Slapen in een yurt huren nederland

Slapen in een yurt? 11 tofste plekken om een yurt te huren in Nederland!

Slapen in een yurt is hot. Een tijdje terug deed ik dit voor het eerst in Texel samen met een groep vriendinnen. En ik, als ex-kampeerder, vond het fantastisch. Zelf je hout hakken, om vervolgens daarmee een vuurtje te stoken in je oven. Daarin broodjes bakken en uiteindelijk met z’n alle buiten ontbijten aan een picknicktafel in de zon. Ultiem relaxen, helemaal als je de avond ervoor naar Sommeltjespop bent geweest en Chef’Special en Dotan hebt zien optreden (nope, slapen in een yurt hoeft niet alleen rustgevend en één-en-al zen te zijn). Benieuwd waar je allemaal in een yurt kan slapen in Nederland? Wij hebben de leukste spots op een rij gezet waar je een yurt kan huren!

11 tofste plekken om te slapen in een yurt in Nederland!

→ Aanrader: Slaap in yurts bij Winterwoods in Drenthe

slapen yurt nederland

1. Slaap bij Winterwoods op een yurt camping

Waarom zou je alleen in de zomer kamperen als het ook in de winter kan? Dit dachten de makers van Winterwoods. Daarom besloten zij een onwijs toffe pop-up camping op te zetten midden in de bossen. ‘s Avonds relax je bij een kampvuur, overdag kun je mountainbiken of hiken en slapen doe je in een prachtige traditionele Mongoolse yurt. Dit is echt dé plek om de winter ultiem te beleven in een stukje ongerept Nederland.

Waar vind je deze yurt: Drenthe
Yurt boeken: Lees hier meer over hoe je een yurt op Winterwoods boekt of boek hier Winterwoods

yurt huren ontspan je

2. Slapen in een yurt in Drenthe bij Lloc d’oci

Bij Lloc d’oci kun je ook yurts huren in Nederland en overnachten in de natuur van Drenthe, de rode en oranje yurt zijn er omringd door een groot bos. De yurts zijn ingericht met typisch Mongoolse spulletjes en mocht je het leuk vinden, kun je bij Lloc d’oci ook verschillende workshops volgen. De yurts zijn te huur vanaf 2 nachten en per nacht betaal je 85,- euro voor maximaal 5 personen en 75,- euro voor maximaal 3 personen. Er is geen ontbijt inbegrepen, dus zorg dat je een picknickmand mee neemt als je hierheen komt! Stuur voor beschikbaarheid een email naar info@ontspan-je.nl.

Prijs per nacht: vanaf 75,- euro
Site: Ontspan-je.nl
Waar vind je deze yurt: Drenthe
Yurt boeken: Hier boek je een overnachting

Slapen in een yurt in Nederland

3. Yurt huren in ‘t Buitenland

Nope, we hebben het niet over hét buitenland. We hebben het over ‘t Buitenland bij de Vijfhuizenbaan in Riel, Noord-Brabant. Dit ligt dichtbij Tilburg en Breda. Ook hier kun je verschillende yurts huren en deze keer kun je zowel gaan voor ontspanning, als voor het drinken van speciaal biertjes in Brabantse kroegjes. In de omgeving van ‘t Buitenland is namelijk vanalles te doen, dichtbij het kampeerterrein. Liever iets actiefs doen? Zoiets als geocaching? Dan kun je hier ook je hart ophalen, want in de nabije omgeving is een groot aantal caches verborgen! De yurts bij ‘t Buitenland zijn te reserveren vanaf 1 persoon tot maximaal 6 personen per yurt. Kom je met 2 personen? Dan betaal je een prijs van ongeveer 138 in het weekend en doordeweeks 78 euro per nacht. Kom je met 4 personen? Dan betaal je voor het weekend een prijs van 208 euro en doordeweeks 113 euro per nacht. Je kunt contact opnemen via evelien@het-buitenland.nl of boek via Airbnb.

Prijs per nacht: vanaf 78,- euro
Site: Het-Buitenland.nl
Waar vind je deze yurt: Riel, Noord-Brabant
Yurt boeken: Hier boek je een nachtje bij deze yurt

Yurt huren Nederland

4. Huur een van de yurts bij Otterlo Actief

Ook in de buurt van het Nationale Park de Hoge Veluwe kun je slapen in een yurt, namelijk bij Otterlo Actief. Je kan hier overigens zowel overnachten in yurts als in tipi’s. Er zijn in totaal één tweepersoons-yurt (55,- euro per nacht, per tent), één vierpersoons-yurt (85,- euro per nacht, per tent) en 3 zespersoons-yurt ’s (120,- euro per nacht, per tent) te vinden op het terrein. Zin om hier een nachtje te logeren? Boek op Airbnb of mail info@otterlo-actief.nl voor een reservering!

Prijs per nacht: vanaf 55,- euro
Site: Otterlo-actief.nl
Waar vind je deze yurt: Otterlo, Gelderland
Yurt boeken: Deze yurt boek je hier

yurt huren eiland

5. Slapen in een yurt op het onbewoonde eiland De Kluut via Camp Spirit

Jep! Je leest het goed! In Nederland zijn ook onbewoonde eilanden te vinden en op het eilandje De Kluut vind je tipi’s en yurts waarin je kunt overnachten. De Kluut vind je midden op het Veluwemeer, dichtbij Harderwijk. Alle tenten zijn helemaal ingericht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over kampeerspullen. In de Mongoolse yurt op het eiland passen maximaal 4 personen en voor een weekend betaal je 220 euro in het laagseizoen en 299 euro in het hoogseizoen. De yurts zijn ook voor een weekje en midweek te huur. Een yurt huren? Neem contact op met info@campspirit.nl!

