Namibie sonop de tenten

Sonop: Misschien wel de allermooiste plek om te overnachten in Namibië

Tijdens onze rondreis door Namibië hebben we op allerlei plekken overnacht. In geweldig ingerichte lodges, in een moderne Airbnb en ook in een van de mooiste tentenkampen van heel het land: We sliepen een nachtje in het bijzondere Sonop Namibia. Een super de luxe glampingspot die net is geopend en waar je gevoelsmatig in de chique jaren ’20 beland. Dit unieke tentenkampen is onderdeel van Zannier Hotels die nog meer prachtige hotels hebben, zoals de Omaanda Lodge vlakbij Windhoek. En waarom Sonop misschien het allermooiste plekje is om te overnachten in heel Namibië? Nou, check vooral de foto’s hieronder, en oordeel zelf!

Namibie sonop hotel

Namibie sonop onze tent-2 Sonop namibie tent Namibie sonop lounge-2 Sonop tent namibie bijzonder overnachten Sonop namibie tent Namibie sonop zwembad

Slapen bij Sonop, alsof je op een Great Gatsby filmset bent beland

Bij het luxueuze Sonop heb je eigenlijk overal het gevoel alsof je over een filmset loopt. Zo’n set waar ze een avontuurlijk verhaal uit de jaren ’20 verfilmen en waar Leonardo di Caprio elk moment vanuit een tent kan komen in een roaring twenties pak. Alles is zo waanzinnig tof ingericht en doordat het uitzicht ook nog eens extreem spectaculair is, kun je niet anders dan verliefd worden op deze bijzondere plek. Bovendien is de lodge op een ogenschijnlijk onmogelijke plek gebouwd, midden op allerlei ronde rotsen, en daardoor lijken alle tenten waarin je kunt overnachten te zweven boven het landschap.

Tenten vol mooie vintage spullen

Ohw en die tenten, jongens… Er was zoveel in het interieur dat ik wel naar huis mee had willen nemen! Alle tenten, van de knusse receptie tot ons eigen huisje en het ruime restaurant, zijn met zoveel aandacht ingericht. Elk ding, elke accessoire, alle meubelstukken, alles is met de grootste zorg uitgekozen en daardoor past werkelijk alles in het thema. Zo tof!

Sonop namibie

Sonop namibie tent kledingkast Namibie sonop lounge Namibie sonop tent buiten

Namibie sonop de tenten

Ontbijten in the middle of nowhere

Het slapen in de tent was een hele ervaring, maar de volgende ochtend werden we nog meer verrast. Voor ons was geen tafeltje in het restaurant gedekt, waar we de avond ervoor met alle gasten gegeten hadden aan één grote lange tafel, maar ergens in the middle of nowhere. Nadat we opstonden werden we naar een jeep gebracht en niet veel later reed onze safari-auto over een zanderige weg, naar een tafeltje op een heuvel vanwaar je een fantastisch uitzicht op alle tenten had. Verse jus in kristallen glazen, warme croissantjes en voor wie wilt vers gebakken eieren. Dit was echt een ontbijtje dat je niet gauw meer gaat vergeten!

Met e-fatbikes op pad

Na ons ontbijt gingen we niet meteen terug naar de lodge om te luieren bij het zwembad of voor een massage in de spa, nee eerst tijd om wat actiefs te doen! Samen met andere gasten en onze gids sprongen we op een paar elektische fatbikes om de omgeving te verkennen. Helaas kun je bij Sonop niet écht op safari, er lopen hier en daar wel wat springbokken en bontebokken rond, maar meer dan dat hoef je niet te verwachten. Maar wat gelukkig wel tof is, is meer van het landschap zien en er op top snelheid doorheen crossen!

Namibie sonop game drive drankjes sunset-2 Namibie sonop morning mountainbike e-bike-2 Namibie sonop morning drive struisvogel ei Namibie sonop game drive

Ook een nachtje in Sonop slapen?

Na één nacht zat ons avontuur bij Sonop er al op, maar gezien de prijs is dat ook best logisch. We zeiden het net al, Sonop is echt een traktatie en een onwijs luxe glampingspot. En met onwijs luxe, bedoelen we ook echt onwijs luxe en het prijskaartje is daar ook naar. Dit is echt zo’n plek waar je heen gaat voor je honeymoon of iets anders extreem speciaals. Nog steeds benieuwd hoeveel zo’n nachtje inclusief alles dan kost? Check hier de site van Sonop!

→ Bekijk hier al onze Namibië artikelen