Hooker Valley Track Nieuw Zeeland loop pad Mount Cook

Voor op je Nieuw-Zeeland bucketlist: Het fel blauwe Lake Pukaki en de Hooker Valley Track

Lake Pukaki lijkt op het eerste moment dat je het ziet, buitenaards blauw van kleur. Op de achtergrond zie je rijen witte bergtoppen en de top van de reusachtige Mount Cook die meteen je aandacht trekt. Als je Lake Tekapo al mooi vond, dan zul je nog meer verliefd worden op Lake Pukaki. Het water van Lake Pukaki lijkt nog net iets blauwer en de bergen die het meer bijna omringen maken het hele plaatje perfect af. Dit is echt zo’n plek voor op je bucketlist en een meer dat je moet zien als je over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland reist. Wat je hier zeker moet doen: Rij een rondje om het meer, stop bij Peter’s Lookout voor de perfecte foto, kampeer aan het meer en doe de Hooker Valley Track! Lees gauw verder en ontdek meer over Lake Pukaki en de Hooker Valley Track!

Lake Pukaki & Hooker Valley Track

→ Tip: Vlieg met Cathay Pacific naar Nieuw-Zeeland
→ Handig: Huur een camper in Nieuw-Zeeland via Travelhome.nl

Waar vind je Lake Pukaki in Nieuw-Zeeland?

In het midden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je, ten noorden van het plaatsje Twizel waar je het leuke koffietentje Shawty’s vindt, het machtig mooie Lake Pukaki. Wij gingen er naartoe nadat we Lake Tekapo hadden bezocht en reden daarna richting de oostkust, richting de Moeraki Boulders en Dunedin. Het stuk aan de kant van Peter’s Lookout en de Hooker Valley Track is wat drukker bij Lake Pukaki, dit komt omdat hier de meeste bezienswaardigheden liggen. Heb je niet zo’n zin in drukte en hoef je niet per se de highlights te zien omdat je vooral wilt genieten van dat overweldigend blauwe water? Ga dan op ontdekking aan de oostkust, die is net wat rustiger.

Lake Pukaki Nieuw Zeeland mount cookLake Pukaki Nieuw Zeeland Mount Cook zonsondergang Lake Pukaki Nieuw Zeeland roadtrip backpacken

Lake Pukaki Nieuw Zeeland luppins

Mooiste viewpoint bij Lake Pukaki: Peter’s Lookout

Een van de mooiste viewpoints bij Lake Pukaki vind je bij Peter’s Lookout, aan de westkust van het meer. Je kan hier heel makkelijk even je auto parkeren en vervolgens genieten van dat intens mooie blauwe water. Als je verder met de weg mee kijkt, zul je ook een super mooi uitzicht op Mount Cook hebben. Zorg dus echt even dat je hier stopt tijdens het rijden! Er staat trouwens ook wat picknicktafels, dus als je nog moet eten en je eigen lunch mee hebt is dit een ideale spot om dat te doen.

Lake Pukaki Nieuw Zeeland Peter's Lookout

Doe de Hooker Valley Track als je bij Lake Pukaki bent

Een dagtocht die je moet doen als je in de buurt van Lake Pukaki bent is de Hooker Valley Track. Tijdens deze wandeling heb je waanzinnige uitzichten op Mount Cook en het is een toffe tocht om te doen voor een paar uurtjes. Voordat wij naar Nieuw-Zeeland vertrokken kregen we te horen dat we misschien ijsblokken in de meren zouden kunnen zien drijven, maar omdat we in de zomer bij Hooker Valley Track waren was dit helaas niet het geval. Toch blijft deze hike een echte aanrader. Je hebt fantastische uitzichten op Mount Cook tijdens het lopen, je wandelt over verschillende hangbruggen die allemaal even fotogeniek zijn en er is een mooi houten wandelpad gebouwd richting het einde van de wandeling. Tijdens de wandeling zie je onder andere het Muller Lake, de Hooker River en de Hooker Lake.

Eindig tijdens de Hooker Valley Track bij een van de mooiste uitzichten op Mount Cook

Als je de 5 kilometer hebt doorstaan en drie hangbruggen hebt getrotseerd, kom je aan bij het einde van de hike, dit is bij het machtige Hooker Lake. Hier zie je Mount Cook op haar best en kun je zittend op een van de rotsblokken bijkomen van de wandeling en het uitzicht rustig in je opnemen.

Hoe lang & zwaar is de Hooker Valley Track?

De Hooker Valley Track is ongeveer 10 kilometer lang en daar doe je zo’n 3 uur over in totaal. De heen en terug weg loop je via hetzelfde pad, dus je komt op dezelfde manier weer terug. Het staat beschreven als een makkelijke hike en doordat het pad redelijk vlak is, is dat het ook wel. Je kan je auto ook gemakkelijk parkeren, eventueel kun je daar ook nog overnachten met je camper (deze camping heet de White Horse Hill Campground), en aan het begin van de route is een toiletgebouw te vinden. Wij gingen in de zomer de Hooker Valley Track doen, dan is het slim om het volgende mee te nemen: Voldoende drinkwater, een water en windproof jack, zonnebrandcreme, een pet, zonnebril en goede wandelschoenen.

Hooker Valley Track

Paar feitjes op een rij over deze wandeling:

  • Afstand: 5 km heen & 5 km terug (zelfde weg, dus 10 km in totaal)
  • Duur: Je hebt ongeveer 3 uur de tijd nodig voor deze track
  • Level: Het is geen moeilijke hike & je stijgt ook niet veel hoogtemeters
  • Beste tijd: Het is top om deze wandeling in de lente of zomer te doen, als het weer helder is en de dagen zonnig.

Hooker Valley Track Nieuw Zeeland loopbrug twee Hooker Valley Track Nieuw Zeeland tijdens hike

Hooker Valley Track Nieuw Zeeland begin dichtbij Lake Pukaki

Hooker Valley Track Nieuw Zeeland loop pad Mount Cook

Hooker Valley Track Nieuw Zeeland bij Lake Pukaki Hooker Valley Track Nieuw Zeeland loopbrug Hooker Valley Track Nieuw Zeeland einde

Hooker Valley Track Nieuw Zeeland pad Lake Pukaki

Overnachten in de buurt van Lake Pukaki tijdens je Nieuw-Zeeland reis?

Nadat wij Lake Pukaki hebben bewonderd en de Hooker Valley Track hadden gedaan, hebben we aan het meer gekampeerd. Hier vind je de camping Glentanner Holiday Park Mount Cook. Dit was een van de leukste campings waar wij met ons busje hebben gestaan. Je kan hier echt een eigen hoekje creëren tussen de bomen en ook al is de camping redelijk groot, door alle hoekjes voelt het hier gezellig knus aan. Bovendien hebben ze super fijne douches en er is ook een hele toffe area waar je kunt koken. Ohja en vanaf onze campingspot konden we ook nog eens de zonsondergang op Mount Cook zien! Andere optie is bijvoorbeeld de White Horse Hill campground!

→ Bekijk hier al onze Nieuw-Zeeland artikelen