Naples Florida tour

Waarom je Naples niet mag overslaan tijdens je roadtrip in Florida

Omdat Naples niet per se logisch op de route ligt als je plekken als Orlando, Miami en The Keys aan doet in Amerika, is dit een stad die nog wel eens wordt overgeslagen tijdens een roadtrip door Florida. Maar eigenlijk is dat hartstikke onterecht en daarom willen we je bij deze laten zien dat je Naples toch echt moet bezoeken!

Napels | Florida

→ Hotel tip: GreenLinks Villas bij het Lely Resort
→ Handig in Florida: Huur een auto via Sunnycars

Naples Florida Marco Islands kayak tour

Een snelle kennismaking met Naples en haar Paradise Coast

Naples ligt in tegenstelling tot Miami aan de westkust van Florida en om deze stad vanuit Miami te bereiken leg je een onwijs gave route van twee uur af die je dwars door het natuurgebied de Everglades neemt. Net als Miami is ook Naples een stad die direct aan zee ligt, maar wanneer mensen het over Naples hebben doelen ze vaak ook op de omliggende Marco Islands die uit zo’n 10.000 kleine eilandjes bestaan. Deze eilandjes bestaan vooral uit mangrovebossen, maar als je aan de kustlijn van Naples denkt moet je wel dromen over wit zand, wuivende palmbomen en een onwijs blauwe zee. Deze combi van paradijselijke stranden met een waanzinnig mooi natuurgebied, maakt Naples zowel een prima plek om te relaxen als een onwijs gave spot voor outdoor activiteiten.

Naples Florida Paradise Coast

Wist je dat je in Naples wilde dieren (zoals dolfijnen of manatees) kan spotten?

Naples in Florida is ook de perfecte plek om dieren te spotten. In de Everglades kom je al gauw krokodillen of alligators tegen, maar bij de zee kun je wilde dolfijnen of manatees (zeekoeien) spotten. Je kan voor dat laatste een boottocht maken, maar je kan ook gewoon de Naples Pier op lopen en als je geluk hebt zie je een paar dolfijnen of manatees onder je door zwemmen. Geloof je niet dat dat echt kan? Check in onderstaande filmpje de beelden gemaakt in Naples!

Met een kayak varen door de Marco Islands

Een van onze andere hoogtepunten, naast het spotten van wilde dolfijnen en manatees, was het maken van een kayak-tocht door de mangrovebossen van de Marco Islands. Onze gids legde meer uit over het ontstaan van de 10.000 Marco Islands. Zo zijn de meeste, ook de grotere eilanden, ontstaan uit mangrove-bomen en oesters. Tijdens het kayakken ga je dieper de bossen in, maar spot je ook allerlei vogels en onze gids wees ons op krabbetjes en haalde uit het niets een zeester uit het water. Wij deden onze kayak-tour via Rookery Bay Kayak Eco Tours en die kun je boeken via Evergladesareatours.com.

Naples Florida kayak tour

Naples Florida Marco Islands

Ontdek de Paradise Coast van Naples

De kust van Naples is onwijs mooi, denk aan wuivende palmbomen, een zacht zandstrand én de fel blauwe zee ontbreekt hier ook niet. Bovendien is de zee hier gevoelsmatig wat warmer dan aan de andere kant van Florida, omdat je hier wat meer afgeschermd zit en in de Golf van Mexico zwemt in plaats van in de Atlantische Oceaan.

Vergeet niet om van de zonsondergang te genieten bij de Naples Pier

Toch moet je niet alleen naar de Paradise Coast gaan om te zwemmen. Ook ‘s avonds moet een bezoek aan het strand rondom de Naples Pier op je to do staan. De zonsondergang is namelijk een van de mooiste van Florida. Aan de ene kant omdat je de pier zo mooi voor de zonsondergang ziet liggen en anderzijds omdat je juist vanaf de pier midden op zee lijkt te staan als je naar de zonsondergang kijkt en voor je gevoel onwijs dicht bij de zon bent. Zorg trouwens wel dat je een uurtje van te voren aanwezig bent als de zon gaat zakken, want het is zonde als je alleen het laatste puntje ziet verdwijnen.

