Pretparken in Florida: Welke 4 mag je echt niet missen?

Florida staat bekend om gigantische pretparken voor ieder type publiek; van stoere achtbanen tot rustige voorstellingen en zelfs meer educatieve parken. In Florida heb je keuze genoeg… en misschien zelfs wel te veel. Dus om je een beetje te helpen bij je zoektocht, vind je hieronder een overzichtje van vier gave pretparken die je eigenlijk niet mag missen wanneer je in Florida bent.

Pretparken in Florida

Hoe maak je nou de keuze naar welk pretpark je gaat wanneer je in Florida bent. Echte daredevils en pretpark-liefhebbers zouden het liefst naar allemaal gaan, maar dat laat de portemonnee meestal niet toe (althans bij mij niet). Aankomende April ga ik zelf weer naar Florida en ik ben nu al aan het dubben naar welk park ik zal gaan. Op het wensenlijstje? Deze vier pretparken, zelfs al ben ik in een aantal al geweest:

Disney pretpark Florida

Disney pretparken in Florida

Allereerst natuurlijk het bekendste pretpark in Florida: Disney, wat maar liefst vier pretparken en twee waterparken kent in Florida. Allereerst Walt Disney World een gigantisch park voor de hele familie, met het bekende roze paleis. Magic Kingdom heeft vooral achtbanen en heftigere attracties. Als derde mijn persoonlijke favoriet Epcot, dit bestaat uit twee gedeeltes. Deel één is Future World, waarin allemaal futuristische attracties te vinden zijn en World Showcase waarin verschillende landen van de wereld realistisch zijn nagebouwd. World Showcase geeft je echt het idee dat je in het land zelf bent geweest, bij Frankrijk hebben ze bijvoorbeeld de Eiffeltoren nagebouwd waaronder je lekker een croissantje kunt eten. Gevolgd door Disney Hollywood Studios, waar film, televisie en theater het hoofdthema zijn met verschillende attracties maar ook voorstellingen. En tot slot: Disney’s Animals Kingdom, het enige park met levende dieren van Disney. Je kunt safari’s doen alsof je in Afrika bent maar kunt ook typische Disney attracties betreden.

Welk Disney park kun je het beste kiezen?

Zoals je ziet heb je alleen binnen Disney al gigantische keus! Het is voordeliger om een dagticket te kopen voor twee of meer parken, het jammere is dan alleen wel dat je de auto moet pakken om van het ene naar het andere park te gaan. Mijn favoriet? Zoals ik net al zei: Epcot!

Universal Florida pretpark

Universal

Universal, de producent van verschillende films en tevens platenmaatschappij, heeft twee parken in Florida. Te beginnen met de Universal Studios, waarin alle attracties film gerelateerd zijn. Ook dit is net als Disney een typisch familie park. Direct naast de Studios bevindt zich het tweede park van Universal namelijk Universal Islands of Adventures. Dit is een eiland met elk een eigen film thema. Denk bijvoorbeeld aan Jurassic Park en Harry Potter, wanneer je daar loopt heb je ook echt het gevoel dat je door de film heen loopt.

Mijn ervaring met Universal studios?

Net als bij Disney krijg je ook bij Universal korting wanneer je beide parken bezoekt, zelf heb ik deze parken een keer in één dag bekeken en ik moet zeggen dat dat wel te doen is. Je kunt namelijk ook tussen beide parken heen en weer lopen omdat ze gelijk naast elkaar liggen.

SeaWorld florida

Sea World

Wanneer je altijd al gefascineerd bent van al de dieren die in de zee leven moet je hier zeker heen gaan. Van roggen tot orka’s en van krokodillen tot krabben, je vind het allemaal in Sea World. Gedurende de dag zijn er verschillende shows die je kunt bekijken en de meest indrukwekkende vond ik zelf die van de orka’s. Wanneer je zulke gigantische dieren door de lucht ziet vliegen ben je wel even stil. Al heeft het zien van deze reuze beesten ook een keerzijde, helemaal als je documentaires als Blackfish bekijkt word je je hier meer en meer bewust van. Enerzijds is het dus mooi, maar anderzijds ook zielig en bizar dat ze zulke grote dieren hier vasthouden. Maar goed verder heb je ook gewone attracties in Sea World, dus daar kun je ook naartoe!

Nasa Florida pretpark

Kennedy Space Center

Wil je een educatieve dag beleven in één van de pretparken in Florida? Dan ben je bij Kennedy Space Center aan het juiste adres. Je leert van alles over de ruimtevaart en vooral over de NASA. Hier zijn veel minder attracties vergeleken met de andere parken, maar je leert veel! Je krijgt een rondleiding door een Space Shuttle en mag een stukje van de maan aanraken. Het enige wat je qua adrenaline hier kan doen, is te vinden in de verschillende simulators die er aanwezig zijn. Wat natuurlijk ook een enorme ervaring is!

En welk pretpark in Florida zou jij het liefste bezoeken?

Er zijn natuurlijk veel meer fantastische pretparken in Florida en sowieso kun je in Florida nog veel meer doen (denk bijvoorbeeld aan Miami bezoeken!), maar in dit artikel heb ik de pretparken besproken die wat mij betreft het bezoeken waard zijn. Maar heb je kinderen dan zijn parken als LEGO land en Tampa Busch Gardens ook erg aan te raden. Welk park zou jij het liefst bezoeken?