Nazca Lijnen bezoeken spin peru

De Nazca Lijnen bezoeken in Peru? Zo doe je dat het best!

Nazca vind je in Peru en is een plekje dat ligt tussen Huacachina en Arequipa of Cusco, wanneer je de route volgt die vrijwel iedere backpacker volgt ligt het tussen Huacachina en Arequipa. Nazca is voornamelijk bekend vanwege de ‘Nazca Lines’ oftewel in het Nederlands: de Nazca Lijnen. Deze lijnen zijn geogliefen gemaakt door eeuwen oude volken. Waarom deze lijnen nog steeds zo goed zichtbaar zijn? Omdat het in dit deel van Peru vrijwel altijd windstil is, zijn deze bijzondere geogliefen duizenden jaren bewaard gebleven.

Hoe kun je de Nazca Lijnen bezoeken?

Nazca Lijnen bezoeken spin peru Nazca Lijnen bezoeken Peru vliegen Nazca lijnen bezoeken vogel Nazca lijnen bezoeken vliegen in peru Nazca Lijnen bezoeken aap Nazca lijnen bezoeken peru landschap Nazca lijnen bezoeken vliegen Nazca lijnen bezoeken in peru boom

Optie 1: Je gaat de Nazca Lijnen bezoeken via de bus & taxi en ziet ze vanaf een viewpoint

Je kunt de Nazca Lijnen op 2 manieren bezoeken en bekijken. De eerste manier is een bus pakken naar Nazca en vanaf het busstation een taxi nemen naar het viewpoint. De bus tussen Huacachina en Nazca kost met bus organisatie Cruz del Sur zo’n 45 Sol. Een taxi vanaf het busstation naar het viewpoint kost vervolgens 10 Sol. Vanaf het viewpoint heb je zicht op 2 afbeeldingen van de Nazca Lines. Onwijs tof om te zien, maar of het de beste manier is…

Optie 2: Je gaat de Nazca Lijnen bezoeken per vliegtuig!

De tweede optie is om met een 6 persoons vliegtuigje boven de Nazca Lijnen te vliegen! Yep, vliegen. Dit kost zo’n 90 dollar, exclusief 30 Sol government fee. Laatstgenoemde heb ik gedaan, want ja als je dan helemaal naar Peru bent gereisd is dit toch wel de meest ultieme manier om dit mysterie te bekijken. De complete tour had ik al geboekt in Huacachina, bij het Cruz del Sur kantoor. In dat geval betaal je 90 dollar, word je ‘s morgens opgepikt bij je hostel, naar het busstation gebracht en krijg je de luxe plekken in de bus. Best chill dus. Je wordt vervolgens opgepikt op het busstation in Nazca en vanaf daar weer naar het vliegveld gebracht vanwaar je naar de Nazca Lijnen gaat vliegen.

nazca lijnen bezoeken peru kaart

Hoe is het om de Nazca Lijnen per vliegtuig te bezoeken?

Vanaf Nazca heb je dus je vlucht. Je bent ongeveer een half uurtje in de lucht en ziet prachtige landschappen en je vliegt ongeveer 15 afbeeldingen voorbij. Super mooi om te zien en sowieso een hele toffe ervaring om in zo’n klein vliegtuigje boven zo’n mysterieus landschap te vliegen. Ik denk dat de ervaring in een 6 persoons vliegtuigje met een omgeving als deze de 90 dollar dus alleen al waard is. Bovendien zie je de lijnen ook veel beter vanuit de lucht én je ziet er veel meer dan als je alleen naar het viewpoint gaat. Vanaf het viewpoint kun je maar 2 afbeeldingen zien en vanuit de lucht dus 15.

Wat doe je na je vlucht over de Nazca Lijnen?

Na je vlucht word je opgepikt bij het vliegveld en afhankelijk of je er een dagtour van maakt, teruggebracht naar Huacachina of je mag gratis gebruik maken van een hostel. Dan word je ‘s avonds opgehaald om met een nachtbus naar Arequipa of Cusco te gaan. Even voor je idee: De nachtbus naar Arequipa kost eerste klas 125 Sol en je hebt dan stoelen die 160 graden plat kunnen, WiFi aan boord en USB opladers. Opzich wel de moeite waard om te nemen dus.

→ Bekijk hier al onze Peru artikelen