Thali Thali Game Lodge

Uitstapje vanuit Kaapstad: Glamping (én boogschieten) bij Thali Thali Game Lodge

Op zo’n 116 kilometer vanaf Kaapstad vind je Thali Thali Game Lodge. Een gave plek, in the middle of nowhere, maar toch dichtbij de westelijke kust van de Westkaap in Zuid-Afrika. Hier kun je prachtige beesten spotten (denk aan giraffen, struisvogels of zebra’s!), kamperen in luxe safaritenten en na je ontbijt… Dan kun je je vermaken met een uurtje boogschieten!

Thali Thali giraffe

Glamping bij Thali Thali: Slapen in safaritenten

We slapen bij Thali Thali in een safaritent die zo uit een tijdschrift zou kunnen komen. Het wordt een tent genoemd, maar onze glamping tent voelt eerder aan als een vakantiehuis. Er zijn allerlei natuurlijke materialen gebruikt om onze safaritent te bouwen, dat zie je aan de takken die voor schaduw zorgen boven ons eigen terras maar ook aan de robuuste stenen die naast de trap zijn gebruikt. Wanneer we onze koffers naar binnen hebben getild, besluiten we gauw een Merlot open te trekken die we onderweg bij een wijngaard hebben gekocht. Even uitrusten van de autorit, want hiervoor zijn we naar Bushmans Kloof geweest en dat was een eindje weg. Wanneer de glazen zijn gevuld, begint niet veel later de zon te zakken en ineens krijgen we de mooiste zonsondergang ooit te zien. Vlak voor we gaan eten, hobbelt er nog een struisvogel voorbij onze tent en na het eten in het Thali Thali restaurant (denk aan vlees (heel veel vlees) en een goed gevuld bord met patat) chillen we nog even bij een kampvuur. Daarna is het echt tijd om te gaan slapen, want de volgende ochtend staat iets heel tofs op de planning:

Leren boogschieten van de beste

Toen we aankwamen bij Thali Thali werden we enthousiast begroet door Amalia en Thijs. Nederlands klinkende namen, maar beide zijn toch echt geboren en getogen in het mooie Zuid-Afrika. Samen werden ze een paar jaar terug op Thali Thali verliefd en nu wonen ze met hun kinderen op deze bijzondere plek. De dieren waren er al, net als de safaritenten, maar het boogschieten is iets dat Amalia en Thijs ook professioneel doen en zelf hebben geïntroduceerd. Beide zijn namelijk ooit nationaal kampioen boogschieten geweest. Niet zo gek dus, dat ze ons de beste trucs weten te leren en ook wij na een half uurtje de een na andere pijl raak schieten. Het gouden motto dat ze ons meegeven: Adjust. Or die! Oftewel, schiet een keer om te bepalen hoe de wind staat en wat voor afwijking jezelf hebt. Pas vervolgens je richting aan en ga voor de bulls eye. Of voor het oog van een nep-bontebok (zie bovenstaande foto). Net wat je doelwit is!

Thali Thali Voorstrand

Er is nog meer te doen in de buurt van Thali Thali!

In de buurt van Thali Thali Game Lodge is nog meer te doen. Denk aan het strandplaatsje Paternoster dat door alle witte huisjes iets weg heeft van Santorini in Griekenland, maar door de houten deurtjes voor de ramen ook aan Frankrijk doet denken. Hier kun je perfect chillen bij de strandtent Voorstrand, die meteen opvalt door het rode dak en de kapotte gekleurde bootjes die er voor liggen. Maar ook een strandwandeling is hier aan te raden, net als het zoeken van schelpen, die vind je hier namelijk in overvloed. Verder schijnt Yzerfonteint een aanrader te zijn en een plek die vooral geliefd is bij locals, Thijs vertelde ons dat hij er vaak met zijn familie kwam en dat ze met z’n alle weekenden in een vakantiehuis doorbrachten. Maar ook het plaatsje Langebaan is leuk, dat ook wel bekend staat als windstad en waar je dan ook veel kitesurfers kunt vinden aan de kust. Boek hier eens safari tent bij Thali Thali

  • Langebaan vind je op 15 minuten rijden van Thali Thali, op ongeveer 12 kilometer
  • Paternoster vind je op 35 minuten rijden van Thali Thali, op ongeveer 40 kilometer
  • Yzerfonteint vind je op 40 minuten rijden van Thali Thali, op ongever 50 kilometer (richting Kaapstad)

Je kunt er dus prima voor kiezen om verschillende dagen bij Thali Thali te overnachten en vanuit daar de kust te ontdekken.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika