Agafay woestijn

Magisch Marokko: overnachten in de Agafay woestijn

Slapen in een tent onder de sterrenhemel, of dat nu in de woestijn is of in het koude Noorden, dat is en blijft toch een bucketlist dingetje voor velen! Wist je dat je op zo’n vier uurtjes vliegen van Amsterdam – en drie vanuit Brussel – dit laatste van je bucketlist kan afvinken? Je kunt namelijk een nachtje slapen in de Agafay woestijn. In de Agafay woestijn vind je verschillende kampen waar je een of meerdere nachtjes kan spenderen. Verwacht geen Sahara woestijnzand, maar het is er wel erg mooi en magisch, want je hebt hier uitzicht op het Atlasgebergte!

Beleef een magisch avontuur in de Agafay Woestijn

→ Hier wil je overnachten in de woestijn: Selina Agafay Nomad Camp
Wat te doen in Marrakech? 15 bijzondere tips!

Overnachten in Agafay woestijn Overnachten woestijn Marokko Overnachten, Agafay woestijn

Waar kan je verblijven in de Agafay woestijn?

Er zijn heel wat kampen te vinden in de Agafay woestijn. Afhankelijk van je wensen, de grote van je gezelschap en wat je wil doen als eventuele extra activiteiten, kies je het kamp. Het woestijngedeelte is erg groot, dus ideaal om bijvoorbeeld een quad tocht te maken, een ritje op de kamelen te doen of zelfs een ballonvaart te maken!

Enkele kampen in de Agafay woestijn:

Agafay Luxury Camp
Selina Agafay Nomad Camp
Emeraude Camp Agafay
Inara Camp
Oxygen Camp Agafay

Hier hebben wij gelogeerd

Wijzelf verbleven in het Selina Agafay Nomad Camp, wat erg gericht is op digital nomads en jongvolwassenen. De setting is enorm mooi, denk aan moderne slaaptenten met Marokkaanse touches, twee zwembaden en een sfeervolle tent waar je kan ontbijten en dineren.

Overnachten woestijn Selina Camp Selina Camp Agafay Selina Camp Overnachten woestijn Selina Camp

Hoe kom je in de Agafay woestijn?

Meestal kan je via je verblijfplaats meteen een transfer bijboeken, dit kost je gemiddeld zo’n zestig euro per auto. Maar je kan ook zeker met je eigen huurauto het woestijn gedeelte bereiken, je moet dan wel een stevige paar banden hebben!

Een bezoekje aan de Agafay woestijn is goed te combineren met enkele andere steden in Marroko. Het centrum van Marrakech is gelegen op zo’n veertig minuten rijden, terwijl het Atlasgebergte op zo’n twee uur rijden is. Vanaf het Atlasgebergte kan je heel wat leuke stadjes en dorpen bezoeken om zo de lokale bevolking te leren kennen.

Tip! Indien je een bezoek aan de Agafay woestijn combineert met Marrakech en/of het Atlasgebergte, doe dit dan op het einde van je reis dan is het echt optimaal genieten en lekker niksen!

→ Tip: Huur je auto via Sunny Cars(via hen heb je altijd een all-in prijs)

Agafay woestijn

Lijkt het je tof om ook een keer in de Agafay woestijn te overnachten? Of is het helemaal niks voor jou? Laat het hieronder weten in een comment!

→ Bekijk hier alle artikelen over Marokko