Itimad ud-Daulah

Dit wil je zien en doen in New Delhi (+ handige tips)

India is een cultuur op zichzelf: drukte, overal geluid en heel veel kleur! Geen betere plek om kennis te maken met dit land dan in de hoofdstad New Delhi. Hier kun je je namelijk overal onderdompelen in de cultuur van het land. Hier vier je onder andere het kleurenfestival Holi, vind je markten die al je zintuigen zullen prikkelen en boek je tours naar de Taj Mahal! Benieuwd hoe je een trip naar New Delhi plant en waar je allemaal aan moet denken? Je leest al onze tips hieronder én we delen een lijstje van niet te missen bezienswaardigheden met je!

Ontdek alles over de hoofdstad van India: New Delhi

→Tip:  Vind de beste vliegtickets naar New Delhi
→ Liever niet alleen naar India? Ga mee met een ANWB groepsreis of met Djoser

Holi in New Delhikleurenfestival HoliHoli

Zo plan je je trip naar New Delhi

Benieuwd hoe je je reis naar de hoofdstad van India, New Delhi plant? Hieronder vind je alle info die je nodig hebt én we tippen altijd om een Lonely Planet mee te nemen als je naar zo’n bijzondere verre bestemming gaat. Je vindt daarin niet alleen praktische tips, maar ook interessante achtergrond info en alles wat je wilt weten als je er ter plekke bent.

→ Tip: Hier kun je de Lonely Planet van India bestellen

Vervoer in New Delhi

Je verplaatsen in Delhi kan het best met tuktuks, soms is het wel stevig onderhandelen met de chauffeurs over de prijs. Sinds enkele jaren beschikt de stad ook over een goed metronetwerk, dit is een heel goede en makkelijke manier om je te verplaatsen, zeker voor de iets langere afstanden. Oh en moet je nog een vliegticket naar India fixen? Goede vliegticket-deals vinden wij altijd via Skyscanner.

Beste reistijd New Delhi

De beste tijd van het jaar om naar Delhi te reizen is tussen september en april, zo vermijd je het regenseizoen en de grootste hitte. De tofste periode om te gaan is misschien wel begin maart als Holi, het kleurenfestival, plaatsvindt. De Hindubevolking viert dan het begin van de lente en van het nieuwe jaar. Hierbij gooien ze kleurpoeder op elkaar, er is zang en dans, werkelijk één groot kleurrijk feest! Kleine tip: draag kledij op die dag die je niet meer nodig hebt en kunt weggooien.

Overnachten in New Delhi

Overnachten deden we in The Prime, naar Indische standaarden een heel degelijk hotel, dicht bij de metrohalte en heel vriendelijk personeel. Het hotel heeft ook een tof rooftop terras! Bloomrooms is ook een aanrader, heel goedkoop maar wel heel netjes!

Hoe vind je goede restaurants in de hoofdstad van India?

Een goed en voedselveilig restaurant vinden kan als Westerling soms een uitdaging zijn in een stad als deze. Wij waren fan van Leo’s Restaurant Lounge om de hoek van ons hotel. In de diplomatische enclave vind je ook heel wat goede restaurants. Daar loop je de minste risico’s op een Delhi Belly.

Om rekening mee te houden

Er valt heel wat te zien en te bezoeken in Delhi, vooral heel veel tempels. Heel leuk om even binnen te kijken en te zien hoe de Hindu’s er hun vele goden aanbidden. Denk er wel aan dat het in zowat alle tempels niet toegestaan is om te fotograferen en dat je hoofd, schouders en benen bedekt moeten zijn. Ook is het bijna in alle tempels verboden om schoenen te dragen, die kun je meestal in bewaring geven bij de ingang.

