Het Turkse Alanya staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden. Vele toeristen nemen dan ook het vliegtuig richting Turkije om hiervan te genieten. Maar we zouden deze badplaats tekort doen door alleen het strand te benoemen. Er valt namelijk nog meer te beleven in Alanya. Wij zetten 3 bezienswaardigheden in het zonnetje.

Vooraf: Sinds maart 2020 kun je visumvrij naar Turkije reizen als je een Nederlands paspoort hebt en niet langer dan 90 dagen blijft. Heb je toch een visum nodig? Een visum voor Turkije is gemakkelijk online te regelen, doe dit wel vooraf!

Alanya Turkije: 3 mooie bezienswaardigheden

Tip 1: Kasteel Alanya

In het zuiden van Alanya vind je een middeleeuws kasteel. Wat bijzonder is aan dit kasteel is de Byzantijnse kerk die je binnen de muren van dit kasteel vindt. Daarnaast is het uitzicht vanaf het hoger gelegen kasteel erg mooi. Je ziet de stad en de kustlijn van bovenaf. Het kasteel ligt namelijk op 250 meter hoogte op een rotsachtig eiland. Het grootste deel van dit kasteel, dat gebouwd werd als verdedigingswerk, werd in de 13e eeuw gebouwd. Nu zijn er tal van villa’s gebouwd binnen de muren en het kasteel doet nu dienst als openluchtmuseum.

Tip 2: Kizil Kule

Kizil Kule, geopend in 1226, wordt door velen gezien als het mooiste bouwwerk van Alanya. Het is ook niet voor niks dat deze toren, ook wel de rode toren genoemd, het symbool van Alanya is. Hij komt ook terug in de vlag van de stad. De Kizil Kule is een achthoekige toren. Maar wat nog meer opvalt is dat de diameter van deze toren relatief groot is in relatie tot zijn hoogte. Respectievelijk 29 en 33 meter. Wie wil genieten van het uitzicht zal er wel voor moeten werken. Transport per lift is er namelijk niet. In plaats daarvan ga je richting de top via een steile, stenen trap.

Tip 3: Dim Cave

Heb je wel eens een grot bezocht waar je op het einde onbeschrijvelijk mooi helder blauw water tegen komt? Nee? Dan moet je echt Dim Cave bezoeken. Deze grot ligt 12 km ten Oosten van Alanya op de helling van de Cebel-I Reis berg. Hij heeft een hoogte van 232 meter. Naar schatting bestaat deze grot al 1 miljoen jaar. Hij is echter pas sinds 1998 geopend voor bezoekers. Als bezoeker heb je de mogelijkheid om twee verschillende paden te pakken in de grot. Let op: de paden zijn vrij steil, maar het fel blauwe water dat je op het einde zal zien maakt dat meer dan goed.

Alanya, meer dan een badplaats

Zoals je ziet valt er in deze Turkse badplaats ook nog genoeg te beleven op cultureel gebied. Alanya is dan ook een ideale plaats voor mensen die graag een gecombineerde vakantie willen hebben. Ben je al eens in Alanya geweest? Laat dan hieronder of op social media weten wat jouw favoriete must do was. Of wil je graag meer lezen over andere plekken in Turkije? Check dan eens ons artikel over Istanbul!

→ Bekijk hier al onze Turkije artikelen

Over de auteur

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

4 reacties

 1. info@aircos.nl

  Als mensen online een visum willen kopen naast de site van de Turkse overheid welke te vinden is op: Evisa.gov.tr

  1) Heeft men een telefoonnummer op de site. Service leveren en een bedrijf runnen zonder telefoonnummer is niet mogelijk.
  2) Heeft men een kamer van koophandel nummer op de site? Is die er niet, niet kopen..
  3) Via de sidn.nl kunt u controleren wie de eigenaar is van de site. Staat daar een persoonsnaam, niet boeken het visum.
  4) Vraagt men een erg lage prijs, dan zal die korting ergens vandaan gehaald moeten worden. let op: U laat persoonsgegevens achter.. NIET DOEN DUS!!
  5) Via e-visums.nl/turkije voldoet men aan al deze eisen. Een goede optie naast die van de Turkse overheid.

  Beantwoorden
 2. Evisa

  Correctie: het visum is nog wel degelijk te koop op het vliegveld in Turkije.
  Leuk, uitgebreid stuk verder! Mooi!

  Beantwoorden
 3. Erik

  I love Alanya. Wat een prachtige stad!! Ik vind Turkije sowieso een mooi land, maar ik vind wel dat je goed moeten opletten bij het regelen van je visum dat het betrouwbaar is. En ook nog goedkoop. Wij hebben onze visums voor Turkije bij visumdienstturkije.nl gekocht. Gewoon betalen met IDEAL en ook nog eens 22,50 per persoon.
  Groet, Erik

  Beantwoorden
  • jose

   Hoi Erik, wij hebben ook goede verhalen gehoord over visumdienstturkije.nl. Zijn ze ook snel met de levering van de visums?

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.