Backpacken Zuid-Amerika of Zuid-Oost Azie Humantay Peru

Zo kun je vanuit Cusco (zonder tour!) naar Humantay Lake | Peru

Als je gaat backpacken in Peru is de kans natuurlijk heel groot dat je naar Machu Picchu gaat, vliegen boven de Nazca lijnen is ook een fantastische ervaring en een plek als Huacachina waar je kan sandboarden is net zo goed een dikke aanrader. Maar nog genoeg reizigers slaan Humantay Lake over en waarom dat zonde is, dat lees en zie je hieronder!

Waar vind je het Humantay Lake?

Humantay lake is een bergmeer in Peru op 4200 meter hoogte dat in de buurt van Cusco ligt. Als je naar Humantay Lake wilt vanuit Cusco is het ongeveer 3 uur rijden en vervolgens moet je zo’n anderhalf uur hiken. Wat je na die flinke wandeling ziet? Een fel blauw gletsjer meer, indrukwekkende bergtoppen die vaak voorzien zijn van een laagje sneeuw, kortom een onwerkelijk mooi landschap. Check even de foto’s hieronder als je een beter beeld wilt krijgen en je snapt dan ook meteen waarom je deze hike in Peru zelf zou moeten doen:

Humantay Lake

Backpacken Zuid-Amerika of Zuid-Oost Azie Humantay Peru

Humantay Peru tour hiken

Met een tour naar Humantay Lake of zelf vanuit Cusco?

Er gaan veel tours vanaf Cusco naar Humantay Lake, deze vertrekken allemaal tussen 3 en 5 uur ‘s morgens. Je kan uiteraard een van deze tours doen. Dit kost je ongeveer 75 a 80 sol en alles is dan voor je geregeld, maar het nadeel hiervan is dat je met een grote groep toeristen tegelijk bij het meer bent.

Maar je kan ook prima zonder tour naar Humantay Lake en dat doe je zo…

Wat je ook kan doen is zelf een taxi nemen vanaf Cusco en zo richting Humantay rijden. Je hebt namelijk niet per se geen nodig om de wandeling te kunnen doen en op deze manier kan je de menigte ontwijken. Hoe wij dat hebben gedaan? Wij pakten met 3 mensen uit mijn hostel om 8u ‘s morgens een taxi naar het meer. Dit kostte ons 250 sol in totaal en we hadden afgesproken dat de chauffeur op ons bleef wachten tot we terug waren. Ongeveer drie uur later konden we beginnen aan de hike en rond half 1 kwamen we boven aan op de top. Niet helemaal alleen, want er waren toen nog wat toeristen, maar rond 1 uur waren we bijna de enige! Absoluut de moeite waard dus!

Hike

Humantay lake pad onderweg Humantay Lake tour zonder in peru Humantay lake zonder tour doen in Peru

Hoe zwaar is de hike naar Humantay Lake?

De hike is redelijk pittig naar Humantay Lake aangezien het een klim is van zo’n 400 meter. Een beetje conditie is dus wel fijn en dan is het op zich oke te doen. Kan je echt niet meer? Dan kun je ook een ezel huren, dit kost je 60 sol, maar dit raad ik je eigenlijk niet per se aan. Nog iets om aan te denken: Zorg dat je voldoende eten en water meeneemt; op de top is wel een winkeltje waar je eventueel wat kan halen maar echt veel voorzieningen zijn er niet.

→ Bekijk hier al onze Peru artikelen