Heb je ook altijd al een ballonvaart willen maken? Wij hadden het in ieder geval al lang op onze bucketlist staan en nu is die droom eindelijk uitgekomen: Van Corendenon mochten we namelijk mee tijdens een bijzondere vlucht over het prachtige Cappadocië in Turkije! Het gevoel dat je boven de wereld zweeft alsof je in Google Earth terecht bent gekomen is lastig in woorden te omschrijven, vandaar dat we je deze keer niet vermaken met een lap tekst maar een serie foto’s én een behind the scenes vlog!

Vliegen boven ruig en vulkaanachtig Cappadocië

Om je alvast een idee te geven: Cappadocië is een ruig gebied dat je vindt ten zuiden van de steppe in de Turkse regio Oost & Centraal Anatolië en is ooit ontstaan door vulkanische uitbarstingen. De grotten en bijzondere uitstulpingen maken het een unieke locatie om te ervaren en dat is natuurlijk al helemaal zo vanuit een bakje onder een ballon! Dit gebied staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is maar liefst 2000 vierkante kilometer groot. Je kan je dus ook waarschijnlijk goed voorstellen dat we heel wat afgevlogen hebben en die ervaring hebben we natuurlijk voor jullie geprobeerd vast te leggen in de volgende beelden:

Hierna weet je waarom je ooit een ballonvaart in Cappadocië wilt maken…

ballonvaart cappadocie ballonvaart cappadocie ballonvaart cappadocie ballonvaart cappadocie turkije ballonvaart cappadocieballonvaart cappadocie

ballonvaart cappadocie

ballonvaart cappadocie

ballonvaart cappadocieballonvaart cappadocie

ballonvaart cappadocie turkije

ballonvaart cappadocie turkijeballonvaart cappadocie turkije

ballonvaart cappadocie

ballonvaart cappadocie

Wil je nu ook zo’n ballonvaart maken in Cappadocië?

Onze ballonvlucht werd mede mogelijk gemaakt door Corendon. Corendon biedt rondreizen naar Cappadocië aan vanaf 150 euro per persoon incl. retourvlucht en accommodaties, die rondreizen in Turkije kun je hier vinden en tijdens zo’n rondreis is het dus mogelijk om bij de Nederlandssprekende gids een ballonvaart te boeken voor 150 euro per persoon.

Wil je naar Turkije?

Handige links:

  1. Met Corendon naar Turkije
  2. Vliegtickets naar Istanbul

→ Bekijk hier al onze Turkije artikelen

Over de auteur

Chris König
Travelblogger

Mijn naam is Chris, een fotograaf vooral gericht op outdoor-, lifestyle- en reisfotografie. Of ik nou beland op een traditioneel offerritueel in Myanmar, of bovenop een berg met mijn tentje in diepe sneeuw: het kan niet avontuurlijk genoeg! Kijk voor meer van mijn recente werk op instagram.com/theadventurizer

één antwoord

  1. Nienke Krook (@thelondontester)

    Ah geweldig! Ik maakte vorig jaar voor het eerst een ballonvaart in India, vond het super eng in het begin, maar zodra ik instapte was het alleen maar geweldig. Zou het zo weer doen!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2