Ook handig om te lezen:

hindu altaar Delhi Man in New Delhi

Bezienswaardigheden in New Delhi

Benieuwd welke bezienswaardigheden in New Delhi je sowieso wilt zien? We zetten onze aanraders hieronder voor je op een rij:

1. Religieuze bouwwerken

De Indische bevolking bestaat hoofdzakelijk uit Hindu’s maar ook andere religies hebben bouwwerken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Jama Masjid of de vrijdagsmoskee is zeker ook een bezoekje waard, ook al kun je als niet-moslim alleen op het binnenplein en mag je de moskee zelf niet betreden. Op dit binnenplein is een waterreservoir waar de moslims hun handen en gezicht wassen.

De Baha’i tempel, die door zijn vorm ook bekend staat als de Lotustempel, is wel toegankelijk voor alle religies en is een knap staaltje architectuur.

jama masjid new delhi Jama masjidLotus tempel

2. Chandni Chowk en Lal Qila

Wie zich graag helemaal in de drukte smijt kan terecht op de Chandni Chowk, één van de oudste en drukste markten van Delhi. Je vindt er eten, sarees, boeken, juwelen en nog veel meer. Op het einde van Chandni Chowk staat Lal Qila, het Rode Fort. Na de drukte van Chandni Chowk is het rustig wandelen in de tuin van het Rode Fort. De prachtige tuinen en parken die mooi onderhouden zijn staan in schril contrast met de straten van Delhi, vol drukte, stof en afval.

Chandni Chowk, New DelhiLal qila

3. Lodhi Gardens en Raj Ghat

Het mooiste park van de stad is ongetwijfeld Lodhi Gardens. Door de grootte van het park kun je hier zeker enkele uren rondwandelen en genieten van de natuur. In het park vind je een heleboel prachtige ruïnes, dus je krijgt ook nog eens van mee van de geschiedenis van de stad. Een ander rustig plekje in de chaotische metropool is Raj Ghat, een gedenkplaats voor Gandhi.

Lodhi Gardens

4. India Gate

De India Gate is dan weer een gedenkmonument waar meer drukte is. Deze triomfboog werd gebouwd naar het voorbeeld van de Arc de Triomphe in Parijs om de Indische slachtoffers te herdenken die sneuvelden voor het Britse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ondanks de drukte is het wel de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

India Gate, Delhi India gate

5. Een uitstapje naar Agra voor de Taj Mahal

Vanuit Delhi kan een daguitstap naar Agra zeker niet ontbreken op de planning. Het is leuk om vooraf in Delhi Humayun’s tombe te bezoeken. Het basisidee voor de bouw van dit grafmonument voor de tweede heerser van het Mongolrijk werd door latere Mongols overgenomen. De Taj Mahal in Agra is het hoogtepunt van deze traditie.

Humayun's tombe

Er zijn duizendenéén touroperators die daguitstappen naar Agra aanbieden. Het is de moeite waard om heel vroeg op te staan en een uitstap te kiezen waarbij je bij zonsopgang bij de Taj Mahal aankomt. Niet alleen is er minder volk maar het is ook prachtig om het gebouw te zien in het licht van de opkomende zon.

Taj mahal Agra Taj mahalTaj Mahal Delhi

Na een bezoek aan de Taj Mahal zijn ook Agra Fort en de tombe van Itimad ud-Daulah (ook bekend als de ‘baby Taj’) een stop waard.

Itimad ud-Daulah

Meteen je trip naar New Delhi plannen?

Zin gekregen om direct een verre reis naar India en New Delhi te plannen? Dat doe je zo:

  1. Vind via Skyscanner vliegtickets naar India
  2. Boek een hotel in New Delhi zoals The Prime of Bloomrooms
  3. Maak een lijstje van alle bezienswaardigheden die je wilt zien
  4. Handig: Bestel de Lonely Planet van India
  5. Liever via een reisorganisatie reizen? Zowel ANWB als Djoser organiseren beide mooie trips naar India, kijk dus zeker daar eens!

Staat een bezoek aan New Delhi al op jouw bucketlist?


→ Bekijk hier alle artikelen over India