Tropisch eiland

Naar een tropisch eiland? Check deze top 10!

Onlangs kwam deze vraag voorbij “Als je oneindig veel budget had, naar welk tropisch eiland zou jij dan op vakantie gaan?” en vanuit die vraag ontstond vanzelf een oneindig lijstje van tropische eilanden. De wuivende palmbomen bij Fiji, de azuurblauwe zee bij Bora Bora, de parelwitte stranden bij de Malediven… het ene eiland was nog mooier dan de ander. De mooiste 10 bounty eilanden zijn uiteindelijk hieronder verzameld en bereid jezelf alvast voor, want de kans is groot (wat zeggen we… héél groot) dat je ze alle 10 aan je bucketlist wilt toevoegen!

Wil je naar een tropisch eiland? 10 tips!

Top 10 tropische eilanden

1. Op vakantie naar de Malediven

De Malediven zijn een eilandengroep van bijna 1200 koraaleilanden. Je vindt deze eilanden in Azië, dichtbij India in de Indische Oceaan. Voor veel mensen staat deze tropische eilandengroep op het verlanglijstje en kijkend naar onderstaande foto kunnen wij dat alleen maar beamen!

Malediven tropisch eiland

2. Op reis naar Fiji

Fiji vind je in Oceanië en bestaat uit meer dan 330 eilanden waarvan er zo’n 100 echt bewoond zijn. Je vindt hier prachtige palmstranden en een fel blauwe zee, waardoor het écht geen straf is om hier een weekje door te brengen. Een reis naar Fiji kun je soms goed combineren met een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland, dus mocht je in de buurt zijn…! Lees meer over Fiji

Fiji reisinformatie

3. Een vakantie naar het tropische Mauritius

Mauritius vind je dichtbij Madagaskar, ten oosten van het vasteland van Afrika. Wanneer je over Mauritius heen vliegt, wordt je geconfronteerd met een onwerkelijk uitzicht: Het eiland lijkt net omringd te zijn door een onderwater waterval. Hoe dichterbij je komt, hoe meer je ziet dat het natuurlijk allerlei zandbanken en kleine eilandjes zijn. Maar van boven, kun je je ogen even niet geloven. Net als de Malediven en Fiji kent Mauritius geweldige stranden en heb je hier zeker weten een ultiem bounty gevoel.

Mauritius

4. Genieten op Bora Bora

Huwelijksreisbestemming nummer 1: Dat is toch wel het paradijselijke tropische eiland Bora Bora. Dit eiland ligt tussen Australië en Zuid-Amerika in, middenin de Stille Oceaan. Je slaapt hier in huisjes die lijken te drijven boven de zee en door het heldere water kun je hier bijzondere snorkeltours maken. Oh en wil je een nachtje slapen in onderstaande resort? Dan moet je een reservering maken bij het Four Season Resorts!

Bora Bora

5. Een vakantie naar de Seychellen

Op de Seychellen waan je je echt even als op een onbewoond eiland. Do we need to say more? Nee, ik zou gewoon even lekker wegdromen bij deze foto. Lees meer over de Seychellen

Seychellen

6. Op vakantie naar Hawaii

Wanneer je hier bent, zou je bijna niet denken dat deze eilanden bij Amerika horen zo tropisch mooi is het hier. Hawaii kent een aantal verschillende eilanden en elk zijn voorzien van het nodige aantal palmbomen en hagelwitte stranden om tot een tropisch eiland te kunnen worden gerekend. Lees meer over Hawaii

Hawaii

7. Genieten op het tropische eiland Tahiti

Als je dacht dat er niets zo mooi is als Bora Bora of de Malediven, heb je nog nooit foto’s van Tahiti gezien. Ook deze bestemming hoort zeker in de lijstje van tropische eilanden thuis. Je vindt dit eiland in het midden van de Stille Zuidzee en hoort net als Bora Bora tot Frans-Polynesië.

Tahiti bounty eiland

8. Bounty gevoel op de Corn Islands

De Corn Islands zijn een onderdeel van Nicaragua. Hier klim je overdag in palmbomen op zoek naar de verse kokosnoot, ga je de zee op om de mooie onderwaterwereld te bewonderen en relax je ‘s avonds onder het genot van een biertje onder de sterrenhemel op het strand. Als dat geen bounty gevoel is….

waar is het warm zonvakantie

9. Op reis naar de Palawan Islands

Het lijkt wel alsof je een film instapt, zo bijzonder zijn de Palawan Islands. Deze eilanden zijn onderdeel van de Filipijnen en worden door sommige zelfs als de mooiste plek op aarde bestempelt.

Tropische palawan islands

10. Naar het tropisch Zanzibar

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Zanzibar vliegen. Het ene moment sta je op koud Schiphol en het volgende beland je in een tropisch paradijs. Het is hier altijd heerlijk warm, de zee is er altijd oogverblindend blauw en op het strand kun je verkoeling zoeken in de schaduw van een palmboom.

Zanzibar

Hier vind je deze 10 tropische eilanden

Benieuwd waar deze 10 tropische eilanden te vinden zijn op een kaart? Je ziet het hieronder! Oh, en laat je ook even weten in een reactie welk eiland bij jou het meeste bounty gevoel op roept? Vinden we leuk!