Mount hood oregon

Mount Hood via Multnomah Falls & de micro brewery in Cascade Locks | Oregon

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Portland kun je ineens middenin de sneeuw staan en een dagje gaan skiën. We hebben het over Mount Hood, met haar 3429 meter het hoogste punt van Oregon en tevens een skigebied dat 12 maanden per jaar geopend is. Evenals Mount Saint Helens en Mount Adams is Mount Hood een bekende vulkaan in de staat Oregon. Toch is Mount Hood van deze drie het meest geliefd bij de locals. Misschien komt het door het gezellige Timberline Lodge dat je bij Mount Hood vindt, omdat je er elke maand kan skiën of gewoon omdat je binnen no-time even helemaal weg kan zijn als je hierheen rijdt. Wij vinden in ieder geval ook dat je Mount Hood niet mag overslaan als je in Oregon een roadtrip maakt of Portland bezoekt. Nog niet overtuigd of benieuwd naar meer details over deze bestemming? Check dan de uitgebreidere informatie hieronder!

Ontdek Mount Hood

Wat is er allemaal te doen bij Mount Hood?

Je kan 12 maanden lang skiën bij Mount Hood, hiermee is Mt Hood ook het enige skigebied in Noord-Amerika dat zo lang geopend is. Naast skiën worden er ook heel wat andere activiteiten georganiseerd bij deze highlight van Oregon. Denk bijvoorbeeld aan snowshoeing of ga een dag hiken en ontdek meer van de omgeving van Mt Hood:

1. Snowshoeing
Kun je niet skiën of wil je gewoon even want anders maar wel lekker buiten zijn? Dan moet je snowshoeing een keer proberen. Hierbij bind je sneeuwschoenen onder je voeten en ga je op ontdekking door de sneeuw.

2. ‘Take me the Top’ met de Snowcat ride
Hierbij wordt je in een sneeuwauto, ‘Snowcat’ genoemd, naar de top van Mount Hood gereden om daar te toasten met een lekkere wijn uit Oregon.

3. Hiking
Rondom Mount Hood kun je ook meer dan goed wandeltochten maken. Hierbij ga je niet de sneeuw in, maar maak je juist een tocht rondom de vulkaan.

Eerst zien, dan geloven? Dan wil je dit ski filmpje even kijken:

Een nachtje slapen bij Mount Hood?

Er zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten rondom Mount Hood, maar de leukste is toch wel de Timberline Lodge. Wanneer je slaapt bij de Timerline Lodge overnacht je het meest dichtbij de vulkaan en het ski gebied. Verder heeft het hotel een gezellige lobby, waar je gemakkelijk uren doorbrengt. Kruip op één van de stoelen en verlies jezelf lezend in een boek of ga juist gezellig met familie of vrienden bij een brandend haarvuur zitten. In het hotel kun je ook dineren en er is een verwarmd buitenzwembad waar je altijd een duik in kunt nemen.

Een andere leuke optie is The Resort at the Mountain. Hier vind je luxe ruime kamers, een zwembad en je kunt hier in de omgeving niet alleen skiën, maar ook golfen. Je vindt The Resort at the Mountain in het westelijke gedeelte van Mount Hood.

Adres – Timberline Lodge
27500 E. Timberline Rd.
Timberline Lodge, Oregon 97028

Adres – The Resort at The Mountain
Hosted by The Resort at The Mountain
68010 East Fairway Avenue

Slapen bij Timberline Lodge

Timberline lodge chillen

Op de weg naar Mount Hood

Wanneer je vanaf Portland of vanaf het vliegveld richting Mount Hood rijdt, kom je al langs een aantal andere leuke highlights. Drie must do’s vind je hieronder:

1. Multnomah Falls
Op weg naar Mount Hood kun je een stop bij de Multnomah watervallen niet overslaan. Dit zijn de meeste bekende watervallen van Oregon en dit komt onder meer doordat de waterval uit twee delen bestaat. Het bovenste gedeelte van de waterval bestaat uit 165 meter en bij het laagste deel valt het water nog eens 21 meter naar beneden. Bij de scheiding kun je bovendien over een witte brug lopen, waardoor je een extra bijzonder uitzicht hebt op de watervallen. Wil je iets drinken nadat je de Multnomah Falls hebt gezien? Dan is het leuk om naar de micro brewery bij Thunder Island te gaan, maar als je meer zin hebt in een koffietje zijn de koffie barren bij het plaatsje Hood River een aanrader.

Multnomah Falls

2. Een biertje drinken bij micro brewery Thunder Island
Vlakbij de welbekende ‘Bridge of the Gods’ en het marine park ‘Thunder Island’, vind je de micro bierbrouwerij Thunder Island Brewing Co. Een gezellige bierbrouwerij die ligt aan het water van de Columbia River en waar je verschillende bieren kunt proeven na of tijdens een korte tour door de bierbrouwerij. De vriendelijke staff verteld je graag meer over hun pas opgestarte brouwerij, de bieren en over hun liefde voor Oregon. Je vindt Thunder Island Brewing Co in het plaatsje Cascade Locks.

Adres:
515 NW Portage Rd, PO Box 396
Cascade Locks, OR 97014

Micro brewery Thunder Island

3. Quick stop voor donuts bij @ Joe’s donuts

Of je nu naar Mt Hood rijdt of juist terug naar het vliegveld, een nieuwe bestemming of Portland. Het is hoe dan ook, altijd een goed idee om even te stoppen bij Joe’s Donuts. Dit is een typisch Amerikaanse donuttentje waar heel wat locals zijn te vinden. Verwacht er geen luxe Starbucks achtig uiterlijk, maar wel échte donuts. Probeer een standaard donut, kies voor één met appel smaak of met chocolade laagje. The (donut) choice is yours!

Adres – Joe’s donuts
39230 Pioneer Boulevard
Sandy, OR 97055

Joe’s donuts

4. Bridge of the Gods
Zodra je naar Thunder Island Brewery Co gaat, kom je ook al gauw langs de Bridge of the Gods. Een bijzondere brug waaronder je ook een mooie muurschildering vindt van de tribes die je in dit gebied vindt. Het is zeker de moeite waard om even bij dit gedeelte van Cascade Locks te stoppen, voor je daadwerkelijk naar Mount Hood vertrekt.

Bridge of the Gods

Oh en wist je dit al…

Filmliefhebbers zullen de film The Shining ui 1980 met Jack Nicolsen wellicht kennen. Maar wist je ook dat een deel van deze film bij de Timberline Lodge is gefilmd bij Mount Hood? Fun fact!