Le Morne

Le Morne: Alles over het zuidwestelijke paradijs van Mauritius

Le Morne Brabant is een berg en schiereiland in het zuidwesten van Mauritius. Het gebied kenmerkt zich door een rotsblok van ongeveer 550 meter hoog dat uitsteekt boven het vlakke gebied. De berg is vernoemd naar het VOC- schip Brabant en het gebied staat sinds 2008 op de werelderfgoedlijst. Le Morne is populair bij toeristen, omdat het prachtig witte stranden heeft, een helderblauw zee, grote biodiversiteit en er is veel te doen en te beleven. Hieronder de hoogtepunten van Le Morne!

Kom alles te weten over Le Morne

Vliegtickets naar Mauritius en Réunion
De mooiste hotels op Mauritius

Le MorneLe Morne, MauritiusLe Morne BrabantMauritius, Le Morne

Dit wil je doen in Le Morne op Mauritius

1. Beklimmen van Le Morne Brabant

Een must-do is het beklimmen van Le Morne Brabant. Via een hiketrail is de top te bereiken. Het officiële pad is geopend van zeven uur ‘s ochtends tot vier uur ’s middags. Bij de ingang staat het bord ‘acces to trail’ waarop ook de route staat aangegeven met de uitzichtpunten. Bij de uitzichtpunten heb je een prachtig zicht over de Indische Oceaan! Je kunt de klim ook maken onder leiding van een gids. Dit kan buiten de officiële openingstijden waardoor je bijvoorbeeld al vroeg kunt vertrekken en je op de berg de zonsopkomst kunt bekijken.

uitzichtpunt le mornehiken op Le Mornewandelen le morne

2. De onderwaterwaterval


De zogenaamde onderwaterwaterval bij Mauritius is inmiddels een bekend fenomeen, maar het is geen echte waterval. Door de sterke zeestroming wordt het zand op de zeebodem zo krachtig de zee ingetrokken dat het lijkt alsof het water de diepte ingaat. Om de zogenaamde waterval te kunnen zien moet je wel eerst de berg Le Morne beklimmen. Alleen vanaf de top heb je hier uitzicht op! Wil je de onderwaterwaterval op een andere manier zien? Dan kun je ook een helikoptervlucht boeken. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden en je vliegt dan ook over andere hoogtepunten van Mauritius zoals Chamarel Seven Colored Earth en de hoofdstad Port Louis.

onderwaterwaterval le morne

3. Het strand

Le Morne op Mauritius is populair bij toeristen. Het schiereiland is omringt door een langgerekt breed zandstrand, Le Morne Public Beach. Aan de westkant bevindt zich het strand waar je heerlijk kunt relaxen onder de palmen en de naaldbomen en je wateractiviteiten kunt doen zoals duiken en snorkelen. Bij het strand zijn openbare toiletten, eetgelegenheden en er is voldoende parkeergelegenheid. In het zuidelijkste puntje bevindt zich het strand dat populair is bij windsurfers en kitesurfers vanwege de strakke wind die daar vaak waait. Ook hier kun je genieten op het strand, maar het is wel druk op het water met surfers. Wil je een toffe zonsondergang zien? Dat is dit ook de place to be!

Le Morne strandLe Morne, strandLe Morne, kitesurfenStrand van Le Morne

Overnachten in Le Morne

Je kunt je prima een paar dagen vermaken op het schiereiland Le Morne. En sowieso is het lekker om tijdens je vakantie een paar dagen te relaxen aan het strand. Je kunt gewoon een auto huren en vanaf een plek steeds naar Le Morne toe rijden, maar het is nog lekkerder om op het schiereiland zelf te overnachten. In Le Morne zijn veel guesthouses bij privé hosts. Wil je wat meer luxe? Kies dan voor Hotel Chalets Chamarel. Je kunt ook een paar nachten chillen in een appartement van Sunset Villa, waar je lekker zelf kunt koken en kunt zwemmen in een eigen zwembad.

Hier wil je logeren in Le Morne

Wanneer je op vakantie gaat naar Mauritius moet je dus zeker het schiereiland Le Morne bezoeken. Het is de perfecte combinatie van actief zijn en relaxen op het strand.


→ Bekijk hier alle artikelen over Afrika