Als je op reis gaat is een goede voorbereiding vaak al het halve werk. Dat geldt ook zeker voor een vakantie naar Turkije. Hoewel er ieder jaar velen duizenden vakantiegangers naar Turkije op vakantie gaan, denk bijvoorbeeld aan een vakantiebestemming als Istanbul, moet er in de voorbereiding toch een aantal belangrijke zaken worden geregeld. Denk hierbij aan het geldig paspoort, misschien wil je ook wel vaccinaties halen en ook een visum is voor Turkije verplicht. Het visum is sinds kort alleen nog maar online aan te vragen en om je te helpen hebben we dit artikel opgezet. Het visum Turkije is heel eenvoudig aan te vragen en is binnen een paar minuten online geregeld, hieronder lees je hoe je zo’n aanvraag aanpakt.

Visum Turkije aanvragen

Een visum aanvragen voor Turkije kun je gemakkelijk in 3 stappen online aanvragen:

Stap 1: Geldig paspoort

Niet alleen het visum zelf is in de afgelopen jaren verandert maar ook de regels veranderen meer dan eens. Het paspoort moet vanaf de start van het visum bijvoorbeeld minstens 6 maanden geldig zijn. Dit was eerder acht maanden, maar voorheen ook wel minimaal 150 dagen (ongeveer 5 maanden). Zorg nu dus altijd dat je paspoort ten minste 6 maanden geldig is vanaf de datum waarop je van plan bent om Turkije binnen te reizen. De verplichte vrije pagina’s in het paspoort die je eerder nodig had, zijn komen te vervallen. Verloopt jouw paspoort binnen deze gevraagde tijd? Zorg er dan voor dat je op tijd bij de gemeente een nieuw paspoort aanvraagt. Een identiteitskaart is overigens voor Turkije ook een geldig reisdocument. Wanneer je met kinderen naar Turkije op vakantie gaat, dan zullen ook zij een geldig reisdocument moeten hebben. Het is niet meer toegestaan om kinderen bij te schrijven in het paspoort van de ouders.

Stap 2: Online het Turkse e-visum aanvragen

Je kan online het visum aanvragen voor Turkije, dit bestaat al een tijdje, maar sinds kort is dit ook echt verplicht. Er werd fel gereageerd toen dit door de Turkse overheid verplicht werd gesteld, maar in feite is dit veel gemakkelijker en het scheelt een hoop wachttijd op de luchthaven. Eerder kon het voorkomen dat je minimaal een uur in de rij moest staan voor het regelen van het visum, dit is nu voorgoed verleden tijd.

Het e-visum is binnen 5 minuten online geregeld. Een betrouwbare website voor het aanvragen van het visum zijn TurkijeVisumOnline.nl, E-visums.nl of Kes Visa. Deze diensten hebben een aantal voordelen. Wanneer je het visum Turkije aanvraagt kun je dat in het Nederlands aanvragen, er is een controle op alle ingevulde gegevens en alles loopt via een beveiligde SSL verbinding zodat je persoonsgegevens beschermd zijn. Mocht je moeite hebben het aanvraagformulier dan kun je even bellen met een van de medewerkers en wordt je telefonisch goed geholpen. Ook kun je direct online betalen.

Stap 3: Uitprinten visa en meenemen op reis

De laatste stap van de aanvraag bestaat uit het uitprinten van de visa en uiteraard moet je hem dan niet vergeten mee te nemen op reis. Als je online een visum hebt aangevraagd, ontvang je die altijd binnen 24 uur in je mailbox. Het meest handige is om hem dan gelijk uit te printen en bij je paspoort te leggen. Zo voorkom je eerder dat je het visum vergeet. Ben je geen fan van e-mail? Of heb je geen printer thuis, dat komt tegenwoordig ook meer dan eens voor? Dan heb je bij de bovengenoemde website ook de mogelijk om te kiezen voor de optie: per post verzenden. Dit is wel ietsje duurder en de levertijd van het visum is iets langer, maar dan heb je wel een document in handen en dat geeft misschien een iets zekerder gevoel.

Turkse Ambassade in Nederland?

Als je er niet van houdt om zaken online te regelen of misschien heb je een probleem met de online aanvraag,  dan kun je ook naar de Turkse ambassade in Nederland gaan. Onderstaand vind je de contactgegevens van de ambassade. Zoals je ziet is zowel de ambassade als het toeristenbureau van Turkije in Den Haag te vinden.

Adres:                                   Jan Evertstraat 15, 2514 BS, ‘s-Gravenhage
Telefoonnummer:              (070) 302 3101
Email:                                    embassy.thehague@mfa.gov.tr
Website:                                  https://www.evisa.gov.tr/nl/

Voor het Turks Nationaal Verkeersbureau kunt u terecht op onderstaand adres.

Adres:                                     Hofweg 1c, 2511 AA, ’s-Gravenhage
Telefoonnummer:                (070) 346 9998
Email:                                     info@welkominturkije.nl

Heb je vragen over een ander visum of visum vragen in het algemeen, dan kun je ook nog even bij onze andere visum artikelen kijken! Misschien staat het antwoord dat je zoek ook daar wel bij.

→ Bekijk hier al onze Turkije artikelen

Over de auteur

Redactie We Are Travellers

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

8 reacties

 1. Arjen

  Ik heb goede ervaringen met turkijevisum.nl, waar ik altijd mijn visum bestel.

  Overigens zijn de regels inmiddels al verouderd en tegenwoordig soepeler.

  Beantwoorden
 2. Visum Turkije

  Wat zijn de voordelen en nadelen van online visum aanvragen?

  Heeft u uw visum voor turkije niet online willen aanvragen en wilt u dit op de vliegveld doen? Dit betekent dat u na een lange reis nog eens in een lange rij moet staan wachten voor aanvragen van een visum. Mocht dit echter online aangevraagd zou zijn heeft het ook natuurlijk voordelen, o.a. direct doorlopen naar de paspoortcontrole, dus advies en blijft voor vertrek naar turkije online uw visum aan te vragen, zo voorkomt u ook van lange wachttijden en kan uw vakantie al snel beginnen. De kosten voor visum bedraagt momenteel 24,50- euro p/p.

  Vraag online uw visum Turkije

  visumturkije-aanvragen.nl

  Beantwoorden
 3. Ronald Jansen

  Door alle vele partijen is het een onmogelijke keus de beste aanbieder te vinden. Voor mij gaf de prijs de doorslag. Besteld op onlinevisum-turkije.nl voor 23,95.

  Beantwoorden
 4. Thomas

  Let wel goed op waar je het e-visum koopt voor Turkije. Zo zijn er veel partijen die pretenderen een goede organisatie te zijn maar waar het visum nooit van binnenkomt. Als u het visum online koopt kijkt u dan als u geen creditcard heeft of men:

  1) Een telefoonnummer op de site heeft staan/ vaak is er alleen een contactformulier waar men vaak slecht op antwoord.
  2) Staat er een KVK nummer op de site, dit kunt u dan eenvoudig controleren op de site van de Kamer van Koophandel.
  3) Om er zeker van te zijn gebruiken goede visumsites vaak een beoordelingspagina. Let wel op dat dit een “onafhankelijke “beoordelingen zijn via een ander bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. Vaak maakt men zelf mooie beoordelingen namelijk.
  4)Zijn de visums erg goedkoop in tegenstelling tot andere organisaties dan is het vaak een vreemd verhaal/ niet altijd natuurlijk.

  Een partij die ik heb gevonden waarbij wij op dezelfde dag het visum hadden en aan alle punten voldoet is: e-visums.nl/turkije

  Beantwoorden
 5. Thomas

  Bij Turkijevisumaanvragen.nl kan je ook gemakkelijk, snel en veilig het visum aanvragen. Betalen met iDEAL is hier ook mogelijk!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.