Een visum voor India aanvragen: alles wat je moet weten

Visum indiaIndia is en blijft, helemaal terecht, een populaire reisbestemming. Voor je naar India reist is het belangrijk dat je over de juiste reisdocumenten beschikt. In dit artikel lees je alles over het aanvragen van een visum voor India.

Welk visum voor India heb ik nodig?

Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig om naar India te mogen reizen. Nu denk je misschien meteen aan een bezoek aan de ambassade met de bijbehorende papierwinkel en lange wachtrijen. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet nodig! India kent namelijk een e-visum. Dit visum voor India kan je volledig online aanvragen. Het visum krijg je per e-mail toegestuurd. Geen uitstapje naar Brussel of Den Haag nodig dus. Kijk wel even of je aan de voorwaarden van het e-visum voor India voldoet. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje:

Voorwaarden van het e-visum voor India

 • Je paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig bij aankomst in India
 • Je paspoort heeft nog minimaal 2 lege pagina’s
 • Het e-visum is niet geldig bij aankomst over land
 • Je mag India via elke officiële grensovergang verlaten
 • Bij aankomst kan je bewijs van een retour- of doorreis laten zien
 • Bij aankomst wordt een vingerafdruk en een irisscan gemaakt
 • Je kunt maximaal twee e-visums per kalenderjaar aanvragen
 • Je vraagt je visum minimaal 4 werkdagen voor aankomst aan
 • Het e-visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Cochin, Goa en Mangalore

Geldigheid

Er is een toeristisch-, zakelijk- en medisch e-visum voor India beschikbaar. Je kiest zelf welk visum je nodig hebt op het aanvraagformulier. Het toeristen e-visum is 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 120 dagen mag je naar India reizen. Bij aankomst krijg je, na afname van je vingerafdruk en irisscan, een visumstempel in je paspoort. Deze stempel is 60 dagen geldig. Binnen die 60 dagen verblijf mag je, als je wilt, India nog een keer uit en in reizen (double entry).

Hoe vraag je een e-visum voor India aan?

Zoals gezegd kun je het e-visum voor India makkelijk online aanvragen. Zorg dat je je aanvraag uiterlijk 4 werkdagen voor vertrek indient. Op het Nederlandse aanvraagformulier vul je de gevraagde persoonsgegevens en reisdetails in en upload je een scan van je paspoort en pasfoto. Controleer je gegevens goed, voor de geldigheid van je visum is het belangrijk dat je paspoortgegevens kloppen. Als je de aanvraag afrond kun je de betaling voldoen met iDeal. Het e-visum voor India kost 84,95 euro per persoon. Je aanvraag wordt vervolgens gecontroleerd op de meest voorkomende fouten voor deze wordt ingediend bij de Indiase overheid. Nadat je aanvraag is verzonden wordt deze binnen 72 uur beoordeeld in India. Je visum ontvang je daarna in je e-mail en neem je uitgeprint mee.

→ Bekijk hier al onze India artikelen

Over de auteur

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

2 reacties

 1. Jeffrey Kluitenberg

  Hoi,

  Volgens de officiële website (https://indianvisaonline.gov.in/) van de Indiaanse overheid, kost het aanvragen van een toeristen visum voor Nederlanders 10 tot 25 US Dollar (dit hangt af van de reisperiode), plus 2.5% bank fee. Je kan eenvoudig en goedkoop zelf een visum aanvragen via het officiële kanaal. Het door jullie genoemde bovenstaande bedrag van 84,95 euro, is via een tussenpersoon die er lekker wat aan verdiend! Dit is misleidend voor reizigers…

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Hi Jeffrey,
   Goeie tip, we moeten sowieso dit artikel updaten, maar goed dat je dit al meldt!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.