Thulusdoo snorkelen Malediven

Thulusdhoo: Zeker zien & doen op dit heerlijke eilandje in de Malediven

Staat de Malediven ook op jouw bucketlist? Snappen we compleet! Grote kans dat je alleen bang bent dat het enorm duur is, maar het fijne is… Een vakantie naar de Malediven hoeft helemaal niet zo duur te zijn. In plaats van naar een luxe resort eiland te gaan, kun je verblijven op een lokaal eiland, zoals Maafushi en Thulusdhoo. Wij verbleven op het paradijselijke Thulusdhoo. Thulusdhoo is minder toeristisch dan Maafushi, heeft prachtig witte stranden en het wordt beschouwd als een van de beste surfplekken van de Malediven. Vanaf het vliegveld ben je er met de boot in zo’n 30 minuten. Benieuwd wat je allemaal kunt zien en doen op Thulusdhoo? Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet!

Dit wil je doen op Thulusdhoo in de Malediven

→ Hotel tips: Season Paradise, Kahanbu Ocean View of Iru Maldives
→ Tip: Ga via Surfblend op surfvakantie naar de Malediven

Thulusdoo bikini beach

Chillen en snorkelen bij Bikini Beach

De Malediven is een moslimland en daarom is het, zeker op een lokaal eiland als Thulusdhoo, niet toegestaan om in korte kleding en bikini rond te lopen. Daar hebben ze wel iets op bedacht, namelijk Bikini Beach. Op dit strand is het voor toeristen wel toegestaan om een bikini te dragen.

Bikini beach is een fijne plek om te relaxen en het is ook een van de mooiste plekken om te snorkelen. Het koraal is niet zo bijzonder, maar je kunt je urenlang vermaken met de duizenden vissen die om je heen zwemmen. Soms kun je zelfs vanaf het strand roggen en haaien zien zwemmen!

Slapen bij Bikini Beach als je op Thulusdoo bent?

Bij Bikini Beach zitten verschillende leuke hotels, logeer bijvoorbeeld bij:

Thulusdoo fietsen

Huur een fiets en verken het eiland

Hoewel het eiland slechts 3 kilometer groot is, is het erg leuk om eens een fiets te huren en het eiland te verkennen. Aan de westkant van het eiland vind je de parelwitte stranden Dream Beach en Sunset Beach (wil je hier zwemmen, let er dan op dat je lange zwemkleding draagt!).

Fiets ook langs de Coca Cola fabriek op het eiland! Dit is de enige Coca Cola fabriek ter wereld waar ontzilt water wordt gebruik. Door corona was het niet mogelijk om een kijkje in de fabriek te nemen, maar wellicht zijn de regels inmiddels aangepast.

Thulusdoo restaurants malediven

Boek een snorkeltour

Een echte must do als je op Thulusdhoo bent: snorkelen! Ga met een snorkeltour naar bijvoorbeeld Shark point en Manta point. Ik kan het 100% aanraden om dit met een lokale visser te doen. Op die manier kun je aangeven wat je graag wilt zien en zij zullen je dan naar de beste plek varen. Met een beetje geluk zie je haaien, manta’s, pijlstaartroggen en nog véél meer onderwaterleven.

Thulusdoo snorkelen Malediven

Spot dolfijnen in het wild

Net voor de kust bij Bikini beach zijn regelmatig wilde dolfijnen te zien, vaak aan het eind van de middag, rond zonsondergang. Je kunt ze helaas niet zien vanaf het vaste land, maar je zou bijvoorbeeld tijdens de snorkeltour kunnen aangeven dat je graag dolfijnen wilt zien (geen garantie uiteraard). Tip: vaar na het spotten van de dolfijnen door naar een zandbank in de buurt.

Thulusdoo Malediven

Relax op een zandbank vlakbij Thulusdhoo

Vlak naast Thulusdhoo ligt een zandbank, wat de perfecte plek is om de zonsondergang te bewonderen! Net als de plek waar je wilde dolfijnen kunt zien, is ook deze zandbank enkel te bereiken met een boot. Veel toeristen weten hier nog niet vanaf, dus de kans is groot dat je helemaal alleen op de zandbank chillt!

malediven Thulusdoo stranden

Ga surfen bij Chickens, Cokes en Sultans

Wil je surfen tijdens je vakantie op de Malediven? Thulusdhoo is de nummer één surfspot van de Malediven. Je vindt hier meerdere plekken om te surfen. Ben je een gevorderde surfer, dan kun je het best tussen maart en oktober naar Thulusdhoo gaan. Dit is hét seizoen om te surfen. De golven zijn voor beginners in het surfseizoen wellicht te hoog. Je zou wel een surfles kunnen volgen in de maanden december tot april.

Ga via Surfblend op surfvakantie naar de Malediven

Thulusdoo Malediven

Ga een dagje naar een resort eiland

Wil je het ultieme Malediven gevoel ervaren? Dan kun je een dagje naar een resort eiland gaan. ‘s Ochtends vroeg wordt je met de boot opgehaald en vervolgens breng je de dag door op bij een luxe resort in de buurt. Goedkoop is het niet: Je betaalt al snel €100 per persoon, maar je krijgt dan ook eten en drinken vaak inbegrepen. Een resort eiland waar je bijvoorbeeld een dagje naartoe kunt, dat is Cinnamon Dhonveli Maldives. Je kan dit gewoon vanaf Thulusdoo regelen!

Ga naar resort eiland Cinnamon Dhonveli

Thulusdoo restaurants

Geniet van heerlijk eten

Hoewel het aantal restaurants sinds corona een stuk lager ligt dan voorheen (veel tentjes die nog op Google maps staan, bestaan niet meer), zijn er genoeg opties waar je heerlijk kunt eten en drinken. Onze favoriet: Indulge! Ze hebben er smoothies, pizza’s, taarten, ijs en verschillende koffies. Verder kun je lekker eten bij Santa Rosa en The sandbar.

stranden thulusdoo eiland malediven

Doe een drankje op de bar boat

Op Thulusdhoo is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen, maar op de speciale bar boat vlak voor het eiland kun je wel alcoholische drankjes bestellen. Je wordt met een klein bootje er naartoe gebracht en je kunt bij het personeel vervolgens aangeven dat je weer opgehaald wilt worden. Een drankje doen op de bar boat is een leuke ervaring om eens mee te maken!

Zoals je ziet is er op dit kleine eiland genoeg te zien en doen. Het is aan te raden om zo’n 4 à 5 dagen op Thulusdhoo door te brengen. De Malediven kun je goed combineren met een vakantie naar Sri Lanka.

Een complete reisroute voor Sri Lanka en de Malediven in 4 weken vind je hier

Thulusdoo dream beach

Zo kom je op Thulusdoo tijdens je Malediven trip

Wil je naar de Malediven? Dan moet je als eerst naar Mahe vliegen, dit is het grootste eiland en hier vind je het internationale vliegveld. Vliegtickets naar de Malediven vind je hier. Vervolgens moet je vanaf Mahe een lokale ferry pakken of een speedboat. De ferries vertrekken redelijk dicht bij het vliegveld en zijn goedkoper, de speedboats kun je veelal via je hotel regelen en zijn een stuk sneller. Let wel goed op vertrektijden van ferries, de lokale ferry gaat namelijk niet iedere dag!

Hotel tips voor Thulusdoo

Leuke hotels om te logeren op Thulusdoo zijn:

Beste reistijd voor Thulusdoo

De beste reistijd om de Malediven en Thulusdhoo te bezoeken loopt van december tot en met april. Waarom? De zee is dan rustig wat perfect is als je van snorkelen en duiken houdt, er is dan weinig wind, de hemel is blauw én de temperaturen zijn heerlijk.

→ Bekijk hier al onze Malediven artikelen