Wat te doen in orlando Florida disney

5x Wat te doen in Orlando, dé Fun Capital of the World?

Orlando wordt ook wel dé Fun Capital of the World genoemd. Als je er nooit bent geweest vraag je je waarschijnlijk direct af waarom, maar die naam werd aan deze stad gegeven toen meer en meer pretparken zich vestigden in dit gebied. Denk aan Walt Disney World, maar ook aan Universal Studios of aan kleinere parken zoals het CoCo Key Water Resort. We gaan niet ontkennen dat het bezoeken van deze pretparken tot dé highlights van Orlando behoren, maar we gaan wel proberen je met een paar minder bekende to do’s kennis te laten maken. Ontdek wat te doen in Orlando in 5 tips!

5 x Wat te doen in Orlando?

1. Bezoek Harry Potter World in Universal Studios!

Een van de highlights als je in Orlando bent: Een bezoek brengen aan Harry Potter World. In de twee pretparken van Universal Studios is een groot gedeelte uit de Harry Potter boeken en films nagebouwd. Zo is er een echte Hogwarts trein, kun je er boterbier drinken, maar zijn er ook toverstaffen te koop en dan hebben we het nog niet eens over de attracties gehad waarin het net lijkt alsof jij zelf van Harry Potter deel uit maakt! Als je vroeger (en stiekem nu nog steeds) fan bent van de boeken of films, moet je hier echt heen. Lees hier ons hele artikel over Harry Potter World

Wat te doen in Orlando airboat krokdillen

Wat te doen in Orlando airboat krokdillen

2. Maak een Airboat Ride in het Everglades natuurgebied rondom Orlando

Ook rondom Orlando vind je nog een stuk van de Everglades terug en net als in de omgeving van Miami, kun je ook hier bij Orlando hele gave Airboat Rides maken! Een boot, met achterop een gigantische propellor die de motor vormt, neemt je mee een moerassig gebied in om vervolgens op zoek te gaan naar slangen, vogels en krokodillen (als je goed kijkt naar bovenstaande foto’s kun je 2 krokodillen ontdekken!). Tijdens ons tripje van een uur vonden we meerdere slangen en krokodillen tussen het hoge riet of simpelweg drijvend op een groot waterlelie-blad, onwijs gaaf om te zien want zoiets kom je natuurlijk niet zomaar tegen hier in Nederland. Lijkt dit je ook wel wat? Wij gingen mee met een Airboat Ride van Boggy Creek Airboat Rides, je vindt hun bij 3702 Big Bass Rd, Kissimmee. Check www.bcairboats.com als je ook met hun een tocht wilt maken.

Wat te doen in Orlando Walt Disney

3. Op de foto met Micky Mouse in Walt Disney World

In Orlando vind je vier Walt Disney World pretparken. Ja je leest het inderdaad goed, er zijn vier parken: Magic Kingdom (Disney Land zoals wij dat eigenlijk ook in Europa kennen, vergelijkbaar met Walt Disney Parijs), Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s (zoiets heb je ook in Parijs inmiddels) en het vierde park Disney’s Animal Kingdom. We zullen maar niet beginnen over de waterparken, want daar zijn er zelfs ook nog twee van. Kortom, je begrijpt dat je in Orlando meer dan goed naar Walt Disney World toe kunt en in de parken vind je onder meer achtbanen, attracties die zijn gebaseerd op welbekende Disney films, spookhuizen en op sommige plekken kun je zelfs een meet & greet doen met een Disney figuur. Een van de hoogtepunten vonden wij trouwens toch ook wel de parade, waarbij verschillende Disney figuren langs het Disney kasteel komen.

Wat te doen in Orlando Coco KeyWat te doen in Orlando overnachten Lake Buena Vista

4. Breng de nacht door in een van de toffe hotels in Orlando

In Orlando vind je heel wat toffe hotels. Wij hebben er in twee overnacht en omdat die allebei iets bijzonders hadden, willen we ze graag beide even vermelden! Zo sliepen we in de buurt van Walt Disney World in het Lake Buena Vista Resort Village & Spa dat je ook hierboven op de tweede foto ziet. Je kan hier niet alleen hele fijn appartementen huren, maar er is in de achtertuin ook een gigantisch zwembad te vinden mét piratenschip waarin een glijbaan is verwerkt. En ja… Ook dat vonden wij nog steeds leuk om te gebruiken! Ontbijt zit bij dit hotel niet inbegrepen, maar er is heel dichtbij een supermarktje te vinden dus daar kun je gewoon avondeten en ontbijt halen. Bij Lake Buena Vista Resort Village & Spa kun je ook gratis gebruik maken van een shuttle bus naar Walt Disney World.

Een ander tof hotel waarin we sliepen in Orlando is het Coco Key Hotel & Water Resort, onze kamer kun je op de eerste foto zien. Dit hotel ligt juist in de buurt van Universal Studios en het is dus handig om hier te verblijven als je naar Harry Potter World gaat. Hier hadden we een grote hotelkamer, maar ook konden we gebruik maken van het waterpark dat bij het hotel hoort. Dit park bestaat uit verschillende grote glijbanen en kleinere zwembaden. Leuk om te verblijven als je dus ook een dagje in je hotel doorbrengt!

5. Maak ‘s ochtendsvroeg een ballonvlucht over Orlando als het goed weer is

Dit stond eigenlijk op onze planning, maar helaas hebben we het niet kunnen doen omdat het een aantal ochtenden achter elkaar ontzettend slecht weer was. Maar mocht jij nou wel in Orlando zijn terwijl het lekker weer is, dan moet je zeker een ballonvlucht maken over Orlando, de pretparken en omliggende natuurgebieden. Het leek ons onwijs bijzonder om dit alles van bovenaf te zien! Check voor ballonvluchten Orlandoballoonrides.com, bovenstaande foto’s komen ook van hun instagramaccount.

Bekijk ook Orlando in onze Florida vlog