alpaca’s – gezellig en knus in één stal, en jij beheert en serveert hun lunch! Hoe leuk!

Adres van de Alpaca eco Farm in Egmond aan den Hoef

Hoeverweg 13, 1934 PK Egmond aan den Hoef

Website: alpaca-ecofarm.nl

Een Alpaca polaroid & ansichtkaart als souvernir

Daarnaast krijg je nog een drankje, een leuke polaroid en je mag een ansichtkaart van je favoriete alpaca kiezen (makkelijker gezegd dan gedaan!) Voor 9,50 per persoon vond ik het echt een aanrader! Ook kan je voor wat duurdere opties kiezen zoals een bos/boerderij/strandwandeling met een alpaca, een high-tea ervoor of erna of je kan hier een teambuilding-sessie met je collega’s boeken!

alpaca's knuffelen alpaca eco farm alpaca's knuffelen alpaca's knuffelen egmond alpaca's knuffelen feed & meet

Meer leuke plekken om alpaca’s te knuffelen in Nederland

Op zoek naar meer toffe plekken waar alpaca’s knuffelen mogelijk is? Check:

  • Alpacaboerderij.nl – Deze alpacaboerderij vind je in Lemelerveld
  • Zonneveldalpacas.nl – Ook hier heb je een Feed & Greet
  • Alpacaexperience.nl – Wandelen, yoga, mindfulness, hier kun je vanalles doen met alpaca’s!
  • Alpacavorstenbosch.nl – In Vorstenbosch kun je ook met alpaca’s knuffelen
  • Riverforelands.nl – Via hen kun je picknicken met alpaca’s!
  • Alpacaoord.nl – Dit zit in Drenthe en hier kun je onder andere wandelingen maken

Wat is jouw lievelingsplek om alpaca’s te knuffelen?