wellness hotel nederland tips thermae 2000

5 x Wellness hotels in Nederland waar je dolgraag ontspant

hNa een drukke periode of gewoon, omdat je jezelf een verwenweekend gunt, is er niks lekkerder dan een nachtje of twee logeren in een wellness hotel. Trakteer jezelf op een massage, uitgebreide lunch, uren hangen in de sauna of badderen in een warm bad, een goed etentje en val ‘s avonds in slaap op het beste hotelbed. Benieuwd wat onze favoriete wellness hotels in Nederland zijn of waar we nog dolgraag een nachtje willen logeren? We hebben onze lievelings wellness en spa hotels voor je op een rij gezet!

De fijnste wellness hotels in Nederland

Wellness hotels Nederland tips thermae 2000

thermae 2000 Wellness hotel Nederland


thermae 2000 wellness hotel in nederland valkenburg

wellness hotel nederland tips thermae 2000

1. Thermae 2000 in Valkenburg

Op een paar minuutjes lopen vanaf het knusse centrum van Valkenburg vind je Thermae 2000. Zodra je de baden ziet, snap je waarom we dit een van de mooiste wellness hotels van Nederland vinden! Terwijl je vanuit het water of het terrasje bij je hotelkamer vanaf de Cauberg uitkijkt over Valkenburg en het landschap daaromheen (dat soms een tikkeltje Frans aandoet, lees: vakantiekriebels gegarandeerd!), voel je eigenlijk al meteen een rust over jezelf heenkomen. Hier ben je even weg van alle drukte. Kun je ontsnappen aan alle to do lijstjes in je hoofd. Wij sliepen hier een nachtje in de vernieuwde hotelkamers, werden door Thermae 2000 getrakteerd op een extreem goede wellness massage en ‘s avonds genoten we van een 3-gangen diner van Restaurant Pure. Als je zin hebt in een tripje naar het zuiden van ons land en even volop wilt genieten, is dit het hotel waar je een nachtje wilt boeken (en een massage natuurlijk)!

wellness hotel nederland zuiver amsterdam-2 wellness hotel nederland zuiver amsterdam

2. Hotel & Wellness Zuiver

Als je foto’s van deze wellness ziet dan geloof je bijna niet dat dit in Nederland is. De baden zijn spectaculair mooi, de massages zien er waanzinnig uit en het restaurant is prachtig. Als je in Amsterdam een dagje spa en relaxen wilt, is dit de plek om naartoe te gaan. Hotel & Wellness Zuiver is bovendien de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in het Amsterdamse Bos, in de juiste periode vind je hier ook een spectaculair mooi bos van bloeiende Japanse kers! Dit is vaak ergens in maart en april.

wellness hotel nederland boot

3. Wellness op een boot in Mill

Een van de meest bijzondere wellness hotels van Nederland is misschien wel het Fletcher Wellness-Hotel Mill. Het is een uniek hotel, waar je niet alleen een wellness vindt maar ook andere activiteiten kunt doen. Het beauty- en wellnessresort is zo bijzonder omdat het zich in de Blue Wellnessboot Mill bevindt, een grote boot die naast het hotel ligt. Je kunt hier heerlijke kruidenbaden nemen, er is een binnen- en buitenbad, sauna’s en nog veel meer.

wellness hotel nederland fort beemster wellness hotel nederland fort beemster-2

4. Fort Resort Beemster

Nog zo’n wellness hotel waar je je even in het buitenland waant: Fort Resort Beemster. De tropische baden doen aan Bali denken, de sauna’s aan yurts en de heerlijke hangmatten aan Costa Rica. Als je in Nederland toch even in het buitenland op een relaxvakantie wilt, is dit het wellness hotel waar je een nachtje weg wilt. Boek ook zeker een massage als je hier bent en ga over de top uit eten of lunchen in het restaurant.

wellness hotel nederland tips bussloo

5. Thermen Bussloo

Aan de recreatieplas Bussloo vind je Hotel Thermen Bussloo. Je kan hier genieten in diverse sauna’s, er zijn hot tubs, relaxte stoombaden en prachtige tuinen waarin je tussendoor even kunt wandelen. Ook zijn er meditatiekamers om in te ontspannen en uiteraard kun je ook hier weer fijne massages boeken. Ga ook zeker eten in het restaurant, ze serveren hier vooral gezonde gerechten die bereid zijn met lokale producten.

Meer leuke hotels ontdekken in Nederland zoals deze wellness hotels?

Lees ook: