au pair worden in amerika

5 redenen waarom het zo extreem tof is om au pair te worden in Amerika

Amerika is een land met oneindig veel mogelijkheden. Er is bijna geen betere plek te bedenken waar je kunt reizen, leren én je ontwikkelen – en vooral als een au pair! Benieuwd hoe het is om een au pair te zijn in de Verenigde Staten? Hieronder geven we 5 redenen waarom het zo tof is om au pair te worden in Amerika!

Een au pair worden? Wat is een au pair eigenlijk?

Wat is een au pair? Een au pair is iemand tussen de 18 en 27 jaar die met een J-1 visum naar Amerika reist om daar voor minimaal een jaar bij een Amerikaanse familie te wonen en daar te zorgen voor de kinderen. In ruil voor deze zorg krijgt de au pair kost en inwoning, een wekelijkse vergoeding en bovenal de geweldige mogelijkheid om Amerika te ontdekken. Bovendien mag je als au pair, na het voltooien van het au pair programma, nog een maand in Amerika blijven om te reizen. Daarnaast krijg je de kans om vakken naar keuze te volgen aan een Amerikaanse universiteit.

Zo kun je een au pair worden in Amerika

Er zijn eigenlijk tientallen mogelijkheden om au te worden in Amerika en het makkelijkst is als je mee doet aan een au pair programma, een organisatie die veel au programma’s organiseert vanuit Nederland is Cultural Care. Als je met Cultural Care Au Pair naar Amerika reist, kun je met een gerust hart jouw avontuur beginnen. Cultural Care begeleidt en ondersteunt je namelijk tijdens het gehele proces: Voor, tijdens en na jouw au pair avontuur. Als je dus met vragen zit vooraf of juist ter plekke, dan kun je tijdens je trip altijd bij hen terecht.

5 x waarom het zo tof is om au pair te worden in Amerika

au pair in amerika worden

1. Leef als een local in Amerika

Als je als au pair naar Amerika reist, zul je het land op een andere manier ervaren dan wanneer je als toerist in Amerika bent. Je hebt de kans om als een local te leven, en dat voor minimaal een jaar! Je zult er daardoor achter komen hoe het is om als een echte Amerikaan te leven. Je zult dagelijks meer leren over de Amerikaanse taal en cultuur doordat je veel tijd besteedt met je gastgezin en nieuwe vrienden. Op die manier zul je zelf ontdekken wat de beste hotspots zijn om te eten en wat de tofste plekken zijn om naartoe te gaan in de omgeving van jouw au pair gezin. Zo lang jij open staat voor anderen en voor de mogelijkheden die op je pad komen, dan kun je er op vertrouwen dat je een unieke Amerikaanse ervaring zult hebben.

een au pair in amerika worden

2. Ontdek iedere staat van Amerika

Reizen is misschien wel het meest geweldige onderdeel van het au pair zijn – en hier is ontzettend veel tijd voor! Naast je wekelijkse vrije dagen, zul je ook twee weken vakantie hebben. En, nadat je het programma hebt afgerond, kun je nog een volledige maand door Amerika reizen. Sommige au pairs kiezen ervoor om zoveel mogelijk staten te bezoeken. Anderen grijpen de kans om deze reismaand door te brengen op een exotische of afgelegen locatie als Hawaii of Alaska. Daarnaast is de kans groot dat je samen met je gastgezin veel van Amerika zult zien. Waar je ook gaat, er zal altijd een nieuw, uitdagend avontuur op je wachten.

au pair worden in amerika tips

3. Maak vrienden van over de hele wereld

Als je met Cultural Care Au Pair naar Amerika reist, zul je de eerste vijf dagen van je reis doorbrengen op de Au Pair Training School net buiten New York City. Au pairs van over de hele wereld komen hier samen en je zult daardoor snel vrienden maken met mensen met verschillende achtergronden en culturen. Eenmaal bij je gastgezin zul je daarnaast ook veel Amerikaanse vrienden kunnen maken dankzij het au pair netwerk in de regio maar ook dankzij de colleges die je gaat volgen aan de universiteit. Grote kans dat dit vrienden voor het leven worden omdat je samen zo’n bijzonder avontuur meemaakt wat je waarschijnlijk een keer in je leven doet, en ook fijn: zij zullen waarschijnlijk ook je ideale reismaatjes zijn!

zo kan je au pair worden in amerika

4. Wissel culturen uit, waar je ook gaat

Het au pair leven is een grote culturele uitwisseling – je gastgezin en nieuwe au pair vrienden zullen nieuwsgierig zijn naar waar je vandaan komt, hoe jouw leven in Nederland is en wat jou uniek maakt. Je au pair kinderen zullen jou in jouw moedertaal horen spreken en vinden het vaak geweldig om traditionele maaltijden uit jouw cultuur te proberen. Leer dat receptje hutspot of zuurkool dus maar even uit je hoofd of neem een lading stroopwafels mee, grote kans dat je ze daar nog blijer mee maakt. In ruil daarvoor, zul jij op jouw beurt weer ontzettend veel leren over de Amerikaanse cultuur. Je Engels zal ontzettend verbeteren, je zult een openere kijk op de wereld krijgen en je gaat je meer dan ooit een wereldburger voelen.

au pair worden amerika

5. Ga er een jaar tussenuit

Het leven is kort – dit is het moment dat je kansen en mogelijkheden moet aangrijpen om er een jaar tussenuit te gaan. Er is geen beter moment dan nu. Tijdens je jaar als au pair in Amerika zul je nieuwe energie krijgen en er achter kunnen komen wat je tijdens volgende hoofdstukken in je leven wilt bereiken. Het is een waardevolle periode – helemaal voor jou -, waarin je nieuwe, uitdagende dingen kunt proberen en herinneringen voor het leven kunt creëren. En het allerbelangrijkste: het is een tijd in je leven waar je voor altijd op terug zult kijken. Je zult trots zijn op het feit dat je de stap hebt durven zetten, de stap naar een wereld buiten je comfort zone, een wereld vol met nieuwe mogelijkheden.