Harry Potter World dragon

Voor op je bucketlist: Harry Potter World in Florida!

Heb jij (net als ik) fanatiek de boeken over Harry, Ron en Hermelien in één ruk uitgelezen? Dan zal het bezoeken van Harry Potter World in Florida aanvoelen alsof een (kinder)droom uitkomt. Maar écht…! Je kan in Universal Studios namelijk een gigantisch groot Zweinstein bewonderen en betreden, daarbinnen vind je namelijk één van de vetste Harry Potter attracties. Maar ook kun je er een portie Zwerkbal spelen, een eigen toverstof uitkiezen of je er een laten toewijzen door de ‘Sorting Hat’ (Je weet wel, die pratende Sorteerhoed die er in de eerste film voor zorgt dat Harry Potter naar Griffoendor gaat) en… Een van mijn persoonlijke favorieten: Je kan er Boterbier proeven! Ik heb me echt altijd afgevraagd hoe dat nou smaakt en in mijn verbeelding was het echt het lekkerste drankje ooit, hoe het daadwerkelijk smaakte… Dat lees je zo!

Eindelijk toegelaten tot Zweinstein!

Uil Harry Potter WorldHogwarts Harry Potter World

Harry Potter World, onderdeel van Universal Studios in Orlando

Orlando staat ook wel bekend als dé fun capital of the world. Deze stad lijkt zelfs meer uit pretparken en hotels te bestaan, dan dat het hier om een ‘gewone’ stad gaat gevuld met woonhuizen. Grote kans zelfs dat je Downtown Orlando niet eens bezoekt als je er bent en dat je alleen één of meerdere pretparken in duikt als je in deze stad bent. Universal Studios is een van de vele pretparken in Orlando en daarbinnen vind je dus Harry Potter World. Om het nog ingewikkelder te maken: Universal Studios bestaat zelfs uit twee los te bezoeken parken en in beide parken is een gedeelte van Harry Potter World te vinden.

Kaart van Harry Potter World in Universal Studios

Harry Potter World Universal

Zijn er twee Harry Potter World’s?!

Begint het je al te duizelen? Check dan even bovenstaande kaart. Links zie je het ‘Island of Adventures’ park, daarbinnen vind je rechtsboven het eerste gedeelte van Harry Potter World. Rechts zie je het ‘Universal Studios Florida’ park en helemaal bovenaan op die kaart vind je het tweede gedeelte van Harry Potter World. Je kan vervolgens tussen beide parken reizen met de Hogwarts Express (yes! dé trein uit Harry Potter!) en er zijn dus inderdaad twee Harry Potter World’s in Orlando te vinden.

Harry Potter World Zweinstein Harry Potter World leerlingen Harry Potter World in Universal

Top 3 attracties waar je zeker in moet in Harry Potter World

Er zijn een paar attracties te vinden in Harry Potter World en in deze drie moet je zeker weten gaan:

  1. Harry Potter and the Forbidden Journey
  2. Dragon Challenge (achtbaan-alert!)
  3. Harry potter and the escape from Gringotts

Nummer twee is een achtbaan (niet per se mijn ding, maar volgens anderen héél gaaf) waarbij twee achtbanen tegelijkertijd starten, waardoor de twee karren naast elkaar in race lijken te zijn. Vandaar ook de naam: Dragon Challenge, omdat het twee achtbanen (draken) zijn die tegelijkertijd van start gaan en om elkaar heen lijken te cirkelen.

Nummer één en drie zijn beide attracties waarbij je in een kar komt te zitten die op verschillende tempo’s langs gigantische schermen rijdt, waarbij soms water op je wordt gespoten of wind hard in je haren wordt geblazen. Door de manier waarop de karretjes bewegen, de water/wind-effecten en de stemmen van Harry, Ron en Hermelien dichtbij je oren, lijkt het net alsof je écht even in een Harry Potter film zit. Heel tof en deze woorden omschrijven eigenlijk niet genoeg hoe vet het is!

Winkels die je zeker niet moet overslaan

Yes, er zijn ook voldoende winkels in The Wizarding World of Harry Potter, zo kun je een eigen toverstaf kopen, boterbier drinken of typisch Harry Potter snoep proeven. Winkels waar je naar op zoek moet zijn:

  • HoneyDukes voor een overdaad aan snoep (ze verkopen ook Chocolade Kikkers!)
  • Ollivanders voor een echte Harry Potter toverstaf (of kies je die van Voldemort?)
  • Dervish and Banges voor magische items (altijd al willen leren toveren?)

Koop je eigen toverstaf of… Vraag de Sorteerhoed om advies

Je kan in beide Harry Potter World’s naar een winkel gaan en daar een toverstaf kopen of er één aan je laten toewijzen door de Sorteerhoed. Let alleen wel even op als je in de rij gaat staan: Er worden namelijk zo’n 20 mensen binnen gelaten en uiteindelijk zal één iemand een toverstaf krijgen toegewezen (grote kans dat dit geen twintigjarige is, maar een kind – jammer genoeg – haha!). Alvast benieuwd naar een sneak preview van alle toverstoffen? Check dan onderstaande foto’s! Oh en ook leuk: Met verschillende toverstaffen kun je in Harry Potter World betoveringen doen, waardoor de etalages van winkels écht tot leven komen.

Boterbiertje doen?

En dan een van de highlights naast alle toffe attracties: Boterbier drinken. Je zal in Harry Potter World verschillende stands tegenkomen waar Boterbier (in het Engels: Butterbeer) wordt verkocht. Een goud-geel-goedje dat in grote plastic bekers (ja, het blijf toch Amerika he…) wordt verkocht. Het deed mij een beetje denken aan Vanille Cola met daarop schuim met een Caramel smaak. Maar goed, grote kans dat andere er iets heel anders van maken, maar ik raad het je in ieder geval aan om te proeven!

Bekijk ook Harry Potter World in onze Florida vlog

Benieuwd naar de rest van Harry Potter World?

Ben je benieuwd geworden naar de rest van The Wizarding World of Harry Potter? Dan raad ik je vooral aan een keer zelf naar Universal Studios in Orlando te gaan! Check onderstaande tips als je een reis gaat plannen.

Hotel tip: Coco Key Hotel & Water Resort

Een fijn hotel om te overnachten als je naar Universal Studios gaat is het Coco Key Hotel, waar je ook nog eens een gaaf waterpretpark vindt dat je als hotelgast gratis mag gebruiken (glijbanen, yes!). Je vindt in het Coco Key Resort ruime kamers en er is een gratis shuttle service die je ‘s ochtends naar Universal Studios brengt en ‘s avonds ook weer ophaalt. Verder bevindt het hotel zich bij genoeg eetgelegenheden (pizza, taco’s, noem het op!) en een Walmart (6 minuten rijden).