Nazca Lijnen bezoeken spin peru

De Nazca Lijnen bezoeken in Peru? Zo doe je dat het best!

Nazca vind je in Peru. Wanneer je de route volgt die vrijwel iedere backpacker volgt, ligt het tussen Huacachina en Arequipa. Nazca is voornamelijk bekend vanwege de Nazca Lijnen. Deze lijnen zijn geogliefen gemaakt door eeuwenoude volken. Waarom deze lijnen nog steeds zo goed zichtbaar zijn? Dit deel van Peru is vrijwel altijd windstil, daarom zijn deze bijzondere geogliefen duizenden jaren bewaard gebleven. Wil je deze bijzondere plek ook bezoeken? Ik vertel je er alles over!

Hoe kun je de Nazca Lijnen bezoeken?

Vliegtickets naar Peru
Betaalbare Peru rondreizen via TUI.nl

Nazca Lijnen bezoeken spin peru Nazca Lijnen bezoeken Peru vliegen Nazca lijnen bezoeken vogel Nazca Lijnen bezoeken aap Nazca lijnen bezoeken peru landschap Nazca lijnen bezoeken vliegen Nazca lijnen bezoeken in peru boom

Optie 1: met de bus & taxi en om de lijnen vanaf een viewpoint te zien

De eerste manier is door een bus te pakken naar Nazca en vanaf het busstation een taxi te nemen naar het view point. De bus tussen Huacachina en Nazca kost met reisorganisatie Cruz del Sur zo’n 45 Sol. Een taxi vanaf het busstation naar het view point kost vervolgens 10 Sol. Vanaf het view point heb je zicht op twee afbeeldingen van de Nazca Lines. Onwijs tof om te zien, maar of het de beste manier is…

Optie 2: bezoek de Nazca Lijnen per vliegtuig

De tweede optie is om met een 6-persoons vliegtuigje boven de Nazca Lijnen te vliegen! Yep, vliegen. Dit kost zo’n 90 dollar, exclusief 30 Sol government departure tax. Laatstgenoemde heb ik gedaan, want ja, als je dan helemaal naar Peru bent gereisd is dit toch wel de meest ultieme manier om dit mysterie te bekijken. De complete tour had ik al geboekt in Huacachina, bij het Cruz del Sur kantoor. In dat geval betaal je 90 dollar, word je ‘s morgens opgepikt bij je hostel, naar het busstation gebracht en krijg je de luxe plekken in de bus. Best chill dus. Je wordt vervolgens opgepikt op het busstation in Nazca en vanaf daar weer naar het vliegveld gebracht vanwaar je over de Nazca Lijnen gaat vliegen.

nazca lijnen bezoeken peru kaart

Hoe is het om de Nazca Lijnen per vliegtuig te bezoeken?

Vanaf Nazca heb je dus je vlucht. Je bent ongeveer een half uurtje in de lucht en ziet prachtige landschappen en je vliegt ongeveer 15 afbeeldingen voorbij. Super mooi om te zien en sowieso een hele toffe ervaring om in zo’n klein vliegtuigje boven zo’n mysterieus landschap te vliegen. Ik denk dat de ervaring in een 6-persoons vliegtuigje met een omgeving als deze de 90 dollar dus alleen al waard is. Bovendien zie je de lijnen ook veel beter vanuit de lucht én je ziet er veel meer dan als je alleen naar het view point gaat.

Tips voor de vlucht:

Lijkt het jou ook tof om de vlucht over de Nazca Lijnen te maken? Dan heb ik nog een paar handige tips voor je.

1. Reispilletje

Ben je snel wagenziek? Neem van tevoren een reispilletje om misselijkheid te voorkomen. De piloot maakt tijdens de vlucht nogal een aantal scherpe bochten en daar kun je flink draaierig van worden. Zonde om je ervaring daar door te laten beïnvloeden. Mocht je echt misselijk worden, zijn er trouwens ook wel zakjes aan boord, maar dat wil je liever voorkomen natuurlijk.

2. Ga in de ochtend

Boek je vlucht voor in de ochtend, het beste tussen 7 en 11 uur. Dan zijn de lijnen het beste zichtbaar en heb je de minste kans op turbulentie. Scheelt weer! Houd er wel rekening mee dat tijden altijd anders kunnen zijn. De planningen zijn niet altijd even strak en het weer kan ook roet in het eten gooien. Neem dus ook even iets mee om de tijd te doden, zoals een spelletje of een goed boek

3. Kies een betrouwbare maatschappij

Sowieso altijd fijn om met een betrouwbare maatschappij de lucht in te gaan, maar ook omdat het dan in ieder geval goed geregeld is. Ik was zelf erg blij met de tour die ik zelf had geboekt, dus dat is zeker een aanrader. Je kunt in Nazca zelf bijvoorbeeld ook een vlucht boeken bij Movil Air.

Nazca lijnen bezoeken vliegen in peru

Wat doe je na je vlucht over de Nazca Lijnen?

Na je vlucht word je opgepikt bij het vliegveld en afhankelijk of je er een dagtour van maakt, teruggebracht naar Huacachina of je mag gratis gebruik maken van een hostel. Dan word je ‘s avonds opgehaald om met een nachtbus naar Arequipa of Cusco te gaan. Even voor je idee: de nachtbus naar Arequipa kost eersteklas 125 Sol en je hebt dan stoelen die 160 graden plat kunnen, WiFi aan boord en USB opladers. Op zich wel de moeite waard om te nemen dus.

Staan de Nazca Lijnen al op jouw bucketlist?

→ Bekijk hier al onze Peru artikelen