Maui Hawaii_

Dit wil je doen tijdens je Hawaii vakantie op het eiland Maui

Tussen Oahu en Big Island vinden we het Hawaiiaanse eiland Maui. Een eiland dat bekend staat om haar groene regenwouden, vulkanen en mooie stranden. Rondom Maui heb je grote kans om dolfijnen en walvissen te spotten, niet zo gek dat snorkelen of duiken hier dan ook erg goed kan. Tijdens een vakantie naar Hawaii mag je Maui dus om meerdere redenen niet overslaan. Lees snel verder voor meer reistips!

Maui, het op een na grootste eiland van Hawaii

Kaart van Hawaii vakantie

Benieuwd wat te doen op Maui?

Ontdek onze reistips voor het op een na grootste Hawaiiaanse eiland Maui:

1. Haleakala vulkaan

Maui bestaat uit twee vulkanen, maar de vulkaan Haleakala is met een hoogte van meer dan 3000 meter toch de échte bezienswaardigheid. Met name een wandeling maken door de Haleakala krater is een echte aanrader en vanaf de top van deze vulkaan kun je spectaculaire zonsopgangen en ondergangen bekijken. Waarschijnlijk wordt om die reden Haleakala ook wel Huis van de Zon genoemd. Wanneer je de zonsopkomst wilt zien, is het aan te raden om je warm aan te kleden. Het kan namelijk vrij koud worden op deze vulkaan!

2. Road to Hana

De Hana Highway is bijna een beeldkenmerk van Maui geworden. Deze kronkelende weg loopt langs de kust door een groen regenwoud en dat maakt dit tochtje dan ook erg bijzonder.

3. Bamboo forest

Naast watervallen, vind je in Maui ook een Bamboo Forest. Gevuld met groene bamboo bomen. Je vindt dit bamboo bos in het Kipahulu District van het Haleakala National Park in het oosten van Maui. Wanneer je in dit park bent zul je ook vele watervallen tegen komen, waaronder de grote Waimoku Falls.

Kauai Hawaii

Maui Hawaii_

4. Walvissen spotten

Wanneer je op Maui bent, zie je al snel vele tour aanbieders die je mee willen nemen op een excursie waarbij je op zoek gaat naar walvissen en dolfijnen. De beste tijd om zo’n tour te maken is vanaf december tot en met mei.

5. Snorkelen Honolulu Bay

Gek genoeg vind je op Maui de baai Honolulu Bay, vernoemd naar de bekende stad Honolulu op Oahu. Je kunt in deze baai prachtig snorkelen en het is dan ook zeker een aanrader.

6. Seven sacred pools

Meer dan mooi zijn de seven sacred pools op het eind van de Hana Highway. Deze zogenoemde pools zijn ontstaan door watervallen en rotsen. Neem er een duik op een warme dag!

7. Regenboog Eucalyptus boom

Wanneer je in Maui bent, moet je ook zeker op zoek gaan naar de regenboog Eucalyptus boom. De boomstam van deze Eucalyptus heeft allerlei groene, oranje en soms paars of roze kleuren. Bijzonder mooi om te zien!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Hawaii