Florida Naples Pier zonsondergangNaples pier florida

Ontdek het centrum van Naples bij 5th Avenue

De meeste winkels en restaurants van Naples vind je niet direct aan zee, maar juist bij 5th Avenue. ‘s Middags kun je hier rustig rondwandelen en shoppen, maar ‘s avonds vullen alle restaurants zich en zijn de terrassen overvol. Wil je liever in een mall winkelen? Dan kun je in Naples ook naar Coastland Center gaan bij 1770 Tamiami Trail.

Met een Segway een ritje maken door het mooiste gedeelte van Naples

Als je klaar bent met het flaneren over 5th Avenue, kun je ook nog een aantal toffe stukken van Naples ontdekken per Segway. Zo’n tour neemt je mee naar de haven, straten met de mooiste huizen, je ziet wat van de parken in Naples en uiteraard maak je een pauze-stop bij de Naples pier. Wij deden zo’n Segway tour voor het eerst en eerlijk is eerlijk het is even wennen op het begin, maar na 5 minuutjes oefenen heb je het zo onder de knie. Bovendien vertelde onze gids ook meer over Naples via een headset, waardoor je gelijk wat meer leert over de stad. Wij hebben de Segway Tour at Naples Transportation and Tours gedaan, dit kun je boeken via Segwayofnaples.com.

Nog wat praktische tips voor je bezoek aan Naples in Florida

Nu je weet wat Naples allemaal te bieden heeft, nog wat praktische tips:

Het weer in Naples

Florida is een echte sunshine state en dat merk je ook in Naples. Het weer in Naples is het gehele jaar door eigenlijk super lekker. Zo ligt de temperatuur hier altijd tussen de 24 en 33 graden en valt er slechts in de zomer iets meer regen dan normaal. Maar vrees niet, die buien zijn vaak kort en alleen ‘s avonds. Naples is voor veel mensen door het fijne weer ook een favoriete plek om te overwinteren.

Het kleinste postkantoor van Napels:

Naples Florida kleinste postkantoor

Bezienswaardigheden Naples

Nog even kort op een rijtje, als je in Naples bent of er naartoe gaat, mag je deze bezienswaardigheden niet missen:

  • Naples Pier, hier mag je gratis op en vanaf de pier kun je wilde dolfijnen spotten!
  • 5th Avenue, dé winkelstraat in Naples en een perfecte plek om te flaneren
  • 10.000 Marco Islands, wat ons betreft ontdek je die het beste tijdens een kayak-tocht
  • Het kleinste postkantoor van de USA, Ochopee Post Office op de Route 41
  • Fakahatchee Strand State Preserve, ook wel de Amazone van Noord-Amerika genoemd

Fijne plek om te overnachten in Naples?

Een fijne plek om te overnachten in Naples zijn de GreenLinks Villas bij het Lely Resort. Je hebt dan een eigen appartementje voor jezelf, met keuken, balkon, woonkamer, badkamer en slaapkamers. Maar je kan ook gebruik maken van de tennisbanen, golfbaan en zwembaden op het Lely Resort. Het ligt net wat buiten het centrum, maar daardoor is het hier super rustig overnachten en een fijne plek om even helemaal tot rust te komen. Ook fijn is dat je gewoon zelf kunt koken als je hier overnacht en voor je eigen ontbijt kunt kiezen, waardoor je ook weer wat bespaart qua eten. Je vindt de GreenLinks Villas bij 7995 Mahogany Run Lane.

Leuke lunch-spot: Panera Bread

Ohja, dit mogen we jullie natuurlijk ook niet vergeten te vertellen! Als er een plek in Naples is waar je gezond én lekker kunt lunchen, dan is het Panera Bread. Alle producten worden hier met liefde gemaakt en met kwalitatieve ingrediënten. Wij probeerde er een salade en smoothie, maar ook het brood is hier onwijs lekker. Je vindt Panera Bread bij 12720 Tamiami Trail E.