Regenboogberg peru palccoyo

Er is nog een regenboogberg in Peru, dit is het alternatief voor de Vinicunca!

Je hebt ze ooit vast al ergens voorbij zien komen: de befaamde hike naar de Vinicunca Rainbow Mountains in Peru. Maar een bijzondere bestemming blijft nooit lang niet ontdekt, tourbusjes met honderden mensen overstromen namelijk de regenboogberg Vinicunca. Goed nieuws: er is een alternatief! Maar pssst… dat moet je niet aan iedereen doorvertellen natuurlijk!

regenboogberg peru alternatief Vinicunca Regenboogberg peru palccoyo palccoyo regenboogberg peru

Er is nog een regenboogberg in Peru: de Palccoyo Rainbow Mountains

De regenboogberg Palccoyo bevind zich in hetzelfde gebied als de Vinicunca en is perfect voor een dagtripje vanuit Cusco. De Rainbouw Mountains danken hun naam aan de vele verschillende kleuren, door de aanwezigheid van mineralen. De Rainbow Mountains zijn eigenlijk pas in 2013 ontdekt. De bergen waren hiervoor bedekt onder een dikke laag sneeuw, waardoor de kleuren niet zichtbaar waren. Waar Vinicunca snel aan populariteit heeft gewonnen, is Palccoyo nog redelijk onontdekt met slechts een handvol tourbusjes per dag. Nog een voordeel: bij Palccoyo is het slechts een hike van 1 uur naar de top, bij Vinicunca ben je al gauw meer dan 3 uur bezig. En geloof me, op 5000 meter hoogte is dat mooi meegenomen.

Hoe kom je bij de regenboogberg vanuit Cusco?

Maar terug naar de Palccoyo Rainbow Mountains. Hoe kom je er vanuit Cusco en wat moet je nog meer weten? Wij kozen zelf voor een dagje autohuur, om niet afhankelijk van tourtjes te zijn en meer te kunnen genieten van de omgeving. Vanuit Cusco rij je in ongeveer 3,5 uur naar Palccoyo. Het was even puzzelen met wat informatie online (maar hé, daarom is het ook nog een minder bezochte bestemming), maar toen we daar even wat tijd in staken kwamen er al snel achter hoe je bij deze onbekende regenboogbergen kunt komen. Je moet namelijk eerst naar het plaatsje Combapata rijden, vanaf Cusco kom je daar in ongeveer 2,5 uur. Daarna is het helaas gedaan met de comfortabele wegen en ga je offroad en rij je over zandwegen vol kuilen en stenen. Na een aantal kilometer is het hobbelen het al allemaal waard, want ineens word je omringd door prachtige groene bergen, kuddes met alpaca’s en zelfs een rode rivier. Het ultieme Peru-gevoel overspoelt je hier sowieso! Je blijft vervolgens de weg volgen voor ongeveer 1 uur en daarna kom je aan bij een parkeerplaats, het eindpunt van de rit en het begin van je avontuur bij deze alternatieve regenboogberg in Peru. Je kan het ook op Google Maps invoeren middels deze coördinaten: -14.044110, -71.256755. Oh en wat je daarna ziet? Nou check de foto’s even in dit artikel en je snapt hoe vet Palccoyo is! Liever een trekking boeken? Boek je hike via Bookatrekking.com!

regenboogberg peru alternatief

regenboogberg peru rainbow mountains alpaca peru palccoyo

Welke dagtrips kan ik nog meer doen vanuit Cusco?

Cusco is de perfecte stad in Peru voor verschillende dagtrips. Wij bezochten onder andere:

Humantay Lake: een prachtig blauw bergmeer op 4200 meter hoogte. Vanaf Cusco is het ongeveer 3 uur rijden naar de parkeerplaats. Vanaf hier is het nog een aardige klim van 1,5 uur. Lees hier meer over Humantay Lake

Maras Salt Mines: de zoutterrassen van het plaatsje Maras. Door de zon verdampt het water en blijft het zout achter. Een mooie tussenstop in de buurt van Cusco!

Moray: het plaatsje Moray is een mooi voorbeeld van de geschiedenis van de Inca’s. Deze archeologische vindplaats geeft een goed beeld van de landbouw in deze tijd.

→ Bekijk hier al onze Peru artikelen