24 uur in Canggu? Deze highlights wil je in ieder geval niet missen!

Afgelopen zomer ben ik 3 weken op reis geweest met een vriend  in het mooie Azië. In deze 3 weken bezochten we zowel Thailand, waarin we ons vermaakte in en rondom Bangkok om vervolgens door te vliegen naar Denpasar. Hier zouden we een week verblijven in een mooie villa in Lovina, een plaatsje in het noorden van Bali. Voordat we zouden beginnen aan onze relaxweek begonnen we met een 24 uur bliksembezoek aan Canggu. Benieuwd wat onze hoogtepunten waren in deze 24 uur? Lees dan snel verder! (en heb je iets langer de tijd? Dan moet je deze tips voor Canggu ook zeker checken!)

Deze highlights wil je zien als je 24 uur in Canggu bent

Canggu highlights rijstvelden

Canggu – 15.00 uur – Frii Bali Echo Beach

Na een lange autorit vanaf het vliegveld komen we aan in ons hotel: Frii Bali Echo Beach. Hier worden we hartelijk ontvangen door de medewerkers met een welkomstdrankje om ons vervolgens naar de kamer te brengen.  We hadden gekozen voor een kamer met uitzicht op het strand van Echo Beach. De kamers zijn superschoon en bieden een comfortabele overnachting voor €35,- per nacht inclusief uitgebreid ontbijt de volgende ochtend. Lees hier meer over de tofste plekken in Canggu

Canggu highlights barber shop

Canggu – 16.00 uur – Winkel in winkel uit

Nadat we even zijn bijgekomen van de reis in ons hotel is het tijd om lekker rond te gaan struinen door Canggu. We komen uit op Jalang Pantai Batu Balong. Deze straat is gevuld met tal van winkels waar je de leukste en uniekste items kunt vinden, je kunt je hier met gemak uren vermaken. We stappen zelfs nog een barbershop binnen om het haar van mijn reisgenoot te knippen voor 130.000 Roepia (ongeveer € 7,50).  Al met al een geslaagde middag.

canggu highlights backpacken

Canggu – 19.30 uur – Pizza Fabrica

Reizen en shoppen maakt hongerig! Na alle Thaise lekkernijen hadden we trek in een pizza. Deze vonden we bij Pizza Fabrica. Toen wij er aankwamen zat het al goed vol dus dat beloofde een hoop. We namen vooraf al lekker een bruschetta die erg goed in de smaak viel. Als hoofdgerecht kiezen we beide voor de pizza, werkelijk een van de beste pizza’s die we ooit hebben gegeten. De bodem is superdun en knapperig en je proeft dat het vers is. Voor een toetje hadden we helaas geen plek meer maar voldaan waren we zeker. Ook het personeel was erg vriendelijk dus zeker een tip als je trek hebt in een pizza!

Canggu highlights

Canggu – 21.00 uur – Old Man’s

Na het avondeten hadden we zin om een lekkere koude Bintang te drinken en wat te dansen. Dit deden we bij Old Man’s. Dé place to be voor backpackers en andere reizigers. Old Man’s is een beach club aan Batu Bolong Beach en elke avond is hier wel iets te doen. Wij genoten in ieder geval tot in de laatste uurtjes van de muziek en het gezelschap van de aanwezigen.

Canggu highlights koffie 24 uur

Canggu – 08.00 uur – Ontbijten met een mooi uitzicht

Na een goede nacht worden we rond  07.30 uur wakker. De dansjes van de avond ervoor hebben ervoor gezorgd dat we trek hebben en besluiten direct te gaan ontbijten. Ontbijten doen we in het hotel op het rooftop terras. Het smaakt allemaal erg goed en de keuze is ook erg groot. Voor ieder wat wils! Ontdek hier meer leuke ontbijt tentjes in Canggu

Canggu 24 uur wat doen

Canggu – 09.00 uur – Batu Balong Beach

De zon schijnt dus we besluiten nog een paar uurtjes op het strand te gaan liggen, zon hadden we in Thailand nog niet gezien dus dat kwam goed uit! Op Batu Balong Beach zijn we wat bijgekleurd, een druk maar gezellig strand waar je vanaf je handdoek naar alle surfers kunt kijken!

Highlights Canggu avocado

Canggu – 13.00 uur – The Avocado Factory

We sluiten ons bliksembezoek af bij The Avocado Factory. De naam zegt het al, alles draait hier om avocado. We worden vriendelijk ontvangen ondanks de drukte en krijgen een plekje met uitzicht op een klein rijstveld, heel leuk. We bestellen het pitabroodje met champignons, avocado en ei en de simpele avocado toast. Ook dit viel zeer goed in de smaak. Als toetje namen we allebei nog een cappuccino. Check hier meer leuke hotspots in Canggu

En daarna? Na canggu hebben we andere highlights van Bali bezocht!

Hierna was het helaas tijd om Canggu te verlaten en ons reis door te zetten naar Lovina. Zo zie je maar hoeveel je kunt zien in 24 uur. Canggu is een heerlijke plek in Bali om bij te komen, goed te eten en te genieten van de gezelligheid. Sla deze plek niet over als je in Bali bent. Heb je niet genoeg tijd? Dan doe je het toch net als ons in 24 uur!

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen

Deze gastblog is geschreven door Elze Bakker