Wereldbol van kurk

Deze 5 wereldbollen wil élke reiziger!

Een reiziger die niet van kaarten of wereldbollen houdt, is bijna niet te vinden. Maar naast gewone wereldbollen en globes bestaan er genoeg creatieve dingen die je kunt doen met een wereldbol. Wij hebben de vijf leukste wereldbollen voor je op een rij gezet:

Wereldbol van kurk

Vorig jaar waren de scratch maps en wereldkaart van kurk van Luckies dé reisgadgets waar menig reiziger verliefd op werd. Dit jaar is het de kurken wereldbol van Suck.uk die nu ook te koop is bij de Zwerver! Deze wereldbol is gemaakt van kurk en daarmee de beste gadget om je volgende reis mee te plannen of je bucketlist op bij te houden. Pin een prikker op de plekken waar je naar toe gaat of leg juist vast waar je graag nog eens heen zou willen gaan:

Wereldbol met travelquotes

Wil je iets anders dan een normale wereldbol? Koop dan een wereldbol met daarop een reisquote! Wij ontdekte deze leuke wereldbollen op Etsy en Pinterest. Natuurlijk is dit typisch een voorbeeld van een leuk DIY project. Dan kun je immers helemaal zelf bepalen welke tekst je op jouw globe wilt hebben.

Wereldbol gastenboek

Het leukste kadootje dat je kunt krijgen als je op wereldreis gaat na het hebben van een surpriseparty of afscheidsfeestje, is toch wel een wereldbol met daarop allerlei lieve uitspraken van vrienden en familie. Kies dus niet meer voor een old fashioned gastenboek, maar zet een wereldbol neer met daarbij een watervaste stift en je hebt een wereldbol om nooit meer te vergeten. Oke, het is misschien niet heel erg handig als je liever iets wilt dat je mee kunt nemen op reis, maar  bij terugkomst heb je wel altijd een mooie herinnering aan jouw reis. Bovendien kun je er bij je welkomstfeestje weer allerlei leuke dingen bij laten schrijven.

Wereldbol krijtbord

Laten weten dat je niet mee eet, je bucketlist bijhouden, je favoriete reisquote opschrijven of even snel je boodschappen lijstje opschrijven? Met een wereldbol van krijtbord kan het allemaal! Ook dit is iets wat je gemakkelijk zelf kunt maken. Je hebt alleen een wereldbol nodig, een potje krijtbord verf dat je bij elke bouwmarkt wel kunt kopen, een kwast en je kunt beginnen aan je volgende do it yourself project!

Wereldbol lamp

Je kamer een wereldse uitstraling geven, kan natuurlijk ook met een wereldbol lamp. Hang hem boven je bureau of een leesstoel en werk de volgende keer aan je reisblog of lees een leuk reisboek onder een lichtgevende wereldbol!

Wereldbol kopen?

Enthousiast geworden van deze wereldbol ideeën? De wereldbol van kurk kun je kopen bij Suck.uk en de Zwerver, er hangt wel een aardig prijskaartje aan want de cork globe kost 117,50 euro. Liever beginnen met een van de DIY projecten? Kijk dan eens op marktplaats voor oude wereldbollen. Kun je op marktplaats of ebay niets vinden? Kijk dan eens bij de Zwerver, deze webshop heeft meer dan genoeg wereldbollen online staan voor zowel kleine prijsjes als grote budgetten.