Prijs per weekend: vanaf 220,- euro per weekend
Site: Campspirit.nl
Waar vind je deze yurt: Veluwemeer, Gelderland

Slapen in een yurt huren

6. Een yurt huren in Sint-Michielsgestel mét hottub & sauna

In Noord-Brabant vind je de yurt van Marieke, die haar Mongoolse yurt onder andere verhuurd voor 105,- euro per nacht. In de yurt vind je een ‘hemelsbed’ en houtkachel, maar extra bijzonder wordt deze plek doordat je ook van een hottub en sauna gebruik kunt maken. Bekijk deze yurt via Paradijsvannu.nl.

Prijs per nacht: 125,- euro
Site: www.paradijsvannu.nl
Waar vind je deze yurt: Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant

yurt megenscheveer huis huren nederland

7. Huur een yurt aan het strand van Gelderland bij Het Megensche Veerhuis

Overnacht aan het strand in Gelderland bij Het Megensche Veerhuis in Appeltern. Je vindt er typisch Mongools ingerichte yurts, check vooral even hoe tof de bedden er hier uit zien, en ook hier kook je ‘s avonds op een kampvuur. Een nachtje in een van de yurts kost 100,- euro en voor een weekend betaal je 175,- euro of 240,- euro als je een lang weekend blijft. Hier een yurt huren? Contact kun je opnemen via megenscheveerhuis@gmail.com of boek via Airbnb.

Prijs per nacht: vanaf 100,- euro per weekend
Site: Megenscheveerhuis.nl
Waar vind je deze yurt: Appeltern, Gelderland
Yurt boeken: Deze yurt boek je via deze link

Yurt huren gelderland back to basic ger

8. Back to basic Ger in Gelderland

De Mongoolse Ger, in het westen beter bekend als yurt, is ook in Gelderland te vinden bij Back to basic Ger. In Renkum om precies te zijn Binnenin de ronde tent, die 20 vierkante meter groot is, vind je een fijn tweepersoons bed en allerlei toffe interieur items die ervoor zorgen dat het super knus aanvoelt. Je zou denken dat je hier alleen in de zomer kunt overnachten, maar niets is minder waar. Ook in de winter is de vier-seizoenen-tent bij Back to basic Ger geopend. Je kan hier vanaf 85,- euro overnachten.

Prijs per nacht: vanaf 85,- euro
Waar vind je deze yurt: Renkum, Gelderland
Yurt boeken: Deze yurt boek je via Airbnb

huren yurt angeren

9. Kamperen op de Ger Mini-Camping in Gelderland

In het dorpje Angeren, gelegen aan de rivier de Rijn en de Linge, in Gelderland vind je de mini camping: Ger Camping waar je kunt overnachten in yurts, oftewel: Mongoolse Gers (vandaar ook de naam Ger Mini-Camping. In het laagseizoen overnacht je er voor 99,50 euro per nacht en in het hoogseizoen vanaf 124,- euro per nacht. Hier een yurt huren? Reserveren kan via qklq25@hetnet.nl.

Prijs per nacht: vanaf 99,50 euro
Site: Gercamping.com
Waar vind je deze yurt: Angeren, Gelderland

Yurt texel huren

10. Huur een yurt op Texel bij Piet & Ina!

Al eerder schreven we over deze yurts op Texel die je kunt huren bij Piet & Ina, die ook zelf in een yurt wonen. Ze liggen redelijk dichtbij zee, met de fiets of auto kun je er zo heen rijden. Maar ook bij een mooi duingebied waar je goed kunt wandelen. Ook hier hak je zelf je hout om je oventje mee op te steken, maar verder zijn in de tent ook wel wat luxere dingen aanwezig. Zoals een radio, koelkastje en kraan om je handen mee te wassen of de afwas mee te doen. De yurts zijn super romantisch ingericht, maar tegelijkertijd kun je hier ook prima verblijven met een groepje vrienden of familie! Mailen kan naar info@texelyurts.nl en overnachten kan hier vanaf 310,- euro per weekend.

Prijs per weekend: vanaf 310,- euro per weekend
Site: Texelyurts.nl
Waar vind je deze yurt: Texel, Noord-Holland

Glazen yurt in Nederland

11. Slapen in een glazen yurt

Slapen in een glazen yurt? Yep, dat kan ook in Nederland! Deze yurt staat in Gelderland, bij Groesbeek, en hier slaap je gevoelsmatig nog meer midden in de natuur dan bij de andere tenten. Je kan hier met twee personen overnachten en met een beetje geluk zie je tijdens het wakker worden een ree door de galzen ruiten naar je staren!

Prijs per nacht: vanaf 90,- euro
Waar vind je deze yurt: Groesbeek, Gelderland
Yurt boeken: Reserveer een nachtje via Airbnb

Meer leuke yurts in Nederland ontdekken?

Kijk ook eens bij:

En, lijkt een nachtje in een yurt slapen je wel wat?

Verliefd op Nederland banner 2

→ Meer lezen over ‘Verliefd op Nederland’


Meer bijzondere accommodaties zoals deze yurts in Nederland ontdekken?

Lees ook: