Kitesurfen Blouberg Kaapstad

Zo tof is kitesurfen in Blouberg, hét kitesurfwalhalla van Zuid-Afrika

Als je rondvraagt bij kitesurfers naar een lijstje met hun favoriete spots, dan staat bij menig kitesurfer Blouberg in Zuid-Afrika gegarandeerd in de top drie meest geliefde kitesurf locaties ter wereld. Maar waarom? Wat maakt kitesurfen in Blouberg nou zo ontzettend tof dat mensen over de gehele wereld ieder seizoen weer afreizen naar dit zo genoemde ‘kitesurfwalhalla’?

Blouberg

Kitesurfen Blouberg uitzicht table mountain Kitesurfen in blouberg kitesurfers

Kitesurfen Blouberg Kaapstad

Blouberg in Zuid-Afrika

Blouberg is gelegen ten noord westen van de bruisende moederstad van Zuid Afrika, Kaapstad. Na een 25 minuut durende autorit vanuit Kaapstad rij je vanaf de R27 Table view – zo genoemd vanwege het prachtige uitzicht op de Tafelberg – binnen, waarbij je hoog waarschijnlijk meteen de eerste kites, maar ook kitesurfers al in de lucht ziet zweven.

Voor beginnende kitesurfers én professionals

Want niet alleen beginnende kitesurfers omarmen Blouberg, tevens de professionals halen hun hart op, en trainen hier maar al te graag voor de welbekende jaarlijkse ‘Big Air’ wedstrijd. Deze wedstrijd is eind januari in het aangrenzende Big-Bay.

Kitesurfen

Kitesurfen Blouberg kiteles Kitesurfen blouberg Shark Bay beginners les Kiten blouberg kitesurfen kiteles

Beste tijd om te gaan kitesurfen in Blouberg

Met dank aan de passaat winden is Blouberg in de maanden november tot en met februari een van de betere wind zekere locaties ter wereld. Daarom staan naast de locals en professionals in deze maanden de lokale kitesurf scholen te popelen om je als beginnend kitesurfer klaar te stomen om met zekerheid de koude, maar prachtige Atlantische oceaan te trotseren.

7 redenen waarom (leren) kitesurfen in Blouberg zo tof is

In tegenstelling tot Kaapstad zelf is Blouberg erg bescheiden met het oog op toeristen. Je verblijft hier tussen en met de kitesurfende locals, en juist daarom wordt Kitesurf les in Kaapstad door veel toeristen op het to-do lijstje gezet. Twijfel jij nog? Lees dan snel onze 7 redenen, waarom je (leren) kitesurfen in Blouberg zeker niet over moet slaan als je in Kaapstad bent!

1. Je hebt tijdens het kitesurfen de meest onbegrensde uitzichten op een van zeven wereld wonderen der natuur, de Tafelberg.

2. Je kite niet alleen, naast je vele mede kiters spot je regelmatig een van de ‘cape seals’ naast je in de golven, en met geluk zelfs een verdwaalde pinguïn.

3. Blouberg staat bekend tijdens de ‘windmaanden’ als een van de meest wind en zon zekere locaties om te kitesurfen vanwege de passaatwinden.

4. Nieuwe mensen leren kennen? Als kitesurfer in Blouberg leer je je medekiters snel kennen aangezien er altijd wel iemand op het strand is die jou helpt met het starten of landen van je kite.

5. De golfen die door de sterke zo genoemde ‘south easter’ wind wordt meegebracht maken het dat Blouberg tevens een ultieme spot voor de gevorderde kitesurfer is om kitesurfen op de golfen maar ook voor het oefenen van sprongen.

6. Je wordt met open armen ontvangen in de relaxte kitesurf community, het ‘share the stoke’ gehalte is hoog en naast locals zijn er veel kitesurfers die hier graag de Europese winter overwinteren.

7. In tegenstelling tot vele andere sporten, kitesurf je regelmatig tussen de professionals door. Schrik niet, het kan zijn dat ze over je heen springen…

Kitesurfles

Kitesurfles in Blouberg kitesurfen blouberg kitesurfen waterstart kiten Kitesurfen in blouberg in Zuid Afrika

Kan je nog niet kitesurfen? Neem les!

Als je nog geen ervaring hebt, kies er dan voor om kitesurfles te nemen in Kaapstad. Kitesurflessen zijn te boeken in verschillende soorten en maten, het verschil zit hem vooral in het tempo. Groepsles of privéles, uiteindelijk leert iedereen hetzelfde. De instructeurs nemen je stap voor stap door het gehele proces.

Benieuwd naar wat wij aanraden? De 3 daagse groepsles neemt je als totaal beginner mee tot aan je eerste boardstart. Bij zo’n 3 daagse groepsles leer je in dag 1 alle ins en outs met betrekking tot veiligheid, theorie en ben je tevens in staat om de kite met controle te besturen op het strand. Vervolgens haal je je eerste natte neus tijdens dag 2, waarbij je de kite leert te besturen in het water door de zo genoemde ‘bodydrag’ uit te voeren. Tot slot bestaat dag 3 uit het oefenen van boardstarts en varen, vanaf nu mag je je ook echt een kitesurfer noemen!

Klaar met kitesurfen? Dan ga je naar de lokale pub!

Klaar met kiten? Na de kitesurf sessies stopt het nog niet, de lokale pubs stromen vol tijdens en na zonsondergang – die overigens ondergaat in zee – om de dag af te sluiten onder het genot van een drankje en de meest prachtige uitzichten. Net als ons ook om? Schoenen uit, wetsuit aan en actie!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika