Marokko Chefchaouen

De blauwe stad in Marokko: Chefchaouen

Turuqoise, aquamarijn, lapis lazuli, navy, cyaan of koningsblauw. Noem een blauwtint en je lijkt het terug te kunnen vinden in het blauwste plaatsje van Marokko en misschien zelfs de hele wereld: de blauwe stad Chefchaouen. Nog onbezocht door ons, maar hoger dan hoog op het verlanglijstje. Helemaal na onze fijne tijd in de Marokkaanse koningssteden Fez en Marrakech. Tijd om jullie ook kennis te laten maken met deze bijzondere plek in Marokko. Ontmoet Chefchaouen!

Blauwer dan blauw, de blauwe stad in Marokko: Chefchaouen

wat te doen in Chefchaouen MarokkoWat te doen in Chefchaouen Marokko

Chefchaouen Marokko Chefchaouen Marokko
Markt in Marokko Chefchaouen

Wat te doen in Chefchaouen blauwWaar ligt Chefchaouen eigenlijk?

Het plaatsje Chefchaouen ligt in het noorden van Marokko, dichtbij de kust van Spanje in de regio Tanger-Tétouan, en deze blauwe stad wordt ook wel eens Chaouen genoemd. In vergelijking is deze stad stukken kleiner dan Marrakech of Fez waar het inwoneraantal boven de miljoen ligt, maar desondanks is het de moeite waard. Net als in veel andere Marokkaanse steden is ook in Chefchaouen een ouder, historischer deel te vinden en een nieuwer wat meer westers gedeelte.

Wat te doen in Chefchaouen?

Wij hebben het idee dat je in Chefchaouen vooral moet verdwalen. Simpelweg wandelen door de blauwe straten, ziet er namelijk al zo onwijs bijzonder uit. Bezoek tijdens je reis naar Chefchaouen de pittoreske Medina, geniet van het schitterende Rifgebergte (hier kun je eventueel ook een excursie / hike naartoe maken) maar bezoek ook de lokale markt, op markten in Marokko kijk je echt je ogen uit. Oh en qua eten? Dan kun je natuurlijk een tajine niet missen!

Op reis naar Chefchaouen of Marokko?

Om dit artikel vorm te geven, hebben we de hulptroepen van reisorganisatie Sawadee ingeroepen. De gebruikte foto’s zijn ook van hun en via Sawadee kun je ook gave rondreizen maken in Marokko. Hier kun je de verschillende trips door Marokko vinden, waarbij Chefchaouen dus soms een onderdeel is!

of toch liever op reis naar een andere blauwe stad…

Je zal het misschien niet direct geloven, maar Chefchaouen is niet de enige blauwe stad op onze aardbol. Ook in India vind je een fel blauwe stad terug, de blauwe stad in India is Jodhpur in het noord-westen van India. De huizen daar zijn allemaal in indigoblauw geschilderd.

Meer lezen over Marokko

Ben jij al eens in het stadje Chefchaouen geweest? Laat hieronder in een berichtje achter wat je ervan vond! Juist zin om iets meer over Marokko te lezen? Ontdek dan hier wat te doen in Marrakech of dompel je onder in alle koningssteden van Marokko.

→ Bekijk hier al onze Marokko artikelen