Praktische tips voor je rondreis door Nieuw Zeeland

Nieuw zeeland is al vele jaren een populaire reisbestemming. Let op het woord reisbestemming, want Nieuw Zeeland is zeker geen vakantiebestemming. Alleen de afstand van Nederland maakt het al een echte onderneming om in Nieuw Zeeland aan te komen. De afstand tussen beide landen is bijna 20.000 kilometer. Vliegen naar Nieuw Zeeland duurt dan ook al snel in totaal meer dan 24 uur, dit komt mede omdat er geen rechtstreekse verbinding tussen Nederland en Nieuw Zeeland is. Overstappen moet dan ook vaak als je naar dit land vliegt, bijvoorbeeld in Singapore, Kuala Lumpur of Bangkok. Toch is het zeker de moeite waard om deze afstand te overbruggen. Nieuw Zeeland is een land met een rijke natuur, leuke steden en zeer veel mogelijkheden voor sportliefhebbers. Met name watersporten zijn zeer populair in Nieuw Zeeland. Aan zeilen, duiken, surfen en vissen kun je dan ook veel doen in dit land. Daarnaast kun je in Nieuw Zeeland mooie wandelingen maken en de echte avonturier gaat bergbeklimmen!

Wat te doen in Nieuw Zeeland?

1. Bezoek Auckland

Als Auckland het begin van de reis in Nieuw Zeeland is mag een bezoekje aan de stad niet ontbreken. Bezoek hier één van de vele festivals of ga winkelen in één van de winkelcentra. Ook is de Otara Market de grootste Polynesische markt ter wereld een bezoekje waard. De stad wordt ook wel de City of Sails genoemd, vanwege de grote hoeveelheid boten en jachten in de stad. Een tocht op het water hoort daardoor eigenlijk ook wel bij een bezoek aan deze stad. Vanaf het water is het uitzicht op de stad ook erg mooi.

2. Christchurch

Als je je reis in Auckland begint, dan is de kans heel groot dat je hem juist eindigt in Christchurch op het zuidereiland. Benieuwd welke toffe dingen je daar allemaal kunt doen? We hebben een compleet artikel over Christchurch geschreven

3. Tongariro National Park

Voor de sportliefhebbers is dit echt de plek. In de winter is dit een mooi skigebied en in de zomer kunnen de mooiste wandelingen worden gemaakt. Wandelingen door onherbergzame gebieden, waar je niet snel andere wandelaars tegenkomt. Het meest bekende stuk van Tongariro National Park is de Ngahuroe vulkaan, ook wel bekend als Mount Doom in Lord of the Rings.

4. De hoofdstad: Wellington

De hoofdstad van Nieuw Zeeland, hierdoor zijn de hoofdkantoren van politieke ministeries en departementen hier gevestigd. Verder is het een leuke havenstad, waarbij zeker het rode kabeltreintje niet gemist mag worden. Vanaf hier is een mooi uitzicht over de stad. Ook wordt het gezien als het culturele centrum van het land, waarbij ook de film industrie zeer belangrijk is. Films als Avatar en Lord of the Rings zijn hier ook opgenomen. De filmlocaties of de filmstudio’s kunnen hier dus ook bezocht worden. Iedereen kent natuurlijk de Hollywood letters in Los Angeles, maar in Wellington staat het heuse Wellywood sign, hier wordt natuurlijk ook aan de filmindustrie gerefereerd.

5. Beklim Mount Cook

Één van de hoogtepunten is toch wel Mount Cook. Dit is meteen de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Het is aan te raden om hier een meerdaagse wandeltocht te doen om zo optimaal te genieten van het bijzondere berggebied. Overnachten kan in verschillende berghutjes langs de route. Ga ook zeker langs één van de gletsjermeren. Het smeltwater zorgt voor zeer mooi blauw water.

6. Bijzondere Rotorua

Wie van helende zwavelbaden en spa’s, blauwe meren en van de echte Nieuw Zeelandse Maori cultuur houdt moet naar Rotorua gaan. Lees hier alles over Rotorua

7. Milford Sound

Als er een plek is waar je in Nieuw-Zeeland een boottocht moet maken en waar je foto’s blijft schieten, dan is dat zeker weten het prachtige Milford Sound. Lees hier alles over het maken van een Milford Sound Cruise

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen

 

Rotorua in Nieuw Zeeland Devil's Pool

top 10 nieuw zeeland zuidereiland Punakaiki rotsen

Prijzen vliegtickets

Gemiddeld is een vliegticket naar Nieuw Zeeland tussen de 800 en 1200 euro. Vliegtickets kun je voordelig boeken bij Skyscanner. Anderzijds kun je ook kiezen voor een geplande rondreis bij bijvoorbeeld ANWB Verre Reizen of TUI.nl.

Beste reistijd Nieuw Zeeland

De beste reistijd voor Nieuw Zeeland zijn februari en maart of oktober en november. In deze maanden is het minder druk in Nieuw Zeeland en is de temperatuur niet heel heet maar ook niet erg koud. De drukke maanden in Nieuw Zeeland zijn december tot en met februari, dit zijn de zomermaanden in Nieuw Zeeland. Ook de wintermaanden mei tot en met augustus zijn populaire reismaanden.

Betalen in Nieuw Zeeland

Tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland betaal je met de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Deze munteenheid wordt in Oceanië soms ook wel de Kiwi-dollar genoemd. Een vliegticket naar Nieuw Zeeland is vrij duur, maar het leven in Nieuw Zeeland is wel iets goedkoper dan in Nederland. Maar dit ligt natuurlijk wel aan hoeveel activiteiten je in Nieuw Zeeland wilt doen. Als je voor meer excursies kiest, zal de rondreis duurder uitvallen.

Vaccinaties

Voor een rondreis naar Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties nodig.

Visum Nieuw Zeeland

Wanneer je een rondreis maakt door Nieuw Zeeland gaat maken, dan heb je altijd een visum nodig. Hoe dat precies werkt? En met welke regels of voorwaarden je rekening moet houden? Je leest hier al onze Nieuw-Zeeland visum tips

Feestdagen Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland zijn er verschillende feestdagen. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet:

Summer City Festival

Na nieuwjaar vind in Wellington een van de grootste festivals van Nieuw Zeeland plaats, namelijk het Summer City Festival. Tijdens dit twee maanden durende festivals zijn er overal muziek en sport evenementen.

Nelson Arts Festival

In Nelson op het Zuidereiland vind je een levendige kunstscene. Er zijn vele galereien te vinden en ateliers met verschillende soorten kunst. Tijdens het Nelson Arts Festival kun je hier extra goed van genieten.

Wine and Food Safari

In November moet je in Napier zijn, het is dan Wine and Food Safari. Dit betekent dat je extra goed kunt genieten van de Nieuw Zeelandse keuken en aan verschillende wijnproeverijen mee kunt doen.